Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 104809 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #150 dnia: Października 04, 2010, 21:40:38 »
    To nie Rhodocy tylko Swadia po tym, jak dostała ostro po zadku...
    (click to show/hide)

Offline Kormo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #151 dnia: Października 04, 2010, 21:45:11 »
    Hmm... co do tego, że dostała po zadku się zgodzę bo zawsze tak jest, że nordowie im coś zabierają (w trakcie mojej gry nie wiadomo dlaczego pokusili się o zamek z samego dołu państwa swadii i do teraz (chodź minęło ok. 100 dni) go utrzymują :P
    Ale wiesz mi, że Rhodokowie jeszcze bardziej truchleją przed innymi narodami. Swadia nawet często kusi się o bój z vaegirami...

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #152 dnia: Października 04, 2010, 21:51:12 »
    Ja zawsze w zwykłym M&B, jak i w WB czułem respekt przed Rhodokami. Również zjawiali sie cała bandą na wojnę. Zwykle wygrywali. Tylko raz przegrali wojnę i to z powodu głupiego ai, a nie słabych wojsk. Można przyjąć, że Rhodocy to po prostu nieco bardziej opancerzona wersja Nordów (ci to biegaja po polu bitwy, zaś Rhodocy ciagle tarczą do wroga i nijak ich w plecy dziabnąć... Pewnie miałeś wyjatkowo pechową rozgrywke. U mnie ciagle z kims sie tłukli a to o Zamek Weyyah, a to o cos tam w Swadii... Fakt, zdradzaja częściej, niż Nordowie (choc ci, jesli zdradzaja, to zawsze ci sami), ale kuszników maja zabójczych... największe straty w walce z Rhodokami ponosiłem głównie od ich kuszników i nieważne, czy byli to strzelcy, czy jakieś gorszej jakości wojsko - jeśli nie miałem cieżkich i w dużej ilosci jednostek (rycerze, jacyś mamelucy) to po zdobyciu zamku (na maisto to zwoływałem lordów) miałem 1/3 armii zabitą, a 1/3 ranną przy posiadaniu Jeremusa.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #153 dnia: Października 04, 2010, 22:26:22 »
    Yyy.. Matigeo przecież nordowie mają zborję paskowane, a sierżanci zazwyczaj żałosne koszule na surcocie ( czy jakoś tak)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #154 dnia: Października 04, 2010, 23:41:51 »
    Fakt, ale jakos łątwiej mi było sieknąć Norda niz Rhodoka, nie wiem czemu... jakos tak zawsze... pewnei dlatego ,ze Rhodocy "kupą, mosci panowie", jeden przy drugiem, a Nordowie rozbiegali sie po polu bitwy.

Offline Kormo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Października 05, 2010, 07:38:08 »
    Ha ha ha! Co to znowu za brednie?! Nordowie właśnie zawsze idą na wroga w szeregu, jeden przy drugim. Zresztą można też polegać na postaciach rodem ze świata gry. Lezalit jak mówi czym podbiłby świat to wymienia najlepszych z każdej frakcji, czyli patrząc na to wg naszego sporu to tak: "[...] nordycką piechotę, kuszników rhodockich, [...].
    mi było sieknąć Norda niz Rhodoka
    Może i tak, ale pewnie był zasłonięty tarczą, a w tej kwestii wypowiadałem się w poprzednim poście. Nordowie posiadają zresztą szybszą broń. Ogółem ich skill wytrzymałość jest na wyższym poziomie niż u rhodoków, tak więc wychodzi na to, że trudniej ich pokonać.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Października 05, 2010, 12:35:43 »
    Zgadzam sie z matigeo. Łatwiej usiec norda niz rhodoka. Szarza mojej kawalerii ma większe problemy z falanga sierzantow niz nordow. Duzym zagrozeniem sa sierzanci jak i strzelcy. Ci pierwsi maja wlocznie i inne kosy, a po patchu 1.131 dostali lepsze uzbrojenie. Rhodoccy strzelcy - wiadomo kusze, ale i w zwarciu nie sa zli. U nordow moga denerwowac ich oszczepy i toporki ale nie sa w stanie zatrzymac szarzujacego rycerza jak sierzant wlocznia.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Października 05, 2010, 15:42:43 »
    Kur**, jak do ściany, albo gorzej!
    1. Możliwe, że masz tatyke ... słabą
    2. Sierżanci mają glewię i włócznie! Pisałem, że prawdopodobnie lepiej ściągają z koni!
    3. Huskarle (albo -owie) roztrzaskują łby toporami, jak nie tymi do rzutów to zwykłym długi...

