Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186889 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piti_112

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 11, 2010, 20:53:31 »
    eh tymon a instalowałeś zgodnie ze wskazówkami? Odinstalować grę, zainstalować ponownie i zainstalować nowego patcha. Czytaj posty!!

Offline tymon1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 11, 2010, 21:48:15 »
    no tak instalowałem ale nic nie pomogło ;//

Offline Nokter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Stycznia 11, 2010, 23:28:45 »
    Piti_112, jesteś wszak niezrównany! Porada mądra i skuteczna! Niech Ci Panie Bracie, Bóg i JKM Jak Kazimierz, wynagrodzi!
    AMOR PATRIAE NOSTRA LEX

Offline cycu1973

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Stycznia 12, 2010, 21:36:21 »
    Witam
    Mam problem z "zadaniem" świerzb. Mianowicie po dlugim odpoczynku w tawernie pojawia sie informacja ze choroba zostala uleczona. Problem w tym ze uleczony zostaje z febry( na ktora nie choruje) a nie ze świerzbu. Choroba dziesiatkuje moja armie i juz nie wiem co mam robic.Laczne morale oddzialu to 94.
    Jesli wiecie jak pomoc dajcie znac.

Offline slowik12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Stycznia 13, 2010, 21:18:47 »
    @cycu

radzę zacząć nową grę, sam miałem ten sam problem który miał być rozwiązany przez patch 1.014

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Stycznia 13, 2010, 22:28:14 »
    Mam kolejny problem. Mam zająć Warszawę i dostałem dowództwo nad pospolitym ruszeniem. Więc wziąłem ze sobą dwóch szlachciców i ruszam na miasto. Jednak w momencie szturmu nie dołączają się do mnie, a gdy z nimi rozmawiam i zaznaczam "Podążysz za mną..." to odpowiadają jak w standardowym M&B(Oprósz gdy jesteśmy marszałkiem). Czy to normalne czy nie?

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Stycznia 13, 2010, 22:44:55 »
    Kretu czytaj forum to raz bo wielokrotnie o tym była mowa. Niokt póki co nie wie jak zrobić żeby nam pomogli ci szlachcice. Ja warszawę zdobyłem sam i tobie radzę to samo no chyba że uda ci się szlachtę ruszyć żeby ci pomogła.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Stycznia 13, 2010, 22:59:02 »
    A propos zabawnych bugów- dzis znikneło mi z mapy Wilno:) Znaczy sie napis pozostał, ale flaga sterczy z ziemi- makieta miasta znikneła.
    Natomiast patch 1.014 miał zdaje sie naprawiać nawigowanie wokół wsi Pehrebyszcze, czy jak tam się to wygwizdowo nazywa- nie poprawiło. Bałem się ze uniemożliwi mi to wykonanie misji 'Koniokrad'- na szczęscie udało sie mimo to.
    Rekrutacji w wiosce nadal nie mam- wykonałem dla mojej wsi dwa questy (bydło i pszenica) i nic wiecej nie chcą- iśc do woja równiez nie chca...

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Stycznia 14, 2010, 16:10:14 »
    Rekrutacja z wiosek jest ale na zasadzie:

W tej wiosce się da a w tej nie.

A co do stosunków to nie próbowałem, bo jak za mną regularnie jeżdżą Szwedzcy wojownicy to trudno o odpowiednie warunki.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline przemek002

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Stycznia 14, 2010, 16:14:57 »
    Co do zdobycia Warszawy proponuje podczas oblężenia wybrać opcje "Otruć wode w mieście". Znacznie ułatwia sprawe ;) Mi to weszło ze 3-4 razy i zamiast kulkuset obrońców w garnizonie zostało coś koło 12..

Edit:

Też mam problem.. Posadziłem Gireja na tronie, wypełniłem misje pułkowników, Jan Kazimierz przyjął mnie z powrotem na służbe, nadał dawną wieś i powiedział, żebym sobie miasto zdobył. Nie miałem przed tym żadnych ziem (jako szlachcic polski miałem tylko jedną wieś, tą od króla). Teraz podbiłem Perejesław, Jak Kazimierz nadał mi to miasto, ale misja sie nie wypełniła. Co mam zrobić, żeby ruszyć do przodu?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2010, 16:48:27 wysłana przez przemek002 »

Offline assasyn633

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Stycznia 14, 2010, 17:50:51 »
    Strasznie mnie wkurza ten patch 1.014 najbardziej ta opcja z rekrutacją mam 8 wiosek i 3 miata i dalej nie mogę rekrutowć
    chodzi glównie o husarzy czy nie wiecie aby kiedy wyjdzie patch 1.015.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #236 dnia: Stycznia 16, 2010, 12:52:55 »
    Ja mam zgoła inny problem. Dręczy mnie dziwny proceder znikania moich husarzy z oddziału. Raz miałem ich 20, po dniu zostało już tylko 15. To strasznie irytujące. To odczucie potęguje fakt, że moja armia opiera się głównie na ciężkiej jeździe, a bez odpowiedniej liczby husarzy przełamująca szarża na linie szwedzkich pikinierów z założenia udać się nie może. Miał ktoś kiedyś podobny problem? Proszę o pomoc!
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #237 dnia: Stycznia 16, 2010, 13:36:22 »
    Odstaw grę na półkę, i poczekaj rok, Może w końcu wydadzą konkretnego patcha.

Offline Crazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Stycznia 16, 2010, 18:25:23 »
    Mam kilka problemów i prosił bym o pomoc.
    1.Po ok.25 dniach w grze morale wojsk mi spadają do ok.20 i żołnierze uciekają ;( Jak podwyższyć morale?
    2.Choroba.Raz na jakiś czas w wojsku następuje choroba,ludzie umierają a ja nie mogę ich wyleczyć.Robiłem wszystko co jest napisane w raporcie choroby i to nic nie daje ;(
    3.Wykonuje zadania dla państwa przez długi czas i ciągle nie mam dodatkowych uprawnień od króla
    4.Mam w oddziale piechotę i kawalerie.Gdy atakuje wioskę to nie ma 2 grup tylko 1 na polu
    5.Za czołem grać od nowa i nie mogę ciągle dołączyć do państwa bo król napyla,że musze wykazać się w walce(czemu?)

Proszę o pomoc
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2010, 18:28:53 wysłana przez Crazi »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 16, 2010, 20:03:06 »
    Mam kilka problemów i prosił bym o pomoc.
    1.Po ok.25 dniach w grze morale wojsk mi spadają do ok.20 i żołnierze uciekają ;( Jak podwyższyć morale?
    2.Choroba.Raz na jakiś czas w wojsku następuje choroba,ludzie umierają a ja nie mogę ich wyleczyć.Robiłem wszystko co jest napisane w raporcie choroby i to nic nie daje ;(
    3.Wykonuje zadania dla państwa przez długi czas i ciągle nie mam dodatkowych uprawnień od króla
    4.Mam w oddziale piechotę i kawalerie.Gdy atakuje wioskę to nie ma 2 grup tylko 1 na polu
    5.Za czołem grać od nowa i nie mogę ciągle dołączyć do państwa bo król napyla,że musze wykazać się w walce(czemu?)

Proszę o pomoc

1. Walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć. Do tego sprawdź czy masz żarcie, ewentualnie dokup jakiś trunek...
    2. Pierwsze słyszę...
    3. Rób dalej...
    4. ???
    5. Masz za mało reputacji...