Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 104599 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PIORUNMAN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #375 dnia: Lipca 03, 2014, 07:24:30 »
    1. Nordowie ich huskarle i weterani to jest dopiero armia ich łucznicy są nie potrzebni a wyglądają jak bandyci z lasu.
    2. Rhodocy ich sierżanci są drugą najmocniejszą jednostką pieszą zaraz po huskarlach ich kusznicy są najlepsi ze wszystkich strzelców w grze.
    3. Swadia ze względów na rycerzy i zbrojnych a reszta jednostek swadi to banda rekrutów ich kusznicy może w połowie dorównują rhodockim strzelcom.
    4. Veagirzy dobra piechota dobrzy łucznicy i w miarę dobra kawaleria z początku wyglądają jak bandyci z buszu ale później jest coraz lepiej.
    5. Khergici Dlatego że mają samą konnicę może mają bardzo dobrych łuczników ale to wszystko.
    6. Sarranidzi to banda rekrutów oprócz mameluków nawet ich piechur weteran wygląda jak bandyta ich łucznicy są w średniej klasyfikacji tylko ich mameluki ich ratują.

Ja zawszę zaczynam u nordów rekrutuję z 60 huskarli/weteranów jadę do rhodoków rekrutuję z 30 strzelców jadę do swadi zapisuję się jako najemnik i pomagam jej żeby tak szybko nie znikła z mapy jak mam już dużo prawa do rządzenia jadę podbijać arabów 2 zamki i ich stolicę i to mi wystarczy.
       Ja w grze mam jeden cel nie podbić calradię tylko stworzyć małe własne państwo głównie składające się z 2 zamków i miasta.
       Próbowałem raz grać bez rhodockich strzelców miałem 90 huskarli ale ciągle mi umierali podczas walki 1,2 czasem 3 huskarli bez rhodockich kuszników jest ciężko grać samymi huskarlami. Według mnie Nordowie i Rhodocy to dwie najsilniejsze frakcje.

Dziękuję za przeczytanie mojej opini. Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2014, 07:46:41 wysłana przez PIORUNMAN »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #376 dnia: Lipca 03, 2014, 08:57:34 »
    Co ma wygląd "bandyty" do tego, czy jednostka jest silna, czy nie? :P

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #377 dnia: Lipca 03, 2014, 18:13:13 »
    Co ma wygląd "bandyty" do tego, czy jednostka jest silna, czy nie? :P
    Nie wypada dowodzić łachmaniarzami, poza tym dobry król, to król z dobrym gustem! Splendor ma być!
    Generalnie to kwestia mentalności :P

Dziękuję za przeczytanie mojej opini. Pozdrawiam!
    I wzajemnie :P

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #378 dnia: Lipca 03, 2014, 20:38:24 »
    Jak mam już małą fortunę, to zamiast zbroi kupuję jakąś fajową szatę i dowodzę wojskami z odległości, wraz z moją świtą ^^ (raz mi randomowy chevalier przyjebał morgenszternem i od tego czasu mam świtę). Wygląd się liczy xD

A frakcja to oczywiście Rhodokowie, czasami Swadia. Reszta to obdartusy ^^
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #379 dnia: Sierpnia 07, 2014, 20:05:17 »
    Swadia bo najlepsza konnica
    Nordowie bo mają huskarlów
    Rhodocy bo mają najlepszych kuszników i dobrych sierżantów
    Veagirowie bo najlepsi łucznicy
    « Ostatnia zmiana: Września 08, 2014, 23:36:53 wysłana przez Relkov98 »

Offline Sauron123

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #380 dnia: Sierpnia 14, 2014, 19:06:12 »
    Nienawidze grać Khanatem a nordami uwielbiam ;D
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest czystą statystyką - Józef Stalin

Offline Emir Amashke

• Użytkownik
    • "Przegrany jest największym zwycięzcą"
    « Odpowiedź #381 dnia: Listopada 08, 2014, 14:44:31 »
    Sarranidzi. Najlepsza kawaleria w grze i najlepszi łucznicy. A położenie też nie najgorsze. Armia z mameluków i elitarnych łuczników to po prostu marzenie

"– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
    – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus."