www.pustamiska.pl

Offline Kormo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Października 05, 2010, 16:27:39 »
    Jeju... Nie tyle, że on ma słabą taktykę (chodź może i ma), ale to właśnie on atakował. Tak nigdy się nie da tego sprawdzić. Zresztą spora część koni lub jeźdźców zostaje zawsze wybita przed dojechaniem do nordyckich szeregów. lecą kolejno strzały, oszczepy, topory. Potem część koników jest zarzynana z 2h przed dojechaniem lub wbiciem lancy. Później koniki stopują i w tym czasie jeźdźcy są ściągani. Potem już tylko podbiegają do tej nędznej (naprawdę nędznej) chołoty, która została i wyżynają ich przy stracie max. 3 ludzi. Wiem to i przez to się nie dziwię, że po kilkudziesięciu dniach gry Swadia za każdym razem nie ma połowy terytorium, a świeci ona jasnobłękitnym światłem. I mówi się jak do pustki bo do ściany coś przynajmniej dociera :P

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Października 05, 2010, 17:23:29 »
    Zgadzam się co do opisu bitew :) Swadiańska piechota-...
    Fakt, że również po jakimś czasie Vaegirowie zmieniają upodobania co do koloru i odziwu również na niebiesko-jasną barwę ...
    A co do ostatniego zdania... rozwaliłeś mnie ;p

www.pustamiska.pl

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #160 dnia: Października 05, 2010, 17:52:45 »
    U mnie niekiedy to Nordowie przybierają biało-szarą barwe ;o
    (click to show/hide)

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #161 dnia: Października 05, 2010, 19:18:03 »
    Mimo, że nie mam Warbanda wnioskuję po niektórych postach, że Vaegirzy zostali skopani, a nowa frakcja Sarranidzi przepakowani (przynajmniej mamelucy).

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #162 dnia: Października 05, 2010, 19:48:50 »
    Co wyście sie tak przyczepili do tych Nordów?

Fakt, mają najsilniejszą piechotę w grze, są bardzo zdyscyplinowani (w przeciągu kilkunastu dni zwoływali 4 kampanie, w których stawili się chyba wszyscy Jarlowie), ale każdą nację da się pokonać inną. Grałem już wszystkimi nacjami w Warbandzie i stwierdzam, że nie da się jednoznacznie wyłonić hegemona. Wystarczy nauczyć się taktyki gry dla danej frakcji.

Offline Kormo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Października 05, 2010, 20:00:33 »
    Kurrr!!! Oczywiście, że tak!!! Ale tak samo jak w rozdziale dotyczącym najlepszej jednostki nie gadamy tu o tym co my byśmy zrobili, tylko jak frakcje sobie radzą bez pomocy gracza, czyli bez jakichś 85% mózgu państwowego, że tak to nazwę.

EDIT: Trochę się zapędziłem z ostatnim zdaniem :P Poprawione.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2010, 20:28:00 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #164 dnia: Października 05, 2010, 20:12:47 »
    Tak naprawdę to gadacie nie na temat. Temat tego topiku jest " Jaka jet twoja ulubiona Frakcja w Warbandzie" a nie jaka jest najlepsza. I pytanie w ankiecie też dotyczy ulubionej.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor