Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 104758 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 06, 2010, 19:42:45 »
    Shakyor i wesch96- Dostajecie po ostrzeżeniu za potworny spam jednozdaniowymi postami. Na przyszłość radzę nie wciskać swoich 3 groszy do każdego otworzonego tematu, a swoje wypowiedzi nieco bardziej rozwijać. Forum to nie GG.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 06, 2010, 19:49:40 »
    TO WŁAŚNIE JEST FORUM. A spam to jest pisanie post za postem więc nie widzę tutaj POWODU dla którego powinniśmy dostać ostrzeżenie. A posty które piszę są na dany temat, więc Alkhadiasie nie rozumiem dlaczego to ostrzeżenie? A i ja nie wciskam swoich 3 groszy tylko pomagam graczom i ożywiam to forum...

Z poważaniem Shakyor...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #107 dnia: Sierpnia 06, 2010, 19:58:30 »
    TO WŁAŚNIE JEST FORUM.
    Zauważyłem.

A spam to jest pisanie post za postem więc nie widzę tutaj POWODU dla którego powinniśmy dostać ostrzeżenie.
    Pisanie post za postem, to multiposting i flood. A jeżeli chodzi o mniej dosłowne znaczenie, to Ty w zasadzie piszesz post za postem, które są słabo rozbudowane i nie zawsze na temat.

A posty które piszę są na dany temat, więc Alkhadiasie nie rozumiem dlaczego to ostrzeżenie?

Na temat, więcej niż ustawa przewiduje...

A i ja nie wciskam swoich 3 groszy tylko pomagam graczom i ożywiam to forum...

Ożywiasz, to miło, a za pomaganie innym powinieneś naklejkę dostać. W każdym razie na przyszłość staraj się pomagać dokładnie, nie potrzeba spamować całej strony tematu, a swoją opinię wyrażaj w sposób rozbudowany. Dyskusji także proszę nie zamieniać w prywatną rozmowę, jak to ma miejsce w tym temacie.

Z poważaniem Shakyor...
    Z poważaniem Alkhadias.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Sierpnia 06, 2010, 20:07:40 »
    Dodam od siebie tylko, że zgodnie z takim tokiem myślenia na forum nie potrzebne byłyby działy i wątki. Wszystkie posty pisałoby się w jednym temacie i tyle. Tylko czemu tak nie jest? Bo wtedy byłby jeden wielki bałagan. A rozmowy o robieniu obiadu w temacie poświęconemu ulubionej frakcji w warbandzie wprowadzają do tego wątku jeden wielki chaos.

Btw. Ciężko mi powiedzieć jaka jest moja ulubiona frakcja w warbandzie. Choć w tych które występowały już w podstawowym M&B zaszło niewiele zmian to jakoś nie mogę się zdecydować. Spodobali mi się Sarranidzi, bo właśnie arabów mi brakowało dotychczas, ale nie wiem czy to moja ulubiona frakcja w tej chwili. W każdej jest coś ciekawego, choć osobiście najmniej za Rhodokami przepadam.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 07, 2010, 10:04:46 »
    Chciałbym przeprosić za swoje wczorajsze zachowanie i obiecuję, że taka sytuacja się więcej nie powtórzy. Przepraszam wszystkich administratorów i GM'ów, mam nadzięję, że w przyszłości taka sytuacja nie będzie miała miejsca.

Z poważaniem Shakyor

Offline sułtan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 11, 2010, 19:51:47 »
    Moja to oczywiście sarranidzi z powodu na porządnych łuczników niezłą piechotę no i oczywiście super jazda.
    Ładne konie elementy zbroi klimat pustynni.Walka armią oblężniczą jest ekstra atakujesz 50 mamelukami 30łucznikami i 40 strażnikami
    w 4minuty zdobywasz zamek zostawiasz tam ocalałych strażników uzupełniasz braki i dalej dalej dalej.walka przeciwko np.rhodokom też jest super
    po prostu szarża z lewej flanki na rząd pikinierów ściągasz na siebie uwagę strzelców a wtedy łucznicy i strażnicy podbiegają
    do kuszników i robią rzeż.Zginie ci około 10 ludzi.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2010, 20:09:58 wysłana przez sułtan »

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 11, 2010, 20:10:46 »
    A na jakim poziomie trudności grasz?? ;]

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 14, 2010, 23:05:03 »
    Cóż, pozostaje przy moich Khergetach. Kocham ich po prostu :D. Rozniesiemy moją wesołą gromadką wszystkie jednostki tych parszywych Swadian, pfu ! Pluć na nich ! Nie dorównują nam w konnicy, a uważają się za lepszych, nędzne psy, tfu!
    Kurde, coś się wczułem w klimaty RP :D.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 15, 2010, 00:25:58 »
    Po pierwsze jaki poziom trudności
    Po drugie też mam armię khergitów mam 50 elit. łucz. konnych i 6 jeźdźców, nie powiem, zeby byli najlepsi, ale jak już mówiłem każda frakcją ma dla siebie odpowiednią taktykę, ale Nordów lubię najbardziej bo są skuteczni przeciwko wszystkim (opisałem w poprzednim poście)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 15, 2010, 02:01:57 »
    Ja osobiście uwielbiam Nordów (ach słabość do Panów z wielkimi tarczami xD). Ale nie przeczę, że gdy jestem z nimi, ZAWSZE biorę do oddziału rekrutów Vaegirskich i szkolę ich na mistrzów łuku. Dla mnie to zabójcze połączenie ;) Siła strzał i względnej precyzji oraz nieprawdopodobna wytrzymałość i wielgachne tarcze ;d

Offline Saitosa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 15, 2010, 02:10:16 »
    Nordowie (szczególnie huskarle) są najlepszymi wojownikami. Zostawisz trzydziestu na polu bitwy z dwukrotnie liczniejszą armią wroga, a po chwili koniec. Żadnych strat po stronie gracza. Poza tym, fajnie tak stać w dwuszeregu z Nordami i zasłaniać się tarczą.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 15, 2010, 02:18:26 »
    Nordowie (szczególnie huskarle) są najlepszymi wojownikami. Zostawisz trzydziestu na polu bitwy z dwukrotnie liczniejszą armią wroga, a po chwili koniec. Żadnych strat po stronie gracza. Poza tym, fajnie tak stać w dwuszeregu z Nordami i zasłaniać się tarczą.

Do aż tak daleko idących wniosków bym się nie posunął.

KAŻDEGO można pokonać. Żadnych strat? Hmm.. Zależy od poziomu i przeciwnika. "Na wojnie czasem się umiera"

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 15, 2010, 11:38:59 »
    Po pierwsze jaki poziom trudności
    Po drugie też mam armię khergitów mam 50 elit. łucz. konnych i 6 jeźdźców, nie powiem, zeby byli najlepsi, ale jak już mówiłem każda frakcją ma dla siebie odpowiednią taktykę, ale Nordów lubię najbardziej bo są skuteczni przeciwko wszystkim (opisałem w poprzednim poście)
    Ja gram tak na średnim, ale bo nie chce mi się myśleć, bo taka taktyka zawsze działa na, każdym poziomie trudności.
    A co do armii Khergetów, to oni dysponują właśnie dużą liczebnością i prawie wszystkimi na max ulepszonymi jednostkami, bo szybko expią. Na polu ich po prostu nie dogonisz, rozproszą się i zaczną strzelać z tych cholernych łuków, osłabią Cię, a, że trzymają się w 2-4 osobowych grupach na szybkich koniach, drugi Cię podłapie i zrzuci z rumaka twe nędzne krwiawiące ciało :D!

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 15, 2010, 13:21:16 »
    Nie no ja jak miałem Wojnę z khergitami po zdobyciu swadii i vaegirów, to miałem mały problem bo mi skurczybyki często uciekali z pola bitwy, a jak walczyłem z 400 to na drugą falę zamiast 280 to miałem 310 wrogów, ja sam wszystkich nie wybije jak mam ciężkiego konia a oni te małe koniki stepowe, dlatego mnie wkurzają, nie chce mi się rekrutować jazdy. Khergici w obronie są nawet nieźli ich harcownicy celnie rzucają oszczepami, a czasem może to zrobić krzywdę ^^
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline sułtan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 15, 2010, 13:44:19 »
    Co racja to racja ale jak wedrzesz się na mury to padają szybciej niż możesz policzyć(przynajmniej jak dla mnie bo mam 70 huskarlów ).
    Ale ich konnicy jednak nie można nic zarzucić oprócz słabego opancerzenia(mówię oczywiście o łucznikach konnych bo lajnsjerzy to co innego XD.