Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186890 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crazi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #240 dnia: Stycznia 16, 2010, 20:08:07 »
    Wielkie dzięki już Morale mi wzrosły do 97 ;) Tylko z tymi chorobami nie mogę kurde wytrzymać ;( 3 ludzi na dzień tracę bo mam Epidemie czegoś tam :)

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #241 dnia: Stycznia 16, 2010, 20:18:36 »
    Grasz na modach?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #242 dnia: Stycznia 16, 2010, 20:20:10 »
    Proponowałbym przenieść wątek do tematu o Ogniem i Mieczem bo z tego co się orientuję tylko tam są te bzdurne choroby...
    Tam trochę poczytaj a może coś ci pomoże...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline przemek002

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Stycznia 16, 2010, 22:58:13 »
    Jak mam wykonać misje "Zdobycie miasta"? Jakieś konkretne miasto trzeba zdobyć, czy co? No i przy okazji jak wykonać misje "Potop" i "Zemsta Chmielnickiego"? ;) Bo jakoś zniknąć mi nie chcą..

Offline osidu2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Stycznia 17, 2010, 10:33:08 »
    Mam misję od Jana Kazimierza żeby zająć warszawę chociaż ona już wcześniej ją zająłem(przed podjęciem misji). Misja mi się nie zalicza. Co mam robić?

Offline czarny1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Stycznia 17, 2010, 13:36:39 »
    Witam.
    Poraz pierwszy piszę post.Przeczytałem całe 17 stron tego wątku i mam takie pytania:
    1. Od początku mam w oddziale wściekliznę.Za cholerę tego wyleczyćsię nie da mimo że mam tego Sarubana w oddziale,Siedze po knajpach i zawsze pojawia się ten sam tekst że udało ci się wyleczyć z "Podagry"..czy jaoś tak, mimo ze nie mam tego czegoś a wścieklizna ciągle jest.
    2. Mam wyśmienite morale drużyny, opłacam żołd, jedzenie w róznej ilości, Wygrywam bitwy  a i tak ciągle dezercje mam.Z jakiego powodu?
    3. Utknąłem na misji Warszawa.I dlatego że pojawia mi się bład w trakcie walki taki :"unalbe to locate vertex buffer" i wywala do Windowsa.JAk mam do cholery to rpzejść jak ten bład uniemozliwia mi gre.Nie wspomnęże zwerbowałem na tą misję z 7 oddziało - one i tak nic nie robią..ale sam może dałbnym rade swoim wojskiem ale przez to gra staje się niegrywalna
    4. Rozkazy dla drużyny - działa mi tylko ten pod klawiszem F1 !! to dopiero bzdura.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #246 dnia: Stycznia 17, 2010, 13:43:43 »
    Mam misję od Jana Kazimierza żeby zająć warszawę chociaż ona już wcześniej ją zająłem(przed podjęciem misji). Misja mi się nie zalicza. Co mam robić?

Nie grałem w grę ale proponowałbym ogołocić ją z garnizonu jeśli jest twoja, wtedy przeciwnik ją zdobędzie a ty możesz znowu odbić stolicę. Większy problem zaczyna się jak lord posiada Warszawę... Wtedy pozostaje chyba tylko czekać jak przeciwnik ją zdobędzie, jedyne jak możesz mu wtedy pomóc to po prostu nie atakuj jego lordów i miast.

A tak swoją drogą to wydaliście 80zł na totalny szmelc... Przykro nawet o tym czytać... Powinna się taka sprawa w sondzie kończyć bo to kpina z graczy jest sprzedawać takiego bubla.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Stycznia 17, 2010, 14:27:23 »
    czarny a powiedz ty mi jakiego ty masz patcha bo zdaje się że nie masz najnowszego czyli 1.o14 który o ile mnie pamięć nie myli powinien niwelować tego typu problemy. Ewentualnie jeżeli masz to może nie zainstalowałeś go jak należy bo innej przyczyny na razie nie widzę. Co do dezercji masowych to niestety wciąż jest problem nie rozwiązany jako że sam borykam się z tym problemem a w zasadzie z problemem szybko spadających morali chodź pośrednio rozwiązałem ten problem co i tak jakoś specjalnie mnie nie satysfakcjonuje.Co do wszelakich chorób to nie mam z nimi najmniejszych problemów jako że ani razu na tym patchu ich ie miałem.

sir luca kupując tę grę ja ani podejrzewam że i inni co ją kupili nie spodziewali się że będzie ona tak zbugowana przez co praktycznie nie grywalna.

