Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 186801 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Das feuer liebt mich
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 28, 2009, 23:46:25 »
    http://www.download.net.pl/5286/Free-Mp3-Wma-Converter/

Google nie boli xD
    W tym programie zmieniasz sobie format.
    Obsługi chyba tłumaczyć nie trzeba po polsku jest wszystko...

Offline husarz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 28, 2009, 23:52:10 »
    Witam. Ukończyłem misję związaną z osadzeniem na tronie Chanatu pretendenta do tronu Mehmed'a Girej'a - mianowicie po przekonaniu i wyłapaniu wszystkich lordów chanatu zgodził się on na traktat/sojusz z Rzeczpospolitą, następnie odszedłem ze służby u tegoż Chana i powędrowałem do Jana Kazimierza który to kazał mi odbudować reputację zanim powtórnie przyjmie mnie w grono szlachty polskiej - Pan Zagłoba kazał mi zgłosić się do trzech szlachciców (Skrzetuski, Wołodyjowski i Kmicic) którzy to mogą mnie poprzeć. Po zgłoszeniu się do tych szlachciców dostaję od nich zadania do po których to wypełnieniu mają się za mną wstawić u króla. Właśnie tu zaczyna się mój problem a mianowicie z misją "Koniokrad" - sam nie wiem czy źle się do tego zabieram czy to jakiś bug - mianowicie w misji tej chodzi o to by odzyskać konia którego to ma mieć jeden z pułkowników kozackich - ja miałem odzyskać konia od Pułkownika Bohuna - więc znalazłem Bohuna i nic - żadnej opcji rozmowy o w/w koniu, pomyślałem że w czasie bitwy gdy go pokonam to odzyskam konia - nic, pomyślałem że gdy pojmam wrogiego pułkownika Bohuna to pojawi się jakaś opcja o w/w koniu - nic żadnej opcji. Jeśli ktoś może przeszedł już te misję od tych trzech szlachciców (Skrzetuski - misja z odzyskaniem konia; Wołodyjowski - misja z odzyskaniem porwanej przez Szwedów narzeczonej pułkownika Wołodyjowskiego; Kmicic - wzięcie do niewoli jednego z kniaziów) bardzo proszę o pomoc. Bardzo mnie wciągnęła ta gra - głównie przez możliwość prowadzenia do boju najpiękniejszej i najniebezpieczniejszej jazdy świata - husarii (mam ich już około 70 i widok galopujących skrzydlatych jeźdźców jest po prostu nie do opisania) i nie chciałbym aby te problemy uniemożliwiły mi dalszą grę. Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 00:02:13 wysłana przez husarz »
    "AMOR PATRIAE NOSTRA LEX" – Miłość Ojczyzny naszym prawem (motto Polskiej Husarii)

Offline przemek002

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Grudnia 28, 2009, 23:58:41 »
    Kolejny problem mam, myśle że utknąłem na dobre.. Pomogłem nowemu chanowi stać sie chanem, wystąpiłem ze służby, zyskałem szacunek Kmicica, Wołodyjowskiego i Skrzetuskiego wykonując dla nich misje, Jan Kazimierz przyjął mnie z powrotem na służbe, mam zadanie zdobyć jakieś miasto w celu odzyskania włości. Sęk w tym, że podczas wypełniania misji dla pułkowników Rzeczpospoliej zająłem ze dwa miasta i pare wsi jako buntownik, gdy wróciłem na służbe wcielone zostały do Polski ze mną jako zwierzchnikiem. Jak podbijam jakieś miasto czy twierdze Jan Kazimierz nie chce mi jej nadać (nie ma żadnej informacji, opcji dialogowej ani nic), a misja jest, nie moge ruszyć fabuły. Największy problem jest taki, że miasta i pobliskie wsie mi zabrali wrogowie (Szwedzi bodaj podbojem), ale została mi sie wieś Ostrowiec (?) niedaleko Wilna. Nikt nie chce mi go zająć, nie wiem zresztą jakim cudem jestem jej władcą mimo że zabrali mi to miasto dzięki któremu stałem sie jego właścicielem. Jest jakiś sposób, żeby pozbyć sie tej cholernej wsi lub zaliczyć misje?

@UP
    Też sie nad tym głowiłem. Musisz pogadać z Zagłobą, spytać go o rade. On Ci poda nazwe wsi, gdzie trzeba sie udać i tam będziesz mógł odzyskać tego konia. Bohun nie będzie Ci do niczego potrzebny ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 00:01:13 wysłana przez przemek002 »

Offline husarz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 29, 2009, 00:07:48 »
    Dziękuję Ci przemek002 za radę - pomogła - z chęcią postawiłbym Ci duże piwo - należy Ci się w stu procentach, zaoszczędziłeś mi wielu problemów. Nie wiem jak mogę Tobie pomóc z Twoim problemem ale może spróbuj wczytać jakiś poprzedni save i przejść jeszcze raz te kilka questów - ale pewnie na ten pomysł to sam wpadłeś, bynajmniej ja tak robię gdy mam jakiś problem. Jeszcze raz dziękuję za Twoją podpowiedz.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 00:17:02 wysłana przez husarz »
    "AMOR PATRIAE NOSTRA LEX" – Miłość Ojczyzny naszym prawem (motto Polskiej Husarii)

Offline przemek002

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 29, 2009, 00:12:06 »
    Nie ma sprawy, a bardziej od piwa wolalbym ruszenie fabuły w mojej grze, bo zaczynanie od nowa jakoś nie specjalnie mi sie podoba z takiego powodu :( Nie wpadłem, a to dlatego, że nie mam żadnego wcześniejszego zapisu, Bog pokarał za nie zabezpieczanie sie..

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 29, 2009, 00:18:15 »
    mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tej muzyki, a mianowicie czy ta muza podmieniona musi mieć tą samą nazwę co poprzednia ??

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 29, 2009, 00:32:12 »
    Tak

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #112 dnia: Grudnia 29, 2009, 11:11:25 »
    A więc ja mam pytanie dotyczące klucza do gry:
    W najbliższym czasie planuję sformatować komputer, a została mi tylko jedna aktywacja ( jedna zmarnowana u kolegi i jedna u mnie). Czy jeśli po formacie i zainstalowaniu OiM ponownie nie będę mógł już aktywować gry? Tzn. jak by się coś zepsuło albo byłby następny format, musiałbym kupić grę ponownie?
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 29, 2009, 12:59:39 »
    Dobra już u mnie jest dobrze od Kmicica dostałem zadanie "Pan Zagłoba".

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #114 dnia: Grudnia 29, 2009, 13:35:44 »
    O żal, kolego nie instaluj nic tylko zdeaktywuj klucz, a Potem przy następnej instalacji. aktywuj go ponownie.

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Grudnia 29, 2009, 14:47:01 »
    Jakie są skutki wykorzystaniawszystkich aktywacji? Bo nie wiem, czy to zgodne z prawem uniemożliwić mi w pełni korzystanie z programu (nota bene produktu wadliwego) za który zapłaciłem.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #116 dnia: Grudnia 29, 2009, 14:50:57 »

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 29, 2009, 17:08:58 »
    PATCH 2 do OiM : http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=2140
    Lista zmian :
    Dezerterzy nie zapętlają już partii bohatera, jeśli została im wręczona łapówka.
    Usunięto problem miast bez władców.
    Poprawiono sceny w mieście Perekop.
    Poprawiono i udoskonalono sceny w miastach i zamkach.
    Poprawiono wyszukiwanie drogi pod wsią Pohrebyszcze.
    Poprawiono mechanizm działania chorób. Teraz prawdopodobieństwo pojawienia się ich jest znacznie niższe, prawidłowo działa opcja leczenia.
    Naprawiono błąd, powodujący spadek punktów życia przed rozpoczęciem walki.
    System naboru najemników został całkowicie zmieniony. Teraz najemnicy posiadają doświadczenie, ponadto gracz może teraz uzbrajać do 3 typów formacji najemników w ramach 1 narodowości.
    Podczas szturmów na miasta wszystkie postaci, sterowane przez SI, używają teraz drabin - zarówno obrońcy, jak i agresorzy.
    Naprawiono błąd, powodujący, że pikinierzy używali pik, jeśli gracz dołączał do obrońców. Teraz pikinierzy i inni żołnierze, używający broni drzewcowej, posługują się odpowiedniejszą bronią - szablami, pałaszami, szpadami.
    Naprawiono błąd, wywołujący komunikat "Unable to restore vertex buffer".
    Dokonano niewielkich zmian w ilości broni i ekwipunku żołnierzy.
    Naprawiono błąd, prowadzący do niekontrolowanego wzrostu charakterystyk bohatera.
    Naprawiono błędy w zadaniach w grze.

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 29, 2009, 17:09:58 »
    Dzięki za info, nie wyjaśnia mi to wszystkiego ale ściągam właśnie patch do wersji 1014 i zobaczymy co będzie.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Dimix07

• Użytkownik
    • Dimix07
    « Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 29, 2009, 17:25:47 »
    Powiedz mi czy wprowadza możliwość wyboru flagi czy tam herbu