Najbardziej lubię czytać wszelkiego rodzaju fantastykę. Moim ulubionym wydawnictwem jest Fabryka Słów. Wśród książek tego wydawnictwa jest bardzo mało takich, które mi się nie spodobały. Ulubione książki w moim przypadku to: Achaja (Andrzej Ziemiański), Arcydzieła (zbiór opowiadań różnych autorów, w Polsce wydany przez Prószyński i S-ka), Gamedec (Marcin Przybyłek), Kroniki Jakuba Wędrowycza (seria wydawnicza, Andrzej Pilipiuk), Malowany człowiek (Peter V. Brett), Mroczny Bies (zbiór opowiadań różnych autorów, wydany przez Fabrykę Słów), Norweski dziennik (Andrzej Pilipiuk), Nocarz (Magdalena Kozak), Opowieści ze świata czarownic (Andre Norton), Piknik na skraju drogi (Arkadij i Borys Strugaccy), Raport mniejszości (zbiór opowiadań, Philip K. Dick), Silmarillion (J.R.R. Tolkien), Zapach szkła (zbiór opowiadań, Andrzej Ziemiański), Żywe srebro (Neal Stephenson) oraz wiele innych mniej lub bardziej znanych tytułów.
PS. Poszukuję polskiego przekładu (dokonanego przez Czesława Niemirowskiego) traktatu filozoficznego pod tytułem: "Lewiatan, czyli materia, forma i władza państwa kościelnego i świeckiego", którego autorem jest Thomas Hobbes. Zależy mi na tym, aby cena nie przekroczyła 70 złotych i aby egzemplarz nie był uszkodzony. Wprawdzie znalezienie tej pozycji na aukcjach internetowych nie jest trudne, lecz cena jest tam zwykle wygórowana i sięga nawet do 100 złotych. Jeśli ktoś znajdzie jakąś atrakcyjną ofertę, proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam.