Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186891 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #285 dnia: Stycznia 24, 2010, 23:09:38 »
    Ok, zadania wykonane, dzięki. Mam jeszcze 2 pytania. Wyskoczyło mi, że moje wojska dostały wścieklizny, więc odczekałem 2 dni w mieście i wyskoczyło, że zadanie ukończone. Jednak nadal mam zadanie "Wścieklizna", pisze też, że do wykonania zostało mi 17 dni. Nic więcej nie pisze. O co chodzi?
    Sprawa druga: nadal mam zadanie "Potop", a w celach pisze, że wokół moich włości grasują bandyci i żebym nauczył się walczyć, czy coś w tym stylu. O co chodzi? Jak kontynuować to zadanie?

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #286 dnia: Stycznia 24, 2010, 23:15:27 »
    Masz w drużynie jakiegoś znachora (Oksanę, Sarabuna)? Jeśli to nie pomoże to proponuję wczytanie ostatniego sejva przed chorobą i przespanie się w tawernie przez kilka dni.
    Potop to raczej taka abstrakcyjna misja, kierunek, który ma za zadanie rozrysować nam ogólną sytuację. Nie wiem czy tą misję da się zakończyć. Możliwe, że jeśli się da to po wykonaniu wszystkich zadań fabularnych dla Rzeczypospolitej. 
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Stycznia 24, 2010, 23:20:54 »
    Znachora nie mam, a zapisu sobie nie wczytam, ponieważ zapisałem długo po chorobie. Najwyżej poczekam, aż minie czas tego "zadania". A co do Potopu - nadal nie wiem, co mam zrobić, albo co się stanie.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #288 dnia: Stycznia 24, 2010, 23:25:23 »
    Obawiam się, że ta choroba może się zakończyć w najlepszym przypadku wymarciem oddziału, w najgorszym śmiercią bohatera(przypuszczam). Potopu jako misji nie da się zauważalnie popchnąć do przodu. Można natomiast zbliżyć się do przypuszczalnego zakończenia tego "zadania" poprzez wykonywanie scenariuszowych misji.
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Stycznia 25, 2010, 09:05:36 »
    Trzeba przyznac że niektóre 'questy' to tylko człowieka irytuja- 'Potop' cały czas wisi, mimo że wykonałem wszystkie zadania od Kazmirza. Na dodatek ze Szwecja nie prowadzi wojny, wiec póki co umilam sobie czas tłukąc Moskwe. Tyle ze w zasadzie nadal musze ogladac teksty w stylu 'wokól twoich posiadłosci grasuja zbojnicy, czas nauczyc sie walczyc'- tez coś:/
    Quest "zdobycie miasta' to tez porażka- zdobyłem kilka i nic- nawet jak król mi wreszcie jedno dał to zadanie nie zostało zaliczone.

Udało mi sie, tak na marginesie, zebrac ok 60 husarzy. Pieknie sie prezentuja na polu bitwy. Tyle ze jak już człowiek pamieta ile sie natrudził żeby ich zebrac to aż szkoda ich do bitwy puścić :) Na dodatek jak któremus konia ubija to niektórzy zostają na ziemi z ta kretyńska piką, zamiast wyjąć szable.

Macie w zamkach niewidzialne ściany? Juz kilka razy sie spotkałem z sytuacja w której nie mozna wejśc do wieży- w efekcie odziały kręcą sie jak idioci przy wejściu, a zaloga do nich strzela. Pół biedy jak jest to moja załoga ;) , ale kiedys zabunkrował sie tam jeden strzelec i trzeba było go z odległości ustrzelic przez te małe okienka.

Reasumując- najwyższa pora na kolejny patch. Mam nadzieje ze jego tworcy w koncu sprawia że gra nie bedzie sie kojarzyć przede wszystkim z bugami.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Stycznia 25, 2010, 09:50:06 »
    hobes - masz husarzy? To znaczy możesz rekrutować w wioskach? Na patchu 1.014?

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Stycznia 25, 2010, 10:18:43 »
    Niestety nie: ( W moim świecie w grze nie ma rekrutacji i chorób (akurat co do drugiego punktu to nie narzekam;)
    Z duzą cierpliwościa kolekcjonowałem husarzy awansując jeńców. Niezłym pomysłem sa tez misje w stylu 'wyszkol rekrutów'- dostajesz wtedy kilku kosynierów, a pikinierów cudzoziemskiego autornamentu mozna miec w oddziale i 'przehandlowac' od razu. Rekruci w końcu stana sie husarzami jak masz szczęscie.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Stycznia 25, 2010, 11:25:30 »
    Ahaa, szkoda. Ja werbuję polskich najemników i wyposażam ich w pancerze husarskie, ale jednak to nie to samo co prawdziwa husaria.

