Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186870 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hobbes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 06, 2010, 12:49:43 »
    Mam ten sam problem co piti 112- za wczesnie zgodziłem sie na ta nieszczesna Warszawe, ale do tego dochodzi jeszcze jeden problem- mimo 22 levelu, wysokiej sławy, szacunku i dobrych relacji z lordami i Kaźmirzem wszyscy mnie zlewaja jak prosze o pomoc w odbiciu Warszawy- komunikat 'Mam inne rzeczy na głowie'. Problemem chyba jest to że ... formalnie Rzeczpospolita nie prowadzi wojny ze Szwecja, innego pomysłu nie mam. Moze ktos ma jakąs inna teorię? Generalnie w jakis sposób gra dopuściła do tego zeby Warszawa i Kraków zostały oddane Szwedom (którzy niespecjalnie mnie przez to lubia z jakiegos powodu;), król rozpaczał ... a równoczesnie nie było wojny. Czy oznacza to ze bede ta cholerna Warszawe zdobywał sam? Nikt jakos nie jest zainteresowany rozpetaniem wojny- przez chwile liczyłem ze jakąs misje tego typu dostanę ale nic z tego jak dotąd. Ktos miał podobnie?

Offline Jey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 06, 2010, 13:11:30 »
    Tak, ja mialem to samo. Jeszcze u mnie pojawiala sie inna niespodzianka, bardzo czesto przy sprzedazy jencow gra mi wywalala do windowsa.

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 06, 2010, 15:39:29 »
    Za wcześnie zacząłęś wątek fabularny... ;/

Radzę zacząć grę od początku ;)

Offline Jey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 06, 2010, 16:37:47 »
    ja mysle ze lepiej pcozekac na patcha... swoja droga dzis wolal bym kupic podstawke i sciagac warbanda by miec multi niz kupowac OiMa

Offline Reivius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 06, 2010, 19:37:24 »
    Mam problem z zadaniem "Pomoc dla kozaków" dostaje je w Moskwie stamtąd mam zabrać towary od zarządcy do Czerkaska dla Atamana tą część zadania wykonuje, Ataman każe mi przejąć tabor z bronią która jedzie z Krakowa do Bakczysraju i tu pojawia się problem gdyż nie wiem gdzie tego szukać. Na wykonanie zadania mam tylko tydzień i ciągle mi nie wychodzi. Bardzo proszę o pomoc :)

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 06, 2010, 20:15:28 »
    Spróbuj ustawić się obok Bakczysraju i czekać na tabor.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 06, 2010, 23:41:35 »
    Ja z kolei mam taki problem. Nie pamiętam gdzie ani od kogo przyjąłem misję POTOP. Pisze iż mam porozmawiać z Zagłobą. Jednakże gdy do niego zagaduję on odrzeka "Wybacz Jestem zajęty", przedtem Jan Kazimierz nie chciał mnie przyjąć, a teraz nawet nie mogę go spytać. Czy wszystko już stracone?

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 07, 2010, 00:09:25 »
    O ile pamietam trzeba jeszcze spytac jakiegos szlachcica o to jak mozesz pomóc Rzeczypospolitej czy cos w tym stylu- skieruje Cie do Zagłoby, który w efekcie bedzie miał czas;)
    Ale po moich doświadczeniach stwierdzam ze nie warto za szybko sie w ten watek pakowac- warto poczekać przynajmniej aż miedzy Rzeczpospolita a Szwecja wybuchnie wojna;)

Offline Reivius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 07, 2010, 17:13:52 »
    Teraz ma problem z innym zadaniem, mam splądrować wioskę Bród Masłowy obecnie mam 27 ludzi gdy zaznaczam spal i ograb, chłopi nie stawiają oporu dostaje towary ale nie wykonuje się zadanie, natomiast spróbowałem zwolnić 3 ludzi wtedy chłopi stawiają opór a ja panosze klęskę gdyż nie wiem dlaczego ale mój oddział atakuje w częściach, zadanie nie przegrywam zadanie. Proszę o pomoc.  :)

Offline assasyn633

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 07, 2010, 20:26:54 »
    Mam pewien problem jak sie werbuje ludzi z wiosek
    oraz jak poradzić sobie z panujacą czerwonką.

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 08, 2010, 15:21:48 »
    Do kogo mam iść i się spytać o Czarnego Hetmana, i czy to misja dla polaków czy kozaków ??

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 08, 2010, 18:07:45 »
    Mam pewien problem jak sie werbuje ludzi z wiosek

Boże człowieku ... Dobrze że głupota nie chodzi parami ;/

Mam wiele odpowiedzi na twoje pytanie:
    1) Odinstaluj grę to nie będziesz miał problemów
    2) Nie patch'uj jej ... Zostaw wersje 1.012 to nie będzie problemu
    3) Czytaj uważnie cały wątek

Offline hobbes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 09, 2010, 01:01:58 »
    Okazuje sie ze chyba jest u mnie ciągle jakis bug- Rzeczpospolita wypowiedziała wojne Szwecji a mimo to nikt nie chce mi pomóc w odbicu Warszawy (a rozmawiam z kolesiami którzy figuruja jako moi przyjaciele) Beznadzieja- sukcesywnie zmniejszam garnizon Warszawy samodzielnie, ale robi sie to coraz bardziej wkurzajace- zwłaszcza ze rajtarzy którymi dysponuja Szwedzi to jakies cholerne czołgi- myslałem ze landsknechci sa irytujacy, ale z rajtarami to czasami juz ręce opadają. Jakby człowiek do ściany strzelał...

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 09, 2010, 01:31:19 »
    hobbes też się z tym męczyłem ale w końcu mi się udało zdobyć tą nieszczęsną warszawę. Miałem jakiś 90 ludzi i za razem(po zebraniu nowej ekipy) udało mi się zdobyć warszawę. Po 1 moim oblężeniu zostało ich 70 i jak ze to zostało. łatwo nie bo niestety. Ty si denerwujesz ze nie możesz nikogo nakłonić i mi się udało nawet to pospolite ruszenie pod warszawy podciągnąć ale niestety jak tylko zobaczyli jakaś wroga jednostkę to od razu wszyscy się zmyli i suma sumarum zostałem sam. Powiem tylko tak warszawa jest do zdobycia. Rada taka nie baw się w drabiny tylko wysadzaj mur

Offline assasyn633

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 09, 2010, 08:33:18 »
    CZy nikt mi nie powie jak wyleczys tę czerwonkę to przecież forum błagam.