Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186970 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grinas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Loading... Please wait...
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #330 dnia: Lutego 05, 2010, 17:55:46 »
    jest już taki temat i tam najlepiej pisać zresztą było już, że nie można rekrutować, jedynie w obozie najemników, a jak chcesz husarzy to najlepiej szukaj kogoś kto ma jeńców wolontariuszy, ciężka jazda tatarska chyba, ich można na husarzy, i jeszcze jakieś jednostki, ale nie pamiętam, wtedy wygrywasz najmujesz takiego jeńca i czekasz aż doświadczenie się podniesie no i awansujesz, ja tak robiłem :P

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #331 dnia: Lutego 05, 2010, 18:34:50 »
    Kretu, czy przez 'skończyłem' masz na myśli 'misja ta nie figuruje juz w rejestrze zadan jako bieżąca'? Jeśli tak to gratuluje- sam wykonałem tego questa z chanem, wszystko według zaleceń, potem wróciłem na słuzbe do Jana Kazimierza, wykonałem misje dla Wołodyjowskiego, Kmicica i Skrzetuskiego itp. , ale zadanie 'Potop' nadal wisi z jakims głupim komentarzem typu 'czas nauczyć się walczyć i pokonac rozbójników' czy cos takiego.

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Lutego 05, 2010, 21:03:58 »
    Nie misja w rejestrze jest, ale kontynuować mogę. Pisze, że w moich włościach jest wioska w okół grasują bandyci i trzeba dać im nauczkę.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Lutego 05, 2010, 22:00:52 »
    No tak, czyli w sumie tak jak ja. Tylko co jest wtedy 'kontynuacja'? Na dobra sprawe na tym misja sie konczy... Jezeli to nie bug, to przynajmniej przejaw braku wyobraźni u twórców (lub TFUrców;) gry

Offline DarkenRahl

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Lutego 06, 2010, 09:16:51 »
    Mam problem . Mianowicie , rozpocząłem zadanie potop, i gdy znajduję Zagłobę on mówi " Nie mam teraz czasu " ... Gdy pytam się hetmanów, samego króla itp jak mogę pomóc Rzeczypospolitej oni mówią  , że są zajęci . Jak rozwinąć to zadanie ?! Mam patch 1.012 z tego co wiem ...

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Lutego 06, 2010, 09:35:55 »
    Jeździj po wszystkich hetmanach Rzeczpospolitej.
    Któryś w końcu odpowie i da ci zadanie znalezienia Zagłoby.

Spokojnie gdy dostaniesz zadanie żeby Zagłobę znaleźć nie tylko będzie z tobą gadał,
    (click to show/hide)

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Lutego 06, 2010, 11:48:29 »
    Mam problem . Mianowicie , rozpocząłem zadanie potop, i gdy znajduję Zagłobę on mówi " Nie mam teraz czasu " ... Gdy pytam się hetmanów, samego króla itp jak mogę pomóc Rzeczypospolitej oni mówią  , że są zajęci . Jak rozwinąć to zadanie ?! Mam patch 1.012 z tego co wiem ...
    Ja poszedłem do Kmicica dostałem polecenie skierowania się do Zagłoby.

Offline Rensvill

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Lutego 06, 2010, 18:08:10 »
    Witam !
    Prosze pomóżcie mi, mam taki problem. Prowadziłem bunt księstwa moskiewskiego(ze Stepianem Razinem, czy jak mu tam). No i po kilku tygodniach walki udało mi sie zebrać sporo popleczników, w końcu doprowadziłem to do końca. Wygrałem, fajnie, mam względy u nowego cara, Stepiana. Niedlugo po tym zaczynają się wybory marszalka. Proponują żebym to ja nim został. i mam odpowiedzi:

1.Zgadzam się.