Offline Vitteck

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Stycznia 17, 2010, 14:30:36 »
    W końcu rozwiązałem swój problem z miastami, chociaż sam dokładnie nie wiem jak to zrobiłem :). Chyba bo wyzerowałem modele rag doll czy jakieś tam i ciała. W końcu przestało mnie wywalać.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline czarny1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Stycznia 17, 2010, 16:59:53 »
    piti_112 mam 1.012 wersje. Nie instalowałem póki co 1.014 bo wiem że i on wprowadza błedy mimo że jedne poprawia.Czekam na 1.015 ale to jest denerwujące że jest tyle błędów.

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Stycznia 17, 2010, 17:27:07 »
    czarny ale powiem ci tak te błędy co je wymieniłeś to ten patch właśnie naprawia przez co powiedzmy że jako tako da się grać mimo pewnych irytujących rzeczy ale da się grać.

Offline czarny1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Stycznia 17, 2010, 18:23:25 »
    Przeszedłem Warszawę..Ale musiałem wyłaczyć dźwięki w grze, zmienszyćpoziom grafiki ( dziwne bo komputer mam aż nadto dobry do gry) i oczywiście trochę kombinować bo tylko swoimi ludźmi mozna było to zrobić.Co dziwne! podaj mi że mam zgłosić się do Czrnieckiego po nagrodę a jak go zapytałem zaraz po bitwie to nadal jest opcja "Mam list do króla" i ani słowa o nagrodzie.. Poza tym zauważyłem że w trakcie oblężenia można było przechodzić przez...zamknietą krate w baszcie !! to dopiero bug.
    Co do twojego pytania czemu nie zainstalowałem patcha 1.014 ? Bo trzeba by  było grac od początku! Nie po to sporo grałem przed podjęciem wątku fabularnego i rozwijałem postac aby po ukazaniu się patcha grać od nowa..Czy to nie kpina producentów i wydawców? :/

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Stycznia 17, 2010, 20:28:47 »
    No jest to kpina, ale jezeli nie zainstalujesz patch'a to pretensje możesz miec tylko do siebie, bo błedy same nie znikną. Chyba ze patch 1.015 wyeliminuje je (oraz pozostale) bez konieczności rozpoczynania gry od nowa. Niemniej bez niego gra jest praktycznie niegrywalna.
    Tak na marginesie to ja na forum o epidemiach czytałem ze zdziwieniem, bo sam ani jednej na oczy nie widzialem- nawet przed zainstalowaniem patch'a 1.014.
    Swoja droga przyłaczam sie do zapytania o misję 'zdobycie miasta'. Ni cholery nie chce mi go zaliczyć, mimo że zdobywałem ich juz kilka.
    Inna sprawa- mam wrażenie ze czasami kiedy rozpoczynam oblężenie miasta to nagle ginie mi częśc żołnierzy (np zamiast 80 mam ich 70, albo zamiast 70 zostaje 63). Ktos to zauważył?

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Stycznia 17, 2010, 22:09:55 »
    Mam tak jak mnie wywali do windowsa, przy szturmie. Gdy wczytam gre mam z 15-20% żolnierzy mniej.

Offline QoooQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Stycznia 17, 2010, 22:37:17 »
    Witam mam problem. otóż zniszczylem frakcje szwecji nie mam wiezniow a mam misje ze musze pogadac z jakims szwedzkim oficerem aby dowiedziec sie gdzie jest przechowywana wybranka pana wołodyjowskiego i nie wiem jak ta misje ukonczyc a jesli jej nie ukoncze to nie wroce do sluzby króla Jana Kazimierza
    Jest jeszcze 1 problem nie wazne w jakiej frakcji bym byl nie moge przylaczyc sie do Radziwilla aby podbic tron polski. Zawsze wyskakuje ze musze juz isc i nie moge z nim nawet pogadac!!!

Używaj opcji "szukaj".
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2010, 22:39:55 wysłana przez Kalpokor »