Offline drazq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Listopada 08, 2014, 17:17:13 »
    Sam lubię Mameluków, ale jak mam wybierać ciężką kawalerię to wolę Swadian. A co do łuczników to tylko Vaegirowie. Jeśli grasz Sarranidami to powodzenia w oblężeniach.

Offline miesny_jez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Listopada 08, 2014, 19:28:58 »
    Rhodocy i Nordowie. Najpierw wybieram Rhodoków i rekrutuję trochę kuszników, więcej włóczników. Potem lecę do Nordów i szkole ich na huskarli. Z wojskiem około 20 huskarli 30 sierżantów i 15 strzelców mogę podbić większość zamków w Calradii. Najczęściej biję się z Sarranidami, są bardzo słabi przy obronie zamku. Khergici też źle sobie radzą. Pamiętam, że przy ataku na Sarranidzki zamek składający się z około 120 żołnierzy, podbiłem go tracąc jednego strzelca i sierżanta. :D

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #384 dnia: Listopada 09, 2014, 16:16:09 »
    Głosowałem na Swadię, bo uwielbiam walkę mieczem dwuręcznym, ale po prawdzie to Rhodocy mają taki fajny klimat w stylu "ciężkie mroczne czasy" i bardzo mi się podobają, inne frakcje też są fajne.

Offline GGJakGG

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #385 dnia: Grudnia 01, 2014, 16:37:47 »
    Jak dla mnie.na single najlepszy jest sułtanat po nim swadia ponieważ jak dla mnie najlepsza
    kawaleria w grze . Na multi spk są nordowie i swadia

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #386 dnia: Grudnia 01, 2014, 17:22:08 »
    W sumie Chanat jest całkiem fajny bo lansjerów, którzy są przyzwoici da się szybko wyszkolić. Nordowie/ Rhodocy to mocna piechota, ale Rhodocy mają lepszych strzelców. Vaegirowie mają fajną konnicę, ale ich głównym atutem są najlepsi łucznicy (przynajmniej takie odnoszę wrażenie). Swadia i Sułtanat to właściwie jedno i to samo, tyle że jedni mają łuki a drudzy kusze (no może Swadia ma trochę lepszą piechotę).

Suprajs, podpisu brak!

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #387 dnia: Grudnia 01, 2014, 18:23:56 »
    W sumie Chanat jest całkiem fajny bo lansjerów, którzy są przyzwoici da się szybko wyszkolić. Nordowie/ Rhodocy to mocna piechota, ale Rhodocy mają lepszych strzelców. Vaegirowie mają fajną konnicę, ale ich głównym atutem są najlepsi łucznicy (przynajmniej takie odnoszę wrażenie). Swadia i Sułtanat to właściwie jedno i to samo, tyle że jedni mają łuki a drudzy kusze (no może Swadia ma trochę lepszą piechotę).
    Swadia lepszą piechotę? Najgorszą w grze, ale ok. ;) Chyba o ciężkiej konnicy zapomniałeś :P

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #388 dnia: Grudnia 01, 2014, 18:32:50 »
    Swadia lepszą piechotę? Najgorszą w grze, ale ok. ;) Chyba o ciężkiej konnicy zapomniałeś :P
    Indeed, ze smutkiem muszę przyznać, że moja ulubiona Swadia, pod względem piechty jest lepsza jedynie od Vaegirów, reszta nacji ma infanterię o wiele lepszą. Ich najlepsi kusznicy bezproblemowo dorównują Rhodockim Strzelcom (zanim ktoś teraz zaprotestuje, to niech zrobi testy. Serio! Ja zrobiłem i przy równej liczbie kusz, raz wygrywali Rhodocy, raz Swadianie, ja nie pomagałem moim ludziom), więc pod tym względem aż tak nie ssą, ale najlepszym typem wojska Swadii jest ich ciężka kawaleria. Problemy mogą im sprawiać jedynie Khergici, bo ich łucznicy mają szybsze konie, i teoretycznie mogą uciekać im w nieskończoność i ich wystrzelać. Na szczęście AI jest głupie i dzięki temu można pokonać ich przy niezbyt dużych stratach nawet na poziomie trudności 112%.

Offline Sauron123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Lutego 13, 2015, 16:35:56 »
    Najlepszą piechotę to mają Nordowie.
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest czystą statystyką - Józef Stalin