Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 104702 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BLyy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #135 dnia: Września 11, 2010, 14:40:11 »
    Zawsze grałem Nordami. Raz dla odmiany spróbowałem Swabianami. I nie wiem czy wy tak mieliście, ale król Swabii w ogóle nie uczestniczy w wojnach. Zresztą w wojnach przegrywamy jak leci. Jak grałem Nordami to król nie raz włączał się do walk, u Swabian tego nie widzę. Może tylko ja tak mam, nie wiem jak inni. Chyba wrócę do Nordów.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #136 dnia: Września 11, 2010, 15:15:36 »
    Dokładnie miałem to samo 1. grę grałem w Swadii bo spodobała mi się ich jazda nie podbiłem żdnego państwa bo byłem troche żółtodziobem i nie pomagał mi nikt, a tu każdy walczy utrzymuje swoję ziemie i przyjaciół. Nordowie na zawsze ;p.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #137 dnia: Września 11, 2010, 17:37:16 »
    Ha! Wlasnie! Nords forever! Zapomnialem wspomniec o tym, ze sa bardzo lojalni. Moze i niektorzy sie kloca o to, ze zalecasz sie do ich wybranki nawet po slubie ale nie dosc, ze krol sie stawia na kampanie to prawie wszyscy inni jarlowie sie zbieraja i nic nie jest juz wstanie ich powstrzymac!

PS: Sorki, ze nie ma polskich znakow ale pisze z iPada, ktorego polskiej wersji jeszcze nie ma i nie mam jak pisac po polsku :(

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2010, 23:51:35 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Września 12, 2010, 00:25:24 »
    Gdy już mam zajętę 3/5 mapy jet problem jarlowie dosyć często zdradzają p[onieważ tamci mają "niedobór" wityaminy L*
    *Witamina L- lordowie

www.pustamiska.pl

Offline Zawisza Czarny

• Użytkownik
    • Polegaj jak na Zawiszy
    « Odpowiedź #139 dnia: Września 20, 2010, 15:29:15 »
    Moimi ulubionymi frakcjami są : Sawadia (za niesamowitą jazdę konną ) oraz Nordowie (za świetną piechotę ) ;)

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #140 dnia: Września 20, 2010, 16:09:59 »
    Ja oddaję swój głos na Swadię ponieważ mają wyśmienitą ciężkozbrojną kawalerie i dobrą piechote tylko kusznicy trochę kuleją i umiejscowienie na mapie nie jest dobre.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #141 dnia: Września 23, 2010, 18:39:21 »
    @Kormo
    Chciałbym ci podziękować za "podpowiedź" jeśli chodzi o nordów. Grając w M&B nie przekonali mnie ludzie północy do większej współpracy. W warbandzie przeważnie byłem po stronie sarrindów [nowa frakcja], waleczni mamelucy [kocham konnicę] i tak grałem przez 1,5 roku wirtualnego w grze. Jednakże po wypowiedzi Kormo okazało, się że faktycznie lordowie z nordów są bardziej lojalni. Po zainstalowaniu na nowo gry, spatchowaniu jej i rozpoczęciu od nowa, po jakimś czasie będąc osobą z dużą reputacją, honorem, mającą własny zamek i wieś, poślubiłem Lady Zandinę z sułtanatu. Przeszedłem z "najemnika" do wasala nordów i potwierdzam, że wasale są jak najbardziej lojalni swojemu marszałkowi . Zdobywają każdą twierdzę a na polu bitwy nie przepuszczą nikomu.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Września 24, 2010, 15:56:49 »
    Prawda wcześniej czy później wychodzi na jaw...

www.pustamiska.pl

Offline Lamarr

• Użytkownik
    • Znowu zacząłem grać...
    « Odpowiedź #143 dnia: Września 29, 2010, 13:23:12 »
    Vaegir's za dobra piechotę i konnicę oraz za dobre położenie jeszcze pamiętam jak grałem nimi w M&B.... 
    W Warbandzie znany jako Sujo

Tak samo w OiM:DP

Gram również w Chivalry:Medieval Warfare

Offline AdiX913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 04, 2010, 17:12:58 »
    Nords 4 Ever
    Nordowie jestem w takim "czasie" że mam tak 
    Uxhal (nie wiem czy dobrze napisałem)
    Praven
    Zamek Bulu ... (należał do vegirów)
    Kulum
    Sumbuja
    a wszystko przedstawia się tak
    1. Nordowie 10 miast 
    2. Khanat 5 Miast
    3. Sarranidzi / Rhodokowie 4 miasta
    4.Vegirowie 1 miasto (1 zamek)
    5 Swadia 0 miast (tylko 3 zamki)               
    A więc nordowie żądzą

