Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186801 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamBu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:17:49 »
    Dupa, nic nie jest okej.

Zrobiłem questa gdzie małem ograbić Masłowy Bród, oddałem go Wojewodzie, ojechałem do króla Kazimierza, dolączyłem do Rzeczypospolitej, dostałem quest Potop, znalazłem Zagłobę i co?

Przed questem jak i po quescie pisze "Przkyro mi, jestem zajęty" :// I jak mam sie teraz dalej posunąć?...

Ja jeszcze ( po tym jak dostałem misję Potop) porozmawiałem z jednym z lordów i zapytałem co mogę zrobić dla Rzeczpospolitej, on mi powiedział, żebym skierował się do Zagłoby, dopiero wtedy chciał ze mną rozmawiać ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2009, 18:22:26 wysłana przez AdamBu »
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline Michail

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:41:23 »
    Kolejne żałosne błedy po patchu:

Postać trzyma pistoletjakby trzymała samopał, nie może korzystać z tarczy
    Po założeniu rękawic postać udaje bruca lee i zamiast składac dłoń w pięść wali z otwartej, takowo też trzyma broń, która lewituje wokół jego dłoni

I najgorszy, zasrany błąd:
    Nie mogę korzystać z broni palnej bo po wystrzale wywala mnie do Windowsa...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:45:31 »
    Heh jednak leniwość twórców nie zna granic, nie dość że nie zrobili LoDów (dostępnych w native sprawiających że oddalone obiekty są mniej szczegółowe) to jeszcze nie chchaiło im się robić rękawicy w zaciśniętej pozycji (może nie umieli?).
    Co do broni palnej polecam wsadzić do ekwipunku naboje bo słyszałem że komuś to pomogło. Przypuszczalnie twórcy chcieli zmienić domyślny napis "No more bolts" na bardziej odpowiedni ale im nie wyszło.

Offline Michail

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:49:22 »
    masz słuszność, albowiem nie chodzą z kulami w slocie broni. Jedna kula osobiście mi wystarcza by uratować dupę w kiepskiej sytuacji, nie mam czasu, by przeładowywać potem broń.
    Obecnie mam przy sobie włócznię, tarczę (w końcu ją dodali x.x), szablę i pistolet. Ale ten bug jest straszny... Czyli chwilowo polecasz zrezygnowanie z broni palnej albo włożenie kul, tak?

Offline Quairon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 30, 2009, 19:24:30 »
    Nie rozumiem za bardzo o co wam chodzi ;D
    Czyli chwilowo polecasz zrezygnowanie z broni palnej albo włożenie kul, tak?
    Nie, polecam strzelanie bez kul papierem toaletowym.

Offline Michail

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 30, 2009, 19:29:54 »
    No właśnie, chciałeś być śmieszny, bo nie wiedziałeś o co chodzi, a wyszło jak wyszło, zamiast się nie odzywać i wyglądać na idiotę rozwiałeś wszelkie wątpliwości.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 30, 2009, 19:32:54 »
    Chodzi o to że kusze i bronie palne (w każdym razie w podstawce ale z tego co wiem nic się nie zmieniło) mają od nowości załadowaną jedną* sztukę amunicji na każdą bitwę, niezależnie czy ma się ją w ekwipunku czy nie.  Dlatego można było sobie przy jej pomocy czasem uratować tyłek nie marnując paru slotów. Ale oczywiście wspaniali Ukraińcy musieli coś zepsuć.
    *Nie zawsze jest to jedna sztuka, wyjątkiem są bronie które mają bardziej pojemny "magazynek" czyli takie do których jednym ładowaniem można umieścić np 5 sztuk amunicji i potem je kolejno wystrzeliwywać.

Offline Michail

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 30, 2009, 19:43:02 »
    Pozostaje mi zmodyfikowac postać w notatniku na broń miotaną do czasu aż nie naprawią tego bugu ://

Aha, byłbym zapomniał... Nie kupisz broni miotanej w sklepie...

Offline Vitteck

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 30, 2009, 19:48:55 »

Zainstalowałem nowego patcha tak jak było w instrukcji i takie coś mi wyskakuje (tylko nie usunąłem przed instalacją gry folderu z Program files) :(. Co trzeba zrobić? Trzeba instalować sterowniki?

Czy moglibyście mi odpowiedzieć? Pozdrawiam :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline maciex44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:04:33 »
    ehhhh kiedy wreszcie wybrałem flage to okazuje sie ze nie moge rekrutować chlopow z wioski;// na dodatek moja wieś nie placi mi zadnego podatku;///
    to bug?

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:08:54 »
    Pisałeś już o tym ;)
    Ja miałem tak samo... Jak już wybrałem flagę ( i tak ciężko bo tak się cięło jak nie wiem), to dalej nie mogłem rekrutować z wiosek, ale to chyba trzeba być bardzo lubianym w wiosce, aby doszli... Lenna najpierw nie dostałem żadnego, dopiero później... Ale najlepsze jest to, że nazwa jednej z wiosek Tatarów, to moje nazwisko. Ta wioska to Budziak ;)
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline Michail

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:10:00 »
    Następny :D

Po rozkazie użycia wyłącznie broni obuchowej całe moje wojsko padło, bo stanęło w miejscu i udawało kamienie i drzewa. Niestety, AI opponentów było sprytniejsze...

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:12:51 »
    Miałem tak samo ;) Jedynie piechota była na tyle inteligentna, aby atakować z pięści...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:13:52 »
    To jest akurat normalne. W Nativei też jak jednostki nie miały broni obuchowej a wydałeś im rozkaz nie używania innej, stały w miejscu i czekały.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Michail

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:16:30 »
    Co jest skandaliczne, że to nie zostało poprawione.