Offline poxox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Stycznia 25, 2010, 12:01:05 »
    No cóż postaram sięjak najdokładniej przedstawic mój problem, zatem:

(Co nie jest dziwne) gram kampanię dla Rzeczpospolitej i doszedlem do misji pomocy Mahmet'owi-Girej'owi w zdobyciu władzy nad Chanatem Krymskim. Misja wcale nie okazała się trudna i może w godzinke, albo dwie doszedłem do komunikatu  w stylu:

,,Chanat Krymski został zniszczony, nowym władcą został Machmet-Girej''

Po komunikacie Pan Zagłoba, przypomniał mi, abym zgłosił się do Machmet'a-Girej'a by przypomniec mu o obiecanym sojuszu z Rzeczpospolitą.

I tu pojawia się problem, a mianowicie Mahmeta-Gireja nigdzie nie ma! Pytałem szlachtę gdzie jest i wszyscy mówią, że nie wiedzą gdzie on jest. Posunąłem się nawet do aktywowania oszóstw i zobaczenia wszystkich drużyn na mapie jednocześnie, i na terenie Chanatu Krymskiego, ani na pobliskich terenach Księstwa Moskiewskiego ani na Zaporożu go nie było. Nie było go także w żadnym mieście.

Może mi ktoś pomóc? Jeśli nie znajde Mahmet-Gireja to nie będę mógł wrócic do Rzeczpospolitej.

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Stycznia 25, 2010, 12:05:18 »
    Również tak miałem, gdy pytałem innych dowódców Chanatu, gdzie się znajduje Girej, nitk nie wiedział. Odczekaj kilka dni (najlepiej rozbijając obóz) i spytaj się ponownie któregoś z dowódców. Wtedy powinien już być.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Stycznia 25, 2010, 12:17:48 »
    Mi tez zdaje sie na chwilę wsiakł po wykonaniu misji- chwile go szukałem, w koncu spotkałem go w jakims zamku. Zdaje sie tak ma być.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Stycznia 25, 2010, 12:21:43 »
    W końcu on musi "przeskoczyć" z twojego oddziału na mapę.

Offline fire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Stycznia 25, 2010, 16:09:23 »
    Nie da się wykonać zadania „Zdobycie miasta”. Po zakończeniu zleconej przez Jana Kazimierza służby dla Chanatu Krymskiego wróciłem na stronę Rzeczpospolitej i dostałem misję zdobycia miasta. Zdobyłem ich już wiele jednak nic się nie dzieje. Co można zrobić, aby zaliczyło to zadanie? Nie ma jakiegoś sposobu grzebiąc w plikach?... bo straciłem już nadzieję, że można to zrobić z poziomu normalnej gry.

Byłem tą grą zafascynowany, gdyż nie grałem wcześniej w M&B. Wszystko w tej grze mi się podobało jednak przez bugi nie dało się grać w podstawową wersję. W 1.4 zacząłem grać od podstaw i spotyka mnie podobna niemiła niespodzianka. Czekać na 1.5 i znów zaczynać od początku dochodząc do tych wysokich osiągnięć jakie mam brzmi bez sensu.

Offline Kukki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Stycznia 25, 2010, 19:45:42 »

Byłem tą grą zafascynowany, gdyż nie grałem wcześniej w M&B. Wszystko w tej grze mi się podobało jednak przez bugi nie dało się grać w podstawową wersję. W 1.4 zacząłem grać od podstaw i spotyka mnie podobna niemiła niespodzianka. Czekać na 1.5 i znów zaczynać od początku dochodząc do tych wysokich osiągnięć jakie mam brzmi bez sensu.

Zagraj w podstawkę z M&B najlepiej z jakimś ciekawym modem (osobiście polecam Sword of Damocles)  zapewniam Cię, że przekonasz się do tej gry...   równie ciekawe jak OiM w dodatku za  darmo i o wiele lepiej dopracowane.

Offline MietPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Stycznia 25, 2010, 21:01:06 »
    Ja zeby miec wiecej husarzy,uzbroilem wszystkich tych co zbieramy do oddzialu np:Oksana w zbroje husarską + pika husarska + szabla :D