PS. Jak dołączyłem do nordów mieli już 8 miast xD sorki za takąąą długą wypowiedź
    Proszę się rejestrować i grać na najlepiej północnej ameryce mój nick to AdiX913
    http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4e4786c675b5a527641476

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 04, 2010, 18:35:18 »
    Widzę niepokojące wyniki!
    Swadia wygrywa z Nordami!
    Przecież oni w oblężeniach i wszędzie nie mają szans z toporami, oszczepami i prawdziwymi tarczami!

P.S Nordowie RZądzą a to miasto to Uxkhal

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 04, 2010, 19:37:52 »
    Jaka jest moja ulubiona, to chyba pisałem, jednak najmocniejsze to Rhodocy i Nordowie (z korzyscia dla tych pierwszych - są ciężej uzbrojeni).

Offline Kormo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 04, 2010, 20:28:52 »
    Z korzyścią dla tych drugich - mają lepszą broń i wyrąbiaszcze umiejętności ( patrz temat: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5657.34 :D ) No i ogółem są lojalni, wojowniczy, silni, mężni... eee... dobra, dość już tych przymiotników. A co do wyników to należy pamiętać, że w większości odpowiedzi udzielają dzieci, które robią tak: "Zagłosowałem na Swadię bo lubię ciężką kawalerię xD" :/ Bosheee... No ale nic się nie zrobi przeciw masywowi społeczeństwa :P

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 04, 2010, 20:42:10 »
    Ja nie patrze na najlepsze jednostki w armii tylko na ich średnie opancerzenie. Dlatego lepsi są Rhodocy, którzy każdą jednostke powyzej współplemiennika okutaja w zbroje i jakąś wielgachną tarczę, przez którą cieżko sie przebic, a zanim do tego dojdzie, ustrzelą Cie strzelcy, niz Nordowie, których najmocniejsze jednostki to wojownicy, weterani i huskarle (tych mozna nie liczyć, bo ich jest mało), zaś łucznicy i reszta maja jakieś waciaki. Nie głosowałem na naj;lpszą jednostke NPC, gdyż albo jest ich tak mało, że nie wpływaja na nic, albo jest ich tak duzo, że i tak wychodzi masa, a nie umiejetności. Po prostu uważam, że Rhodocy to najsilniej opancerzona frakcja i pod tym wzgledem są lepsi od Nordów.

Offline Kormo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 04, 2010, 21:02:54 »
    Ech... jak ja mam ci to wytłumaczyć... O! Już wiem! Czy jakbyś wrzucił do zamku kilka puszek to zamek by się poddał? Zresztą nie każdy rhodok od razu nosi pawęż, tak samo jak nordowie nie od razu noszą tarczę huskarlów. A przecież nie dostają hiper tarcz od razu po bronieniu się kawałkiem drewna. Dawno już nie grałem, ale Chyba od drugiego już etapu rozwoju rekrut dostaje dość pożądną tarczę. Ogółem nordowie opancerzeniem też nie są o wiele gorsi od rhodoków. O! Masa się liczy... tak, ale w oblężeniu gdy przejście jest wąskie to bardziej liczą się umiejętności niż masa oddziału. Zarówno kilu sierżantów jak i huskarlów stojąc na murach powstrzymało by dość sporą liczbę chłopów nacierających z drabiny. Rhodockie pawęże są najwytrzymalsze, ale nie znaczy to, że najlepsze. Ich wielką wadą jest pooowoolnooość. Gdy sierżancik będzie się gotował do ataku i opuszczał tarcze to zanim zdąży znów ją podnieść to dostanie 2 razy toporkiem, a jak spróbuje rąbnąć to co najmniej raz :P Zagłosowałem zresztą na nordów głównie nie z powodu jednostek lecz ustroju politycznego. Jak już wiele razy wspominałem nordowie są bardzo oddani swojemu władcy oraz marszałkowi. Na kampanii zjawiają się prawie wszyscy, a także wojny wybuchają dość często. Z doświadczeń z rozgrywki wiem także, że Rhodocy stosują taktykę cichej myszki stojącej w kącie pod miotłą. Przez chyba z 80 dni nie weszli w stan wojny z nikim.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny: