Zalożyłem oddzielny temat ale jak mi powiedziano powinienem pisac tutaj :D tak więc kopiuje cały moj post i zamieszczam go tutaj :D
Mam (kolejny :/) problem z przejściem jednej misji w tej kampani. Chodzi mi mianowicie o misije pt ''powrót bohatera'' w której to mamy zyskac przychylnosc polskich szlachciców. Pan Zagłoba polecił mi zaprzyjaźnic się z szlachcicami: Wołodyjowskim, Kmicicem oraz ze Skrzetuskim. Zadanie od pierwszych dwóch zrobiłem powiedzmy bezproblemowo, ale z tym ostatnim miał pewien problem (może akurat nie z samym zadaniem od niego). Problemem było to, że Skrzetuski był w niewoli w zamku w Olsztynie u szwedów, jednak z dośc sporymi stratami udało mi się (wraz z moją 66 osobową armią :D) uwolnic go, i wykonac dla niego zadanie.
Moj prawdziwy problem polega jednak na tym, że po wykonaniu zadań dla wskazanych szlachciców, nie wiem co dalej robic. Byłem u króla (co było nielada wyzwaniem gdyż warszawe oblega ok. 500 Szwedów) jednak nie miał żadnej nietypowej opcji rozmowy. Przeczuwam, że problemem możę byc to, że odbijając Skrzetuskiego z zamku w Olsztynie, owy zamek przejąłem, a nie należąc do żadnej frakcji utworzyłem nowe państwo (królestwo szwedzkie - rebelianci).
Co radzicie zrobic?