Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186841 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kenji

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #210 dnia: Stycznia 10, 2010, 09:19:14 »
    Zastanawiam sie teraz czym uraczy mnie gra w nastepnym quescie- dostałem od Jana Kazimierza zadanie zwiazane z Tatarami. Znów bezsensowne na marginesie, bo rezultatem ma być zawarcie z nimi pokoju... kiedy nie prowadzimy wojny. Cóż- na razie go nie ruszyłem.

Z tego co pamiętam to razem z Chanatem zawiera się sojusz a to jest w ogóle co innego ...

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #211 dnia: Stycznia 10, 2010, 12:02:58 »
    hobbes mi na samym początku tylko brakowało tej rekrutacji z wiosek jako że wojsko w tawernach trochę kosztuje. Oczywiście było by miło jak by ta opcja w pełni funkcjonowała. A za to zadanie co masz teraz radze ci się od razu zabrać bo nim ty je wykonasz to trochę czasu minie. Ja jestem gdzieś w połowie tego zadania więc troche się orientuję ile to zachodu kosztuje. Tak też mam takie śmieszne patrole z zerową liczbą wojska. A co do husarii to bardzo fajnie wygląda jak leci ich z 10 i to jeszcze w w miarę zwartym szyku po prostu miodzio. Osobiście posiadam 18 husarzy których zbierałem z rożnych miejsc no i oczywiście upgadeowałem bodajże z ciężkich jeźdźców kozackich Generalnie ciężko jest zebrać armie husarów.

Offline Nokter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Stycznia 10, 2010, 12:54:24 »
    Panowie Szlachta, problem mnie dosięgł poważny... Po pełnej fantazji rejteradzie ze służby JKM Jana Kazimierza, by Murad Gireja na Chana tron zasadzić, powrócić do służby Rzeczypospolitej chciałbym i tu problem srogi mnie złapał.

Mianowicie chcąc uzyskać popracie Szlachciców, przyjaciół Pana Brata Zagłoby, misije różne wykonywać mam by przychylność ich zdobyć. Pułkownik Skrzetuski zadowolon z odzyskania Konia, lecz imć Wołodyjowski i imć Kmicic ni jak nie chcą wyjawić cóż zrobić dla nich mam w tej materii?

Pomocy Panowie Bracia!
    AMOR PATRIAE NOSTRA LEX

Offline kmieciu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Stycznia 10, 2010, 13:13:43 »
    Ten pieprzony patch rozwiązał mi problem z Lenami ale nie można  werbować w miastach, tego typu gry powinny być darmowe a nie kosztować 80zł. Niektóre mody mają mniej bugów. Nie ruszę gry puki tego nie naprawią, nie mam zamiaru nerwować się teraz a potem znowu przez patcha usuwać gre z zapisanymi stanami.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2010, 13:20:41 wysłana przez kmieciu »

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Stycznia 10, 2010, 16:48:33 »
    kmieciu mów ty jaśniej o co ci chodzi bo jak na razie to w tym co napisałeś nie widzę problemu. W wioskach można już werbować ludzi a w miastach to tylko z tawern się rekrutuje i rekrutowało się wojsko innej metody rekrutacji z miast nie znam więc nie bardzo wiem o co ci się rozchodzi.

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Stycznia 10, 2010, 16:55:56 »
    A ja mam takie pytanie. Jak zdobyć twierdzę izmaił. Pytam się ponieważ problem z ta twierdzą polega na tym że jest na zamku wieża do której nie da się wejść a łucznicy walą do mojego wojska jak do kaczek i jedynie strzelanie do nich daje jakiś skutek. Co gorsza ich posiłki przybywają właśnie na tą wierzę przez co ta twierdza wydaje się być nie do zdobycia.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Stycznia 10, 2010, 18:44:40 »
    Ja nadal nie moge werbowac w wioskach, a miałem juz dwie. Nie wiem co jest grane.
    A czy ktos mógłby powiedzieć co tak naprawde mozna rekrutowac w wioskach? Bo czasem wpadam na jednostke typu 'chłop' albo 'rekrut', ale na ogół można ich rozwinąc najwyżej do jakiegos pikiniera  lub dragona. Skąd na przykład wziać husarza? Bo z tego co zauwazyłem to mamy wolontariusza, potem cieżkiego jeźdzca kozackiego, a potem husarza. Ale skąd sie biora wolontariusze? Chyba jest jakis sposob w grze niz tylko 'tata wolontariusz spotyka mamę wolontariuszkę';)

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Stycznia 10, 2010, 18:54:40 »
    Już kilka razy było pisane, że trzeba mieć bardzo dużą popularność w wiosce, aby móc rekrutować... A co do tworzenia husarzy, to wolontariuszy bierze się (chyba) z wiosek.
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Stycznia 10, 2010, 20:03:15 »
    Już kilka razy było pisane, że trzeba mieć bardzo dużą popularność w wiosce, aby móc rekrutować... A co do tworzenia husarzy, to wolontariuszy bierze się (chyba) z wiosek.

rrr... Tak?!?  To daj Screena , który to potwierdzi !

Husaria <- CJK <- Wolontariusz <- Pikinier- ochotnik <- Kosynier ...  Jeżeli się nie myle

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Stycznia 10, 2010, 23:51:43 »
    Co do rekrutacji z wiosek to z tego co u siebie zauważyłem nie trzeba mieć wcale dużej popularności. Jeżeli mnie pamięć nie myli to ja mogłem rekruować ze swoich wiosek na poziomie 0 lub tak jak miałem 18. Tu jest to chyba zrobione tak że ta opcja raz jest a raz jej nie ma lub po prostu jeżeli są jacyś dostępni rekruci to ta opcja sie pojawia.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Stycznia 11, 2010, 07:28:07 »
    Ja mialem już w wioskach notowania ok 30 i bez wzgledu na ilośc wizyt opcja rekrutacji nie pojawiała sie- jezeli jest to mniej wiecej losowe to chyba mam pecha. Osobiście jednak stawiam na bug'a.
    A swoja droga to dialogi z misji zwiazanej z chanatem są żywcem zerżniete z poprzedniej wersji, i jak to juz pisano niekiedy całkowicie niedorzeczne- gośc niby sie zgadza przyłączyc, a nastepnie wychodzi na to że chyba tylko żartował.

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Stycznia 11, 2010, 08:57:00 »

rrr... Tak?!?  To daj Screena , który to potwierdzi !

Husaria <- CJK <- Wolontariusz <- Pikinier- ochotnik <- Kosynier ...  Jeżeli się nie myle

Strona dziewiąta, post przedostatni... Zdj. nie dam, bo mi się nie chce ;)
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Stycznia 11, 2010, 11:02:08 »
    No fakt, jest. Ale 70 w relacjach z wioska?! Co trzeba by dla nich zrobić, do cholery- zmienić wode w wino?! W pewnym momencie latałem za krowami po pół mapy, potem jeszcze ze dwa questy... po czym przy 30 z hakiem byli juz tak szczęsliwi ze niczego wiecej nie trzeba im było. Zeby chociaz jacyś bandyci ich napadli, ale kicha;)
    No nic- moze kiedys sie uda...

Patrząc na forum CD Projekt ludzie twierdzą ze opcja rekrutacji w wioskach znikneła po zainstalowaniu patcha 1.014. Czekam na wersje 1.015, moze wtedy cos się zmieni. Ale jak znów bedzie trzeba gre zaczynac od nowa to CD Projekt na zawsze żegna sie z moja kasą...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2010, 11:52:32 wysłana przez hobbes »

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Stycznia 11, 2010, 15:29:58 »
    nokter sam właśnie wykonuję tą misję i mogę ci powiedzieć że musisz udać się jeszcze raz do nowego chna krymskiego zwolnić się ze służby zapewne jeszcze raz i dopiero iść do wspomnianych przez ciebie pułkowników

Offline tymon1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Stycznia 11, 2010, 19:55:27 »
    błągam pomocy!!!!! zainstalowałem patcha i dalej skille same rosną :// jeśli ktoś wie co z tym zrobić to niech mi pomorze:// a i jak sie nie da to prosba zeby w nastepnym patchu ten bład zlikwidować;//