Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187051 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • War, war never changes...
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #300 dnia: Stycznia 25, 2010, 21:02:57 »
    Niby masz rację, ale MB nie jest darmowe :P Myślę, że większość osób(w tym niżej podpisany) zakupiło "OMG" (tak ja nazywam tą produkcję) ze względu na możność pokierowania Polakiem sarmatą. Wątek historyczny jest największym magnesem tej gry.
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #301 dnia: Stycznia 26, 2010, 08:34:30 »
    Wychodzi na to że ludzie chwytaja sie wszystkiego byle tylko miec husarzy:) Nic dziwnego. Mi wczoraj udało sie zdobyć jeszcze 10 z odbijania i awansowania jeńców (razem mam ponad 70) Chyba czas w koncu zabrac ich z zamku i użyć w bitwie ;)

Wczoraj z kolei wszedłem do zamku po scianie- zdziwilo mnie co wyprawiaja moi rajtarzy i chciałem sprawdzic czy tez tak moge. Wychodzi na to ze drabiny sa dla miekkich buł- prawdziwy Sarmata wchodzi po murze obronnym:)

A swoja droga to nie wiem czy gdziekolwiek widzialem pike husarską do kupienia. Moze nie przyglądałem sie specjalnie, ale jakos nie rzuciła mi sie dotad w oczy. Że nie znalazłem jej na polu bitwy jest akurat logiczne, bo nie walczylem przeciw husarii, ale znając pokręcone zasady jakimi czasem kieruje sie gra to nawet bym sie nie zdziwił:)

Offline poxox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Stycznia 26, 2010, 13:21:11 »
    Pika Husarska jest, kosztuje jakieś 2500 talarów, sam taką mam :D

Offline MietPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Stycznia 26, 2010, 14:25:10 »
    Pika husarska jest do kupienia w większosci polskich miast,są nawet rozne rodzaje,pika wywazona,zwykla itp A co do tych husarzy to tez zbieralem jencow,ale teraz juz nie moge zadnych znalesc :P i mam 7 husarów + 3 towarzyszy uzbrojonych w zbroje husarską,szable(ktorej nie uzywają) i pike husarską.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Stycznia 26, 2010, 20:39:23 »
    Tak odbiegając trochę od tematu, to uważam, iż husarze powinni mieć także szable. A i jeszcze kopia jest źle skonstruowana. Wygląda jak lanca. Powinna być dłuższa od dolnej części, cała powinna być prosta, a ta kula, co w grze jest nad ręką powinna być pod ręką (na dole), gdyż ona nie służyła, jako osłona dłoni, ale wyważała cała kopię, ponieważ z przodu jest ona dłuższa. Zobaczcie sobie, jak na zdjęciach trzymają kopie, tak się je powinno trzymać:

A tu zdjęcie owych kopii, tak właśnie powinny wyglądać, a dłoń znajdować się nad tą kulą (choć tutaj może są trochę za krótkie):

Offline Longinus Podbipięta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Stycznia 26, 2010, 21:21:01 »
    Witam. Mam pewne pytanie. Grając w Ogniem i Mieczem w jednej z zaporskich tawern znalazłem bohatera o imieniu Mamaj (nie wiem czy dobrze napisałem). Domyślam się, że jest on związany z Czarnym Hetmanem lecz nie mogę przejść tej kampanii. Proszę o pomoc.

Offline poxox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Stycznia 27, 2010, 09:46:54 »
    Zalożyłem oddzielny temat ale jak mi powiedziano powinienem pisac tutaj :D tak więc kopiuje cały moj post i zamieszczam go tutaj :D
    Mam (kolejny :/) problem z przejściem jednej misji w tej kampani. Chodzi mi mianowicie o misije pt ''powrót bohatera'' w której to mamy zyskac przychylnosc polskich szlachciców. Pan Zagłoba polecił mi zaprzyjaźnic się z szlachcicami: Wołodyjowskim, Kmicicem oraz ze Skrzetuskim. Zadanie od pierwszych dwóch zrobiłem powiedzmy bezproblemowo, ale z tym ostatnim miał pewien problem (może akurat nie z samym zadaniem od niego). Problemem było to, że Skrzetuski był w niewoli w zamku w Olsztynie u szwedów, jednak z dośc sporymi stratami udało mi się (wraz z moją 66 osobową armią :D) uwolnic go, i wykonac dla niego zadanie.

Moj prawdziwy problem polega jednak na tym, że po wykonaniu zadań dla wskazanych szlachciców, nie wiem co dalej robic. Byłem u króla (co było nielada wyzwaniem gdyż warszawe oblega ok. 500 Szwedów) jednak nie miał żadnej nietypowej opcji rozmowy. Przeczuwam, że problemem możę byc to, że odbijając Skrzetuskiego z zamku w Olsztynie, owy zamek przejąłem, a nie należąc do żadnej frakcji utworzyłem nowe państwo (królestwo szwedzkie - rebelianci).

Co radzicie zrobic?

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Stycznia 27, 2010, 10:36:37 »
    Zakładam ze po wykonaniu tych zadań rozmawiałes z wszystkimi szlachcicami i zadania masz zaliczone? To moze sprawdź co na ten temat powie Zagłoba? Akurat zdobycie zamku to nie powinien byc problem- zdaje sie sam miałem jeden podczas tej misji i tez byłem czyimś rebeliantem. Kiedy dołaczasz potem do Rzeczpospolitej to zamek zostaje w Twoim posiadaniu.

Offline Azeroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Stycznia 27, 2010, 20:05:21 »
    Mam taki problem że wykonuje misje Nowy Chan. Mam ze sobą jakiś 4 murzów, ale zawsze tylko 1 pomaga mi podczas oblężeń, gry ten który mi pomagał odszedł gdzieś i zostało mi 3. Gdy chce oblegać miasta lub twierdze reszta murzów mi porostu nie pomaga...możne wy tez tak mieliście? i pomogliście by mi, czekam na odpowiedz.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2010, 20:10:39 wysłana przez Azeroth »

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Stycznia 27, 2010, 21:20:14 »
    ja za specjalnie tego problemu nie miałem ale może dlatego że rzadko korzystałem z ich pomocy a jak korzystałem to brałem jednego lub dwóch.A czemu uciekają cóż ciężko powiedzieć zapewne dlatego że atakują wszystko co się rusza w okolicy i jest wrogie czyli karawany,generałów czy dezerterów i bandytów. Najlepszą radą  jest to żebyś sam zdobywał miasta itp.

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #310 dnia: Stycznia 28, 2010, 02:11:16 »
    Jak dla mnie najlepszą radą byłoby poczekanie na łatkę lub sprzedanie tej gry :)
    no ale to już taka moja mała dygresja xD

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #311 dnia: Stycznia 28, 2010, 09:49:11 »
    Mam taki problem że wykonuje misje Nowy Chan. Mam ze sobą jakiś 4 murzów, ale zawsze tylko 1 pomaga mi podczas oblężeń, gry ten który mi pomagał odszedł gdzieś i zostało mi 3. Gdy chce oblegać miasta lub twierdze reszta murzów mi porostu nie pomaga...możne wy tez tak mieliście? i pomogliście by mi, czekam na odpowiedz.

Kiedy sam wykonywałem tę misję nie miałem z lordami najmniejszego problemu w kilku atakach pomagało mi 6-7 lordów.
    Niestety szaleńcza pogoń lordów za każdym wrogiem to problem całego MB dlatego trzeba znaleźć na to swoją metodę.
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline assasyn678

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Stycznia 28, 2010, 11:34:36 »
    Jestem w kampani wojennej szwecji przejeliśmy już jakieś 8 zamkow ale gdy jade za królem mam wiekszą prędkosc oddziału czy da sie jakos eskortować króla aby klikjąc na niego jechać za nim.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #313 dnia: Stycznia 28, 2010, 20:41:59 »
    O ile mi wiadomo to nie ma opcji podążania za danym oddziałem(chyba, że jest od ciebie oddalony lub szybszy). Proponuje krążenie wokół oddziału króla lub spowolnienie własnego poprzez zatrudnienie większej ilości piechociarzy lub ograniczenie liczebności jeźdźców.
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline Azeroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Stycznia 28, 2010, 21:05:42 »
    Ja tych lordów mam dokładnie obok siebie, gdy chce oblegać miasta ale oni za nic mi nie pomogą.