Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186896 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamBu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 09, 2010, 10:03:52 »
    Idziesz do karczmy i siedzisz w niej. Jak nie pomoże, to zapytaj podróżnika w karczmie gdzie jest ta lekarka. Jej imię masz w zadaniu o czerwonce. Idziesz do niej i przyjmujesz ją do drużyny. Potem z nią rozmawiasz w oknie drużyny i tam będzie chyba opcja leczenia, ale nie jestem pewien. Jeśli jednak nie masz 1.014, to będziesz miał taki bug, że już na zawsze  będziesz chory.
    Aby zwerbować ludzi w wiosek, musisz być wasalem w danym państwie i mieć bardzo dobre stosunki z wioską.
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #196 dnia: Stycznia 09, 2010, 10:50:05 »
    Siedzenie w karczmie pomaga, ale połowa żołdaków mi zeszła. Co do tych znachorów. Mam oboje tj. Oksanę i Sarabuna. Niestety nie pojawia się zadna opcja dialogowa dotycząca wyleczenia czerwonki czy wścieklizny. Najlepiej wczytać ostatniego sejva przed epidemią i zatrzymać się na kilka dni w mieście. W sumie skutki chorób nie są takie złe. Nie widziałem żeby żołnierze toczyli pianę z ust(nie bardziej niż zwykle xD) lub czmychali w krzaczki :P.
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 09, 2010, 10:52:47 »
    Ja mam takie dwa pytanka. Kto jest dobrym inżynierem? Czytałem, że ludzi z wiosek można rekrutować tylko na wersji 1.012 gdy jest się wasalem danej frakcji Czy to prawda?

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 09, 2010, 10:59:32 »
    kretu dobrym inżynierem będzie ten kogo na inzyniera sobie wyszkolisz. Ja przysposobiłem do tego Zagłobę ktury ma już 6 poziom inżyniera. Co do rekrutacji to było na forum już że w tym najnowszym patchu co jest czyli 1.014 możnba rekrutować z wiosek mając dobre stosunki z wioską.

Offline Reivius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 09, 2010, 12:09:00 »
    Mam pytanie dotyczące I zadania specjalnego dla szwedów, a więc gdzie znajdę Clermonta ?, wcześniej był po smoleńskiem teraz nie wiem. Proszę o pomoc.

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Stycznia 09, 2010, 12:19:19 »
    W dalszej części gry jest na południe (w grze wschód) od Smoleńska, na ziemiach Księstwa Moskiewskiego.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Reivius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Stycznia 09, 2010, 12:51:23 »
    Przeszukałem dokładnie, to zdanie jest chyba bardziej złożenie, pewnie trzeba z kimś pogadać tylko nie wiem z kim :P

Offline kmieciu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Stycznia 09, 2010, 14:26:37 »
    Witam, nie znalazłem podobnego problemu więc go opisuję.
    Zastrzegam że mam oryginalną wersję którą dostałem na święta.
    Dołączyłem do Rzeczypospolitej pod rozkazy króla i straciłem 2 zamki i 1 miasto które miałem we władaniu gdy byłem bez państwa, wiem że to normalne ale w zamian powinienem dostać przynajmniej jakąś wiochę jak było w normalnym M&B i po każdym zdobyciu jakiejś twierdzy zapytanie czy chcę prosić o władanie nad tym czy nie a tu nic, nie mogę mieć swoich ziem. Nie wiem czy to jakiś błąd czy trzeba sobie zasłużyć u króla na to.
    Mam wersję 1.012, patha nie instaluję narazie, jeśli da się inaczej ten błąd naprawić to nie mam zamiaru nowego konta robić a wiele błędów nie zauważyłem i mi nie przeszkadzają
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2010, 14:31:31 wysłana przez kmieciu »

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #203 dnia: Stycznia 09, 2010, 16:13:07 »
    To powie mi ktoś o co chodzi w misji Czarny Hetman

Offline Reivius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Stycznia 09, 2010, 20:09:17 »
    Ja także ponawiam prośbę bo nie udało mi się do tej pory Clermonta znaleźć

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #205 dnia: Stycznia 09, 2010, 20:24:12 »
    To powie mi ktoś o co chodzi w misji Czarny Hetman
    Rozmawiaj z przedstawicielami Wojska Zaporowskiego, jeden z nich odeśle Cię do Clermonta, a ten z kolei do pewnej osoby, którą trzeba będzie polubić, by nam pomogła :P (~ +40 do nastawienia)

Ja także ponawiam prośbę bo nie udało mi się do tej pory Clermonta znaleźć
    Powinien się kręcić w okolicach Smoleńska, Zamosza - to ten osobnik, który wita nas na samym początku gry...

