Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186801 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vitteck

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 29, 2009, 17:37:58 »
    Proszę Was o pomoc! Co chwila wywala mnie do pulpitu i pokazuje się runtime error oim.exe. Nie mogłem chodzić po mieście, a czasami wywalało mnie bez powodu, a od kiedy zainstalowałem patch 1 oprócz tego nie mogę walczyć (co wcześniej mogłem), nie mogę iść do obozu najemników i wywala mnie jeszcze częściej! Reinstalowałem grę już chyba z 4 razy, ściągałem aktualizację i ten nieszczęsny patch. Wydajność mam prawie 300% i dalej nie mogę normalnie grać! Wszystkie dźwięki i muzykę mam wyłączone. Proszę Was, żebyście mi pomogli bo chcę w końcu normalnie zagrać! To raczej nie jest wina kompa (przynajmniej tak uważam).
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 29, 2009, 18:17:01 »
    Jak na razie po instalacji patcha w miejscu tekstur większości broni i części opancerzenia (rękawice, nakrycia głowy) nie ma nic - czyli np. strzelam z samopału którego nie ma. To już nawet nie jest denerwujące, po prostu upośledzonym twórcom tego patcha mówię: próbujcie dalej! za którymś razem uda się!
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 29, 2009, 20:13:33 »
    Proszę Was o pomoc! Co chwila wywala mnie do pulpitu i pokazuje się runtime error oim.exe. Nie mogłem chodzić po mieście, a czasami wywalało mnie bez powodu, a od kiedy zainstalowałem patch 1 oprócz tego nie mogę walczyć (co wcześniej mogłem), nie mogę iść do obozu najemników i wywala mnie jeszcze częściej! Reinstalowałem grę już chyba z 4 razy, ściągałem aktualizację i ten nieszczęsny patch. Wydajność mam prawie 300% i dalej nie mogę normalnie grać! Wszystkie dźwięki i muzykę mam wyłączone. Proszę Was, żebyście mi pomogli bo chcę w końcu normalnie zagrać! To raczej nie jest wina kompa (przynajmniej tak uważam).

Zainstalluj nowe sterowniki

Do Ermlanda: Masz Viste czy XP. Ciekawe czy na wszystkich tak będzie
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 20:18:30 wysłana przez Dimix07 »

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 29, 2009, 20:37:46 »
    ściągałem aktualizację i ten nieszczęsny patch.

To nie dobrze w instrukcji instalacji jest napisane:
    3) Zainstaluj grę ponownie, ale nie uruchamiaj jej po zakończeniu instalacji.
    4) Zainstaluj patch 1014.

co znaczy ni mniej, ni więcej, że instalujesz patch 1014 na czystą grę bez aktualizacji
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline walkir94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 29, 2009, 23:24:51 »
    Czyli opłaca się ściągać tego patcha czy nie??

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 30, 2009, 11:27:39 »
    Na dzień dzisiejszy patcha nie ma co ściągać. Przynajmniej ja tego nie zrobię. Powody są proste: zapewne będzie tylko więcej bugów, po drugie wole dokończyć starą grę niż zaczynać od zera. Jak znudzi mi się instalnę patcha.
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline Vitteck

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 30, 2009, 12:11:33 »
    Do Bochusza:
    Może tak nie napisałem, ale teraz mam tylko patcha. Jest to chyba ten pierwszy, który wyszedł i ściąga go się z aktualizacjami. Dzisiaj spróbuję z 1.014 i zobaczę jak będzie chodzić.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 30, 2009, 12:51:48 »
    Czyli opłaca się ściągać tego patcha czy nie??

Opłaca, ja po 3h grania nie zauważyłem, żadnych bugów, ani z grafiką, ani ze stabilnością, ani z dialogami.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #128 dnia: Grudnia 30, 2009, 13:20:31 »
    Potwierdzam, grałem ponad godzinę i wszytko ok.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Grudnia 30, 2009, 14:54:40 »
    Czyli można już wybrać sztandar i te sprawy ? Bo jeżeli tak to niedługo chyba pójdę do sklepu :D
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Vitteck

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 30, 2009, 16:29:28 »

Zainstalowałem nowego patcha tak jak było w instrukcji i takie coś mi wyskakuje (tylko nie usunąłem przed instalacją gry folderu z Program files) :(. Co trzeba zrobić? Trzeba instalować sterowniki?

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 30, 2009, 17:13:00 »
    tak można wybrać sztandar ;)

ale... nie wiem 3 tylko u mnie jest ten błąd 3 może to nie błąd ale w ogóle nie moge rekrutować chłopków na wsi choć złożyłem przysięgę Królowi i posiadam 2 wsi ;>

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 30, 2009, 17:43:31 »
    Witam, ja mam taki problem jaki pojawił się wcześniej na forum, ale odp. nie znalazłem. Dwa dni temu kupiłem sobie OiM, wszystko dobrze, tylko trochę mapa zacinała. Potem jeszcze mój koleś zamiast używać pistoletu normalnie, zaczął siekać nim jak szablą, no i jeszcze nie działał klawisz Backspace... Przejrzałem int. i pobrałem patcha 1.014. Grałem kilka godzin i nie zauważyłem żadnych bugów, ale jak tylko odbiłem Warszawę (i tak bez walki) to mapa tak zaczęła mi się ciąć jak nie wiem. Dodatkowo w czasie walki nie pojawiały mi się napisy o obrażeniach itp., chociaż wszystko mam włączone... I teraz mam pytanie jak to naprawić, bo nie mam za bardzo ochoty zaczynać od nowa :/ a to zacinanie się działa tak na mnie, że dostaję szewskiej pasji... Proszę o pomoc. Jeśli jednak gdzieś w tym temacie jest odp. na to pytanie to sorry, musiałem je przegapić :)
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:00:55 »
    Podobno chłopów można teraz rekrutować jak się ma ok. 70 + z wiochą

Offline Michail

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:12:07 »
    Dupa, nic nie jest okej.

Zrobiłem questa gdzie małem ograbić Masłowy Bród, oddałem go Wojewodzie, ojechałem do króla Kazimierza, dolączyłem do Rzeczypospolitej, dostałem quest Potop, znalazłem Zagłobę i co?

Przed questem jak i po quescie pisze "Przkyro mi, jestem zajęty" :// I jak mam sie teraz dalej posunąć?...