Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187046 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • War, war never changes...
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 04, 2010, 13:29:57 »
     Żarcie, które trzymam w EQ zajmuje jakieś 6 pól. Staram się żeby każdy element jadłospisu był inny tzn. mam np. kapłona, kiełbaski, masło, miód, kapustę, chleb, owoce. Mam ponad 100 żołnierzy(głównie jazdę). Nigdy nie zalegam z opłatami. Mnie też czasem się buntowali, bo stwierdzali, że chcę ich zamęczyć marszem i musztrą xD. Wystarczy trochę posiedzieć w tawernie. Troszkę to kosztuje, ale 40 talarów to niska cena za dobre humory w oddziale.
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 04, 2010, 15:18:23 »
    powiem tak, płace żołd regularnie bo kasę mam i dbam by była, żywność kupuje lub zdobywam i mam pełne urozmaicenie no chyba że zaczyna się kończyć, staram się walczyć i wciąż mało po walce mam np 99 morali a za jakiś krótki czas widzę już np:766 i ciągle spada. Wojska mogę mieć chyba 76. Dlatego też pojęcia nie mam jak mam grać,prowadzić jakąś kampanię gdy podejście do zamku i kombinacje(mówię tu o tych paru nowych możliwościach wejścia do miasta,twierdzy itp) jak tam wejść obniżają mi morale.

Pawllo to że tak się spytam ile ty tego wszystkiego trzymasz w ekwipunku(ile miejsca ci zajmuje), że nie masz problemów z tym( o ile ich nie masz)?

A robisz sobie czasem przerwę? Jeśli kręcisz się cały czas po mapie i nie robisz sobie przerw, to morale zacznie spadać ;) Jeśli stracisz przytomność w czasie bitwy, to też spadnie

Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline kus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 04, 2010, 18:57:04 »
    Jeśli kręcisz się cały czas po mapie i nie robisz sobie przerw, to morale zacznie spadać ;)

Zauważyłem, że spada też prędkość o 0.1 na dzień.

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 04, 2010, 19:32:05 »
    ok to dzięki.  Robiłem sobie co jakiś czas przerwy w tawernach i właśnie pawello ja mam też jakieś 6-8 pól załadowanych żywnością. I też właśnie miałem wrażenie że po upadku podczas bitwy tracę te nieszczęsne morale chodź w tej grze o upadek raczej nie trudno zwłaszcza walcząc przeciwko szwedom:]

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 04, 2010, 22:42:49 »
    Przepraszam że przerywam tą rozmowę ale na forum CD Project pojawiła się wzmianka o tym że patch 1.015 pojawi się w II połowie Stycznia :/

Przypuszczam że to będzie 20-23 ;> ;/

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 04, 2010, 23:44:17 »
    aha to dobrze wiedzieć że wo gule nad tym pracują chodz trochę późno znów wyjdzie i kolejny miesiąc w plecy w zasadzie:(

A ja teraz tak z innej beczki. Próbuję dostać się na Kazika na służbę i za cholerę nie mogę(sławy mam ponad 400,szacunku ze 30, król mnie szanuje stosunki to jakieś 50 mam z nim a stosunki z RP to 50, szlachta mnie lubi i jak sprawdzam to przyjaciół mi nie brakuje). I teraz tak czy żeby być u Króla na słóżbie mam zdobyć ta nieszczęsną Warszawę czy jest jakiś szybszy sposób. I powiedzcie mi jak udało wam się(ci co grają Polską) odbić warszawę jako że nawet jak już jakimś cudem uda mi się ruszyć z wyprawą to szlachta jakoś szybko rozbiera się na 4 strony świata atakując wszystko co żyje przez co oblegając miasto zostaje sam.

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 05, 2010, 00:03:39 »
    Musisz miec dużo forsy, zebrac mocną ekipę najemników (rajtarów itp.). Wpaśc tam, po utracie 70% oddziałów wycofac sie, objechac wszystkie karczmy by zdobyc najmników i jeszcze raz zaatakowac. Powtarzaj tą czynnośc do skutku. Jakby zabrakło Ci kasy lub nie daj Boże dałbyś się pojmac, nie bój nic, w Warszawie bardzo szybko odnawia garnizon, jednak zamiast początkowych rajtarów i innych czołgów pojawiają się ochotnicy.

Jeśli chodzi o przyłączenie się bez Warszawy to jedyną chyba szansą jest nie zaczynanie misji potop, uzbieranie reputacji i wasalizacja w typowy mount and bladeowy sposób.

Offline tymon1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 05, 2010, 16:07:05 »
    ludzie błagam co jest z tymi skilami:D mam 73 zwinnosci i zapinkalam jak koń stepowy więc żal;/ bardzo prosze o pomoc:P

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 05, 2010, 16:50:44 »
    eksportuj postać (postać-->statystyki-->eksportuj) i w folderze charexport znajdziesz plik w notatniku ,zmiejsz staty i importuj postać tak jak ją eksportowałeś.

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 05, 2010, 17:03:21 »
    Po pierwsze to zainstaluj patch 1.014 bo na 100% nie zainstalowałeś ;/

Offline tymon1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 05, 2010, 20:49:22 »
    dzięki wielkie:D:D

Offline barlogo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 05, 2010, 21:42:59 »
    Co muszę zrobić żeby moje wojska i ubiur np. buty nie były czerwone (to nie jest ich kolor) przed zainstalowaniem patcha 1.014 wszystko było ok proszę o pomoc.

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 05, 2010, 23:00:38 »
    Spróbuj przeinstalować grę, ewentualnie zmniejsz ustawienia graficzne.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 05, 2010, 23:53:46 »
    eksportuj postać (postać-->statystyki-->eksportuj) i w folderze charexport znajdziesz plik w notatniku ,zmiejsz staty i importuj postać tak jak ją eksportowałeś.

I tu się pojawia pytanie czy można z wcześniejszych wersji gry importować postać do wersji najnowszej ?

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 06, 2010, 08:36:07 »

I tu się pojawia pytanie czy można z wcześniejszych wersji gry importować postać do wersji najnowszej ?

Da się eksportować postacie między wersjami. Jeżeli masz oczywiście w "charexport" charakter postać zapisaną. Zapewne można by eksportować postać z Mount@Blade oryginalnego.