Pozdrawiam!

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Stycznia 09, 2010, 23:22:41 »
    Czy ktos mógłby powiedziec co dokładnie znaczy 'musisz miec dobre stosunki z wioska zeby werbowac w niej ludzi'? Po zdobyciu Warszawy (nareszcie;) otrzymałem wioske i w obecnej chwili jej stosunek do mnie to cos w okolicach 31 (wspieraja cie, czy sa gotowi wspierac cie- jakos tak). W kazdym razie rekrutowac nie moge- mam wersje gry z najnowszym patchem- czy to bug który sie jakos uchował czy czegos nie wiem? Dodatkowo w opisie misji potop dostalem uaktualnienie w stylu 'masz swoja pierwsza wioskę ale wkoło niej kreca sie bandyci i cos tam dalej'- w wiosce bandytów nie stwierdzono. O co tu z kolei chodzi? Naprawde cholery mozna dostac z niektórymi kwestiami w tej grze...

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Stycznia 10, 2010, 01:49:40 »
    hobbes powiem tak jestem trochę dalej niż ty w fabule i zaczynam mieć wrażenie że reputacja w wiosce może i pomaga chodź nie koniecznie. Wydaje mi się że po prostu jak są jakby chętni to pojawia się opcja rekrutacji ludzi z wiosek. A tak na marginesie to nie przywiązuj się tak do tej wioski:] Z resztą jeżeli zdobyłeś Warszawę to chyba nie masz braków w wojsku o ile się nie mylę. Mi rekrutacja z wiosek aktualnie wo gule nie jest potrzebna jako że wojsko zbieram z uwolnionych jeńców co jest znacznie korzystniejsze niż rekruci z wiosek. A jeżeli chodzi o to czy to jest jakiś bug to możliwe że tak ale kto by tam wiedział co twórcom przyszło do głowy.

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #208 dnia: Stycznia 10, 2010, 01:57:35 »
    Ale ogólnie mówiąc to z tą rekrutacją w najnowszej łatce jest przypał.
    Ciekawe kiedy wydadzą kolejny patch który ten błąd naprawi a zrypie coś innego...

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Stycznia 10, 2010, 09:14:02 »
    Piti, mi w sumie nawet nie chodzi o uzupełnianie braków w wojsku- mam druzyne ok 100 żołnierzy i faktycznie czasami bardziej opłaca sie po prostu dopaść jakis oddział z duża ilościa jeńców i uzupełnić drużynę w ten sposób. Tyle ze po pierwsze troche rozwala mi to realizm gry (założę się że istnialy jakieś inne sposoby rekrutacji w Rzeczpospolitej Szlacheckiej;) a po drugie zawsze jakimś drobnym smaczkiem gry było rozwijanie rekrutów i dzieki temu równiez pełna kontrola nad ich rozwojem. W jaki sposób zatem mam zrealizowac swoje marzenie o wielkiej chorągwi husarskiej w oddziale?;)
    A propos jeńców: u Was też lataja po mapie patrole o liczebności ... 0 ? Śmieszna sytuacja- biega po mapie patrol który nie ma zołnierzy, za to ma np 20 jeńców:) Myslałem ze znalazłem łatwy sposób na uzupełnienie oddziału, ale nic z tego- nie ma opcji zaatakowania ich. Śmieszny bug
    Zastanawiam sie teraz czym uraczy mnie gra w nastepnym quescie- dostałem od Jana Kazimierza zadanie zwiazane z Tatarami. Znów bezsensowne na marginesie, bo rezultatem ma być zawarcie z nimi pokoju... kiedy nie prowadzimy wojny. Cóż- na razie go nie ruszyłem.