Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kąt z książkami  (Przeczytany 130810 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    Odp: Książki
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 27, 2007, 15:02:44 »
    no ja mam podobnie dlatego ksiazki pozyczam. a oddawanie to cos co mi sie nie przytrafia :D ZUO!!!

Co masz mojego? Poszukaj czegoś z trylogii o Reynevanie...:|

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 27, 2007, 15:09:50 »
    twoja mam 1 i 3 czesc trylogi o reynevanie i "inne piesni" dukaja. jak cos jeszcze znajde to ci powiem. ale nie wiem kiedy oddam... wiesz malo czasu itd... :D

Do Łodzi weź cfelu... || Puzą

i kutwa 3 ksiazki z biblioteczki poszly sie srac :/ po co ja sie odzywalem...

Ja pamietałem. O Dukaju nie bardzo, ale ta ksiązka to porażka milenium, więc nie ma sie co dziwic
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2007, 16:20:36 wysłana przez Puzonix »

drunken masta

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 06, 2008, 16:31:53 »
    No, wreszcie skończyły się moje sprawy ze szkoła, więc mam teraz dużo czasu na całą serię Świata Dysku Pratchetta. Przy okazji polecam go wam.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 06, 2008, 17:23:44 »
    Ja też polecam Swiat dysku tydzien temu byłem na wakacjach (ja to mam fajnie) i zabrałem tę książki ze sobą (nie jest to spowodowane recką discworlda z CDA) przeczytałem 3 pierwsze częsci i zaraz ide czytac dalsze. Świat dysku jest parodią naszego (bogowie mieszkający na wielkiej górze walczący z lodowymi gigantaki którzy nie oddali im ... kosiarki do trawy) ale i tak najbardziej mi się podoba bagarz;)
    PS. W przyszłym tygodniu wybieram się na informatyczne półkolonie na uniwerku wrocławskim.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 06, 2008, 23:19:24 »
    Ja dopadłem nową (?) książkę Stephena Kinga "Komórka". Świetna powieść trzymająca w napięciu o ciekawym podejściu do zagłady świata.

Oprócz tego polecam opowiadania Artura Machena u nas wydane pod nazwa "Inne światy" i inna ksiazke Kinga "Martwa strefa".

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 14, 2008, 08:42:41 »
    Ja z całego serca polecam książkę Axela Munthe pt. "Księga z San Michele" jest po prostu... wzruszająca i po jej przeczytaniu każdy stanie się lepszym człowiekiem...

Nie pamiętam autorów jednak kilka tytułów...

Człowiek z Petersburga   (świetna fabuła i wspaniały bohater... Kryminalista jakby... ale nie będę nic mówił... Dobry człowiek)
    Rok Złotej Małpy   (postać Wintera zdumiewająca :))

I oczywiście dalej nie pamiętam...

Offline Father_Pio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 14, 2008, 14:10:29 »
    Praczeta nie lubię xD nie przypadł mi do gustu
    Za to mogę polecić R.A.Salvatore i resztę autorów ze świat Forgotten Realms

A polecam Andrzeja Pilipiuka - Kroniki Jakuba Wendrowycza ( całą serię o nim :P )

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    Książka - Czytaliście ją??
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 29, 2008, 14:11:46 »
    Troje przeciw Światu Czarownic - Czytaliście tą książkę , i jak wrażenia fajna??

Już przecież istnieje temat o literaturze. Nie mogłeś tam napisać? Scaliłem twój post z owym tematem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2008, 15:38:54 wysłana przez Kolba »

Gadu-Gadu 1423373

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 31, 2008, 10:19:11 »
    Moje ulubione książki to seria Eragona, Władca Pierścieni.

Osobiście lubie fantasty, i niewiem czemu ale pisze własne opowiadanie.