2.Jestem teraz zbyt zajęty(coś takiego)

Dobra klikam że się zgadzam. I nic. klikam sto razy i dalej nic. Nie wiem jak to powiedzieć. Po prostu klikam na Zgadzam się i nic. Ciągle to pytanie. A 2 odpowiedzi też nie da się "nacisnąć". Może mi ktoś pomóc ? Bo wyjść nie da się i gry też kontynuować sie nie da.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Lutego 11, 2010, 14:06:28 »
    Zdobywałem dzis Królewiec (bezskutecznie poki co ale sprawa jest rozwojowa;) i usmiałem sie jak diabli. Przyzwyczaiłem sie do tego ze do wiekszości twierdz na północy mozna wejśc po ścianie, ale Krolewiec przebił wszystko- twierdza otoczona jest fosą, a oddziały musza atakowac po czyms co wyglada jak most pontonowy. Ale oczywiście zasady sa dla mięczaków- bohater bez problemu może przejść sobie po dnie fosy, bedąc na oko z metr pod wodą, w miedzyczasie nikt do niego nie strzela (musze przy okazji spróbowac czy ja mogę to zrobić;), a po wyjściu z fosy pozostaje tylko wejśc po murze i przystapic do walki.
    Ech- nie sądziłem ze podejście autorów gry do takich drobiazgów jak prawa fizyki bedzie aż tak 'luźne'. Zawstydzili Turbodymomena normalnie;) Na dodatek podobno prace nad patchem utkneły... Ciekawe czy w ogóle zostanie wydany, choć na naprawe tak ewidentnej niedoróbki jak wchodzenie po prawie pionowej ścianie nawet nie licze:/

Offline puff

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Lutego 11, 2010, 17:22:33 »
    Dostałem wieś,kiedy będe mógł wybrać herb?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2010, 19:12:55 wysłana przez puff »

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Lutego 11, 2010, 19:35:36 »
    Jeżeli grasz na patchu 1.014 to niedługo ale jak grasz patchu 1.012 albo 1.013 to się nie da.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Elrood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Lutego 12, 2010, 21:09:55 »
    Patch 1024 usunął bug związany z "unable to restore vertex buffer", czyli problem był związany z silnikiem m&b

Stąd dwa pytania:

- Czy pliki exe m&b i m&b OiM są ze sobą kompatybilne? Można zamienić jeden z drugim?
    - Jeżeli tak, czy ktoś byłby uprzejmy zamieścić sam, czysty plik exe (nie skrakowany, ani nic, poprostu sam exec spatchowany przynajmniej do 1024), żeby w ramach eksperymentu można było sprawdzić jak się zachowa m&b zwykły? Niestety OiM nie posiadam a wydawać sto parę złotych na grę żeby dorwać jednego execa który nie wiadomo czy zadziała to lekka przesada.

Offline slowik12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Lutego 14, 2010, 12:26:00 »
    Patch 1024 usunął bug związany z "unable to restore vertex buffer", czyli problem był związany z silnikiem m&b

Stąd dwa pytania:

- Czy pliki exe m&b i m&b OiM są ze sobą kompatybilne? Można zamienić jeden z drugim?
    - Jeżeli tak, czy ktoś byłby uprzejmy zamieścić sam, czysty plik exe (nie skrakowany, ani nic, poprostu sam exec spatchowany przynajmniej do 1024), żeby w ramach eksperymentu można było sprawdzić jak się zachowa m&b zwykły? Niestety OiM nie posiadam a wydawać sto parę złotych na grę żeby dorwać jednego execa który nie wiadomo czy zadziała to lekka przesada.

chodziło Ci chyba o patch 1.014

Offline Azeroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Lutego 15, 2010, 13:08:47 »
    Mam problem gdy chce zaatakować jakieś miasto lub twierdze znikają mi żołnierze, morale mam wyśmienite prawie cały plecak jedzenia a oni i tak zanikają.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Lutego 15, 2010, 13:32:22 »
    Mam problem gdy chce zaatakować jakieś miasto lub twierdze znikają mi żołnierze, morale mam wyśmienite prawie cały plecak jedzenia a oni i tak zanikają.

Tez tak mam- na szczęscie nieczęsto. To pewnie bug numer 5001 :)