Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186891 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QoooQ

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #255 dnia: Stycznia 17, 2010, 22:50:11 »
    no uzylem opcji szukaj ale nic nie znalazlem na ten temat nie wiem co teraz robic zadnego szweda nigdzie nie ma i nie mam jak ukonczyc misji ; (

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #256 dnia: Stycznia 18, 2010, 12:48:04 »
    no uzylem opcji szukaj ale nic nie znalazlem na ten temat nie wiem co teraz robic zadnego szweda nigdzie nie ma i nie mam jak ukonczyc misji ; (
    Szwedzcy oficerowie po porażce swego kraju powinni przechodzić na stronę innych frakcji. Niestety nie wiem czy złapanie takiego delikwenta pomoże- w końcu nie będzie już Szwedem :P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2010, 12:50:16 wysłana przez Pawllo_xd »
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline Crazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:20:09 »
    Mam taki problem iż dostałem od Króla odbicie WARSZAWY,już zebrałem pospolite ruszenie ok.6 osób i jadę do króla po czym odpowiada mi jak sobie radzę.Po czym każde dalej szukać pomocy,więc jadę jadę do zamków i nagle 5 osób zaczyna uciekać w różne strony ;( I tak już 10 raz wszystko od nowa ;/
    Mam 2 pytania:
    1.Ile potrzebuje szlachciców?
    2.Czemu mi uciekają?

Nie łaska poszukać tematu?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2010, 16:28:51 wysłana przez Kalpokor »

Offline MietPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Stycznia 18, 2010, 22:32:07 »
    Mam jakis chyba problem z fabula bo nic mi do przodu nie idzie.I nie mam zakonczonego zadania ze zdobyciem Warszawy.Zdobylem ją jeszcze przed tym jak krol powierzyl mi to zadanie ,moze przez to.Ale innego wyjscia nie bylo bo krol byl tam w niewoli. :/ Co mam zrobic? A tak w o gole to glupie jest to ,gdy zdobywamy miasto albo cos to za KAZDYM razem tracimy 1 husarza,nawet jak nam nie zabiją nikogo to i tak stracimy husarza :/ Da sie jakos szybko tych husarow zdobyc?

Offline Jojo100

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Stycznia 18, 2010, 22:43:40 »
    Witam.
    Od księstwa moskiewskiego jest możliwość otrzymania zadania specjalnego z dostarczeniem towarów z Moskwy od miejsowości Czerków. Na miejscu dowiadujemy sie że towary te są im nie potrzebne i, że mamy przejąć dostawę towarów z Krakowa do Baczyskraju. Tutaj pojawia się mój problem a mianowicie jak można przechwycić tę dostawę. Stałem kilka dni na szlaku między Baczyskrajem a Krakowem i nie przechodziła żadna karawana a misji nie zaliczyło. Coś robię źle czy też bug w grze? (kolejny...)
    Będę wdzięczny za pomoc.

Offline Skela

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Stycznia 21, 2010, 14:15:30 »
    a ja mam takie pytanko:
    wypełniam misję z nowym chanem tatarskim. zdobyłem juz wszystkie miasta i twierdze chanatu. Ale stary chan ma nadal 11 popleczników, których musze pokonać i wyłapać... gdzie ich szukać? czy oni czasem nie powinni zmienić barw i przyłączyć się do innego narodu? kiedy moi sprzymierzeńcy przez jaiś czas nie mieli żadnych włości to przyłączali się do rp lub moskwy (czasem robili to nawet gdy mieli włości). czy to kolejny bug?

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Stycznia 21, 2010, 14:19:43 »
    Skela a jak długo czekałes po zdobyciu ostatniego miasta? Bo w zasadzie faktycznie po chyba kilku dniach bez twierdzy powinni sie poddać. Ja obalając chana miałem moze z 3 lordów po mojej stronie i za pozostałymi nie biegałem tylko od razu poszedłem zdobywać miasta.
    Swoja droga czas byłby najwyższy na kolejny patch...

Offline Skela

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Stycznia 21, 2010, 14:33:23 »
    Już conajmniej 2 tygodnie minęły... zastanawiam się czy nie są w niewoli u szwedów, (bo chanat krymski prowadzi ze szwecją wojne) jade zobaczyć w szwedzkich twierdzach czy tam nie siedzą, ale wątpie...

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Stycznia 21, 2010, 14:59:28 »
    Skela o ile pamiętam to nie ma potrzeby ich łapania. Pogadaj z pretendentem do tronu. Ja to nie miałem większego problemu po tym jak podbiłem już wszystko. No chyba że twój problem wynika z tego że nie masz tego najnowszego patcha czyli 1.014

Offline Skela

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Stycznia 21, 2010, 15:16:52 »
    mam patcha... a pretendent mówi mi ile mamy twierdz i miast, a ile wróg i że zwyciężamy, ale wróg się jeszcze trzyma... eh

No i zapytałem jednego z dowódców, jak idzie wojna z chanatem krymskim. opdowiedzial, że nie mają ani jednej armii, więc nie mam co szukać... chyba trzeba czekać

nieaktualne! po (chyba) miesiącu w końcu pojawił się komunikat ze pokonałem chanat krymski. dzieki za pomoc i sorry...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2010, 15:48:39 wysłana przez Skela »

Offline kaoeur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Stycznia 23, 2010, 16:54:42 »
    Witam!
    Czy można gdziekolwiek znaleźć broń miotaną bo jak na razie jeżdżę po miastach ale nigdzie jej nie ma ?? a jeśli się nie da to czy można jakoś pomajsterkować w plikach aby ją dodać do ekwipunku??

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Stycznia 23, 2010, 17:04:46 »
    Witam, chciałbym się w końcu dowiedzieć oficjalnie, co z rekrutacją w wioskach. Można, czy nie można? Bo z tego co mi pisało, mogę już rekrutować, a jednak nie mogę.

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Stycznia 23, 2010, 21:15:06 »
    Ja mam w jednej wiosce 75 i nie mogę rekrutować.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Stycznia 23, 2010, 21:52:19 »
    Ja podobnie. Ponad 70 stosunków z dwoma wioskami- w obu lipa.

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Stycznia 23, 2010, 22:45:32 »
    Chyba trzeba miec z frakcją do której należysz 100 ,ale nie jestem pewien.

Edit. mam zadanie żeby odebrać z wsi Dunajowice pieniądze i dać je Chmielnickiemu ale  jakieś chaslo powiem staroście obejętnie jakie chasło(ogniem i mieczem, jakieś z koniem i jeszcze jakies) starosta wsi mówi że go łepcun boli itd. (strasznie dlugi ten jego dialog) pytam się jakiegoś lorda kozackiego jakie haslo powstańców kozackich i on mówi Ogniem i Mieczem ,a jak Chmielnickiego to powiedział ,,Wiedziałeś o co się spytać''  i jak juz pisałem żadne opowiedź nie działa.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2010, 22:57:48 wysłana przez barlogo »