Offline sHadowPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 01, 2009, 17:13:58 »
    @UP
    Nie wiesz czemu, ale piszesz? ;d

@Topic
    Ogólnie twórczość Tolkiena - WP wszystkie części oraz Silmarillion. Harrego Pottera nie trawie, ani jednej części nie czytałem. Ostatnio wpadła mi w ręce "Klątwa z Przeszłości", autora nie pamiętam, ale świetna książka, wciągnęła mnie, przez co w 4 dni przeczytałem całą ;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 02, 2009, 11:25:32 »
    Ja od kiedy złapalem się za hobbita jakieś 8 lat temu jestem fanem literatury Tolkiena. Przeczytałem większość książek dotyczących Śródziemia oraz parę innych, które napisał J.R.R.Tolkien. Moimi ulubionymi jest hobbit, którego rekord przeczytania wynosi parę godzin ;] oraz Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia. Oczywiście wszystkie książki są świetne. Jestem fanem od ładnych paru lat i dzięki temu mam teraz swoje wspaniałe hobby i ciężko mnie zagiąć jakimś pytaniem na temat Śródziemia. Nie trawię filmu, bo jest on łagodnie to ujmując... beznadziejny. Harrego Pottera czytałem i to prawie wszystkie części prócz ostatniej, którą kupiłem i jakoś nie mam kiedy się za to zabrać. Jest to.... ciekawe i do przeczytania, ale żadna tam rewolucja.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 02, 2009, 23:39:48 »
    Teraz moja kolej :) Przyznam, że H.P. czytałem pierwsze pięć tomów. Tolkiena uwielbiam od dawna, oczywiście nie tylko samą Trylogię i Hobbita, czy Silmarillion, ale również różnie Niedokończone Opowieści (o ile nie pomyliłem ;). Cztery tytuły, czy raczej autorzy, których akurat sobie przypomniałem:
    Kurt Vonnegut (junior) - Rzeźnia numer pięć i ogólnie twórczość tego autora (w tym zbiory opowiadań)
    Philipa Roth - Kompleks Portnoya
    Salinger J. David - Buszujący w zbożu
    Jonathan S. Carroll - Szklana zupa, Kraina chichów, oraz zbiory opowiadań
    Oraz dzieła rosyjskich pisarzy pokroju Bułchakowa, Tołstoja i Dostojewskiego - mi bardzo przyjemnie się czytało, może dlatego, że lubię tamtejszy krąg kulturowy.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 06, 2009, 23:13:34 »
    Aktualnie czytam Platona: "Obrona Sokratesa"/"Kriton"/"Uczta", może jak się w sobie zbiorę doczytam tych parę kartek do końca, to wezmę się za Konfucjusza "Dialogi"

Co do spisu ulubionych książek, to ciężko byłoby mi go zrobić, więc przemilczę jeśli łaska:)
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 12, 2009, 14:53:19 »
    Hmm.. a ja przerobiłem (i mam) wszystkie części HP (sentyment jakiś. pierwsza część była tak dawno, że jeszcze łebkiem byłem więc mi sie wkręciło xd), Oczywiście Władca Pierścieni + Hobbit i hmm.. Świątynia Złych Żywiołów. Z tą Świątynią wyszło przypadkiem bo książka była dołączona do gry ;)

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 12, 2009, 22:26:33 »
    Ostatnio zmierzyłem się z Wiedźminem. Jak zacząłem, tak nie mogłem się oderwać i ciurkiem całą sagę połknąłem. Bardzo cenię Sapkowskiego za styl pisania, chyba nie do podrobienia.
    Ciekawostką jest, że do sięgnięcia po książkę skłoniła mnie... gra "Wiedźmin", którą przeszedłem, siedząc po nocach razem z moją żonką:) I niech ktoś powie, że gry ogłupiają i demoralizują.

Żeby nie było, że tylko fantastyka, to przed Wiedźminem przeczytałem "Imię róży" i "Lolitę". Polecam zwłaszcza tę drugą, jako w miarę lekki odstresowywacz:)

Pozdawiam,
    Bazyli10