Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 104722 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #225 dnia: Grudnia 26, 2010, 14:46:30 »
    :D Szczerzę wolę mięso armatnie w postaci neutralnych najemników, ale takiej opcji nie ma więc daję na Sawadię, za balans.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:34:52 »
    No i stało się... Podbiłem Rhodoków, Swadian, Nordów, Khergitów, Veagirów i w końcu zacząłem wojnę z Sarranidami z którymi wcześniej nie miałem prawie kontaktu w boju. Mam 3 razy większe ziemie, ale oni maja znacznie większa armię ogólną. I powiem Wam... silni są skubańce, idzie mi z nimi 2 razy trudniej niż z pozostałymi (gram Swadią) i już na początku wojny dostaje w 4 litery...

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #227 dnia: Grudnia 28, 2010, 20:17:59 »
    Witam.

Osobiście lubię grać i służyć Królestwu Swadii. Dlaczego? No cóż lubię Swadiańskich Rycerzy. Dlatego też oddam swój głos na Królestwo Swadii.
    Pozdrawiam.

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Stycznia 09, 2011, 16:46:01 »
    ja uwielbiam Królestwo Vaegirów.Dlaczego bo mają łuczników chyba wogule najlepszych ale słabe pancerze ale lepsza broń niz pancerz.Takie moje zdanie.
    Veagirowie mają dobrych łuczników nie uważarz?

Offline Alandar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:28:29 »
    No ja też bardzo lubię Królestwo Vaegirów z tego samego powodu i jeszcze też  bardzo lubię Królestwo Swadii  za ich ciężką konnicę ale i tak Królestwo Vaegirów według mnie jest najlepsze

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:52:37 »
    Rhodcy wydaje mi sie ze najtrudniej nimi podbijac zamkni

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:05:08 »
    Tak na prawdę to najtrudniej chyba Khergitami zamek zdobyć. Rhodocy są świetni do obrony, ale w szturmie też całkiem, całkiem.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2011, 23:42:10 wysłana przez Shiroken995 »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:13:37 »
    aa no tak zapomnialem o nich fakt faktem rhodcy sa dobrzy do oborny i to jest tez powod czemu nimi gram przy poziomie trudnosci okolo 100% obrona zamku jest bardzo wazna

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #233 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:18:28 »
    Do obrony... zależy czego. Do obrony typowego miasta z kamiennymi murami najlepsi są vaegirowie, zwłaszcza, gdy obrońcy miast drabin mają wieżę oblężniczą. Wtedy mogą swoimi potężnymi łucznikami wystrzelać ogromne ilości atakujących (wyjątkiem są nordowie i rodocy, z tarczami zbyt silnymi, by je rozłupać strzałami). Kiedy jest to górski zamek, do zdobycia którego używa się drabin, lepsi będą rodokowie.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:23:08 »
    hmm czyli bd musial sobie jednak armie wymieszac

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Stycznia 09, 2011, 23:54:32 »
    Latam po polu w płytówce i muszę jednak przyznać, że veagirskie łuki nie robią na mnie (ani moich ludziach) większego wrażenia (słabe przebicie). Natomiast niesamowicie denerwujące i mocne są rhodockie kusze. Nawet w takiej płytówce potrafili mnie mocno (o moich ludziach nie wspomnę) zranić. Zamku Estroq i Ibdeles nigdy mi nie udało się zdobyć (nawet na niższym stopniu trudności) dopóki Sarranidzi łaskawie im ich nie zabrali a ja potem Sarranidom. Gdyby spośród klątw, które miotałem na Rhodoków miałaby się spełnić choć niewielka część z nich, to na Velucę spadłby deszcz meteorytów a w Jelkali wybuchł wulkan.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 14:16:03 wysłana przez Shiroken995 »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #236 dnia: Stycznia 10, 2011, 08:05:18 »
    Nie bierzesz pod uwagę, że rodockie kusze strzelają wolno, więc nie zdążą ci wytłuc tyle wojska, co vaegirscy łucznicy w określonym odcinku czasu. Faktycznie, jeżeli masz wyłącznie sierżantów i latasz w płytówce, to oni są najbardziej uciążliwi, jednak na początkowym etapie gry największym zagrożeniem na oblężeniach będą właśnie vaegirowie.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Stycznia 10, 2011, 14:25:06 »
    Veargirowie rzeczywiście są ciężcy na początku, jednak wziąłem pod uwagę powolność kusz. Różnica w prędkościach nie jest j jakoś strasznie duża. Poza tym weźmy, taki zamek Ibdeles (obok Jelkali). Szedłem Swadianami na Rhodkoków to zanim ta wieża łaskawie podjechała pod mury, trzykrotnie wyświetlił mi się komunikat "Przybyły uzupełnienia". Natomiast walcząc w tym zamku z Sarranidami (gorsi z nich łucznicy od Veagirów, ale też mocni) ani jeden komunikat. Podejrzewam, że Veagirzy zadaliby mi potężniejsze straty od Sarranidów, ale to i tak nie tyle co rhodocki Strzelec (AARRGGGGGHH!!!.....).

Offline Darkfault

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Stycznia 10, 2011, 15:01:04 »
    Nordowie. Tarcza na plecy [przeciw strzałom] i jakiś wielki dwuręczny topór - i można walczyć. :-)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 10, 2011, 17:44:27 »
    Ja lubię najbardziej Swadie zwłaszcza swadiańskich rycerzy(nie ma to jak szarża ciężkiej kawalerii xD)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5