Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186889 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 24, 2010, 01:12:50 »
    A można trochę bardziej po polsku? Bo z tego bełkotu (inaczej tego nazwać nie można) nic nie zrozumiałem...
    Zwłaszcza mógłbyś nad interpunkcją popracować, bo dwa przecinki na taką wypowiedź to chyba jednak za mało...
    Zauważ, że im więcej osób cię zrozumie, tym większa szansa na pomoc.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline hobbes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #271 dnia: Stycznia 24, 2010, 09:45:11 »
    Barlogo ja miałem 100 relacji z Rzeczpospolita a rekrutowac nie mogłem. Skąd masz takie dane?

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Stycznia 24, 2010, 11:13:49 »
    Eh, to wprowadziliby patch, naprawiający w końcu tą rekrutację. Przy okazji mogliby także naprawić sztywne rękawice i animacje trzymania pistoletu, gdy jest się pieszo, bo trzyma go jak muszkiet (w sensie, że ma tak ułożone ręce).

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Stycznia 24, 2010, 12:56:30 »
    Barlogo ja miałem 100 relacji z Rzeczpospolita a rekrutowac nie mogłem. Skąd masz takie dane?

Jak bylem z buntownikami Chanatu Krymskiego i mialem u buntowników 100w relacjach to se moglem rekrutować tylko nie zawsze chcieli sie przyłączyć do mnie.

Edit. Tamto zadanie co pisałem wykonane problem rozwiązany.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2010, 13:08:37 wysłana przez barlogo »

Offline moebius78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Stycznia 24, 2010, 14:04:15 »
    Witam szanownych użytkowników tego forum!
    Chciałbym podzielić się z wami moim problemem dotyczącym Ogniem i Mieczem.
    Mianowicie po wykonaniu misji obrona częstochowy dla RP w grze zaczyna pojawiać się masa błędów dotyczących samej rozgrywki.
    Pierwszym błędem jest "zacinanie się" na mapie strategicznej-postać dosłownie skacze po mapie xD
    Drugim błędem są błędne informacje o ilości jednostek sojuszniczych i wrogich przed bitwą.
    Jeszcze jedną biedą jest to że w czasie bitwy nie wyświetlają mi się informacje o obrażeniach,stratach itp,chociaż w opcjach są włączone.
    Poza tym wiele innych mniej przykrych bugów.
    Jeżeli ktoś się spotkał z tym problemem i wie  jak z nim poradzić to proszę o pomoc.

Mam DOKŁADNIE to samo po tej misji. Po reinstalacji gry- myślałem że pomoże-  Jak zacząłem grać od nowa, to również w czasie bitwy nie wyświetlają mi się informacje o obrażeniach,stratach itp,chociaż w opcjach są włączone.

Offline MietPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Stycznia 24, 2010, 14:44:54 »
    Ponawiam moje pytania,co zrobic zeby miec miasto albo zamek na własnosc?Zdobylem juz kilkanascie i zadnego nie mam ;/ Z królem mam bardzo dobre stosunki ,prawie na maxa.I jeszcze caly czas mam nie zaliczone zadanie z odbiciem Warszawy,chociarz odbilem ja juz przed tym zadaniem(poniewaz krol byl tam w niewoli).I jeszcze jedno jest jakis szybki sposow na zdobycie husarów?

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Stycznia 24, 2010, 14:57:45 »
    @barlogo
    Jaka wersje gry masz? Patch 1.014 czy moze wczesniejsze? W czasie misji z chanatem tez nie udawało mi sie rekrutować- nie było po prostu opcji po wejściu do wsi.

@mietPL
    Co do zamku na własność to wyglada na to że masz dobre podejście;) A że król niezbyt hojny to inna sprawa. Ja moje pierwsze miasto zdobyłem po ukończeniu misji z chanatem a przed powrotem na sluzbe do Jana Kazimierza- przez chwile miałem jakby własna frakcje, po przyłaczeniu sie do Rzeczpospolitej miasto zostało moje. Potem przy okazji król dał mi inne.
    A co do szybkiego sposobu na zdobycie husarów... możesz odbić ich z niewoli, i to mniej wiecej tyle;) Możesz też wejśc w posiadanie wolontariuszy, ciężkich jeźdzców kozackich, pikinierów ochotników czy kosynierów i rozwijac ich (jezeli jestes tym szczęsliwcem któremu udało sie rekrutowac w wioskach to nie jest to takie trudne). Ale gdyby istniał sposób na zdobycie 'szybko' wiekszej ilości husarów to gra byłaby cokolwiek bezsensowna.

Offline Lew Kijowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Stycznia 24, 2010, 16:12:40 »
    Mam prośbę. Chodzi o zadanie tajny azyl. Mam pojechać do Dunajowców i kasę wziąć dla Chmielnickiego. Starosta wsi w "****" leci zawzięcie.  Co robić? Help ,bo mnie krew zalewa delikatnie. Na hasło 'ogniem i mieczem" ten buc nie reaguje poprawnie i wkręca ,ze chlał i nie wie co się dzieje i ,że zaraz mnie czapkami zarzucą chłopaki ze wsi. Z góry thx

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Stycznia 24, 2010, 16:57:05 »
    Co do otrzymania zamku, to dziwnie macie, ja po misji z pospolitym ruszeniem i po dobiciu Warszawy otrzymałem ją w lenno.

Offline MietPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Stycznia 24, 2010, 17:25:04 »
    hobbes dzięki za odpowiedz :) Porobie moze jakies misje dla Chanatu.A co do tych husarow to bardzo wolno mi sie ci ciezcy jezccy kozaccy na nich awansuja,no ale coz poradzic,mam narazie  6 husarow,raz mialem nawet 12 ale ich stracilem :(  :D

Offline assasyn678

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Stycznia 24, 2010, 18:43:12 »
    Czy ktoś z was nie orientuje się czy można już pobraż 1.015.
    A co do husarii mam ich 37 odbiłem z szwedzkich miast.
    Z góry thx

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Stycznia 24, 2010, 18:46:40 »
    Patch 1.015 ma wyjść w drugiej połowie stycznia, tyle tylko wiadomo.

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Stycznia 24, 2010, 19:20:42 »
    Hobbes patch 1.014 po problemach z ta gra można sie wszystkiego spodziewać jak podporzadkowanie sobie z Radziwiłem Rzeczpospolitej a odbierania misji i tak od Jana Kazimierza...

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Stycznia 24, 2010, 21:41:32 »
    Mam problem z misją "Koniokrad" oraz "Porwana narzeczona". W pierwszym przypadku biję owego koniokrada, jednak nie ma on konia przy sobie. W drugim biję dowódców szwedzkich i podobna sytuacja. Jak odzyskać owe porwane istoty?

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 24, 2010, 23:06:13 »
    O "koniokrada" należy zapytać Zagłobę. On opowie gdzie konik powinien się znajdować. Będzie to jedna z ukraińskich wiosek. Ale sprawa nie jest tak prosta jak się wydaje. Żeby dostać się do ogiera musimy przebrać się za tatarskiego kupca i porozmawiać ze strzegącymi zguby Kozakami. Po kilku zdaniach typu "Naś klient naś paan" wręczymy łapówkę "uczciwemu" strażnikowi i odjeżdżamy w siną dal...
    Ale jest drugie wyjście(moje ulubione). Otóż plan jest prosty: wpadamy do wiochy, zabijamy chędożonych Kozaczków, wsiadamy na konia i wioo.
    Co do narzeczonej nie jestem pewien ale należy zapytać Zagłobę i popytać pana Michała o list poręczający.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2010, 23:07:47 wysłana przez Pawllo_xd »
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski