Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kąt z książkami  (Przeczytany 131472 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Książki
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 14, 2007, 22:45:20 »
    Nom, ja Wiedźmina czytałem 5 tomową sagę, 2 powieści poza sagowe czyli miecz przeznaczenia i ostatnie życzenie, a do tego 2 tomu "opowieści o wiedźminie 1 i opowieści o wiedźminie 2". Polecam :D Dają dodatkowe informacje i przypominają inne ważne informację. Dla ciekawskich - Pierwszy tom wiedźmina, miecz przeznaczenia, przeczytałem mając ... 10 lat. Owszem, byłem w 4 klasie. Nie umywa się to jednak do Władcy, którego 3 część (tak, z początku zacząłem od końca ;p) przeczytałem w 3 klasie, podobnie Hobbita. A Harego Kopera też zacząłem w 2 - 3 klasie :P

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 14, 2007, 22:49:52 »
    rzucajac tymi klasami mowisz o gimnazjum, licemum czy nie daj bog podstawowce? ("nie daj bog podstawowce" poniewaz wladcy sie w tym wieku nie pojmie, a wieśmina tylko po czesci)

drunken masta

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 14, 2007, 23:43:19 »
    Oczywiście że podstawówce :D Pisałem, 10, 9 i 8 lat. I sęk w tym że pojąłem :D

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 15, 2007, 00:11:21 »
    jesli o wladce chodzi to smiem watpic aby w tym wieku pojac trylogie jako calosc ( sie znaczy ze wszystkimi odniesieniami, dygresjami, aluzjami), ale nie mam podstaw aby Ci nie wierzyc wiec powiedzmy ze nie przecze, ok? :d :d :d

drunken masta

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 15, 2007, 15:09:28 »
    Okey, po prostu jako dziecko byłem bardzo mądry (nie to co teraz ;p). Wspomnę też, że w zerówce sięgnąłem po książkę o mitologii Greckiej i potem pamiętałem aż do 5 klasy gdzie na konkurs poszedłem xD O kosmosie też czytałem i w 2 klasie podstawówki kłóciłem się z nauczycielką o słońce - Typiara twierdziła, że słońce to największa gwiazda w kosmosie, ja jej mówiłem że to karzeł, a ona się kłóciła i w końcu powiedziała że sprawdzi w encyklopedii - Oczywiście, nigdy już o tym nie wspomniała xD

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 15, 2007, 17:20:45 »
    Też w podstawówce czytałem o kosmosie i mitologii greckiej, egipskiej, rzymskiej, japońskiej, hinduskiej, Indian z Ameryki Południowej i Wikingów. Czytałem też troche o dinozaurach. Sam też kłóciłem się z nauczycielem od przyrody (bodaj w klasie 3) że grzyby to nie rośliny.
    PS Z tym karłem to przesadziłeś, Słońce jest gwiazdą trochę za dużą na to określenie.   

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 16, 2007, 12:45:46 »
    Widać mamy podobne zainteresowania :D A słońce jest karłowatą gwiazdą, bo oprócz białych i brązowych karłów i gwiazd neutronowych to prawie żadna nie jest mniejsza od słońca, a są i takie co są miliony razy większe :wink:

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #22 dnia: Października 28, 2007, 15:09:56 »
    Ja ostatnio przeczytałem "Quo Vadis i Krzyżaków", bardzo mi się spodobały szkoda tylko, że krótkie:-(. Teraz przymierzam się do Wiedźmina, jakiś czas temu przeczytałem też "Eragona" i "Najstarszego", jeszcze wcześniej większość książek Dana Browna, z czego nalepsza była "Anioły i Demony", a jeszcze wcześniej "Kubusia Puchatka":-)

Podsumowując kiedyś najbardziej lubiłem takie raczej mroczniejsze książki, potem fantasty, a teraz historyczne. Heh gusta się zmieniają, ale ja i tak jak nie gram to czytam więc niezależnie od tego co to i tak "zjem"(książkę oczywiście).:-)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 13, 2007, 23:21:24 »
    Właśnie zaczynam czytać Wiedźmina.Może sie wydać że jest to powiązane z wydaniem gry "The Wicher" ale jednak nie jest to ściśle powiązane.
    Nie uznajcie mnie za dziwaka ,ale przeczytałem ostatnio książkę pt:"Neron"Opowiada ona o cesarzu Rzymu który krótko mówiąc był mamisynkiem.
    Interesował się ona bardziej sztukami pięknymi niż polityką.P.Vandenberg szkicuje portret psychologiczny wrażliwego Cesarza.Opowiada o dojściu do władzy i okresie jego rządów.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 16, 2007, 13:48:50 »
    Ojoj, przeczytałem pierwszy tom "Wiedźmina". Mam do Was pytanie, czy kolejne są trochę dłuższe niż ten, bo co to za robota z jednym dniem czytania...:(

Offline Agarwaen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 20, 2007, 00:25:30 »
    Może tak parę ulubionych, co do nich wracam. Więc to będzie.

"Dosięgnąć szczytu" , "Dwa tygodnie  w innym mieście" Irvina Shaw

Ogólnie książki Anny Rice, nie rozdrabniając się.

Pratchett'a świat dysku, j.w.

"Ptasiek" "Niezawiniona śmierć" William Worthon

Meathew Pearl "Klub Dantego"

"Władca pierścienia" J.R.R Tolkien

Starczy póki co, jak ulubione to ulubione, coś trzeba wybrać :]

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 20, 2007, 00:34:11 »
    jak ulubione to:
    "nie jestem ktora wszystko zniesie" marty fox. taki zbiorek opowiadan przeplatany wierszami.

drunken masta

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 26, 2007, 23:19:52 »
    No moim absolutnym hitem jest Coś się kończy coś się zaczyna Sapkowskiego, po prostu mistrzostwo fantastyki, niezłą książką jest też Astralnia Zuzanny Minichovej co jak sam tytuł sugeruje to zbiór opowiadań kosmicznych, oprócz tego to klasyka fantastyki u mnie na półce spoczywa choć też pare młodych polskich wilków:

A.Pilipiuk, J.R.R Tolkien, bracia Strugaccy, Lem, i wiele więcej nie chce mi się wymieniać ;D

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 27, 2007, 13:15:04 »
    Opowiada ona o cesarzu Rzymu który krótko mówiąc był mamisynkiem.

Moze był harcerzem? :P

Co do książek, to kiedys czytałem. Na chwile obecną mam tak mało czasu i pieniędzy, że musze wybierać np. poczytać książke czy się napić, albo kupic książkę czy fajki. Niestety ksiązki jako towar nie pierwszej potrzeby zawsze przegrywają.

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 27, 2007, 13:47:43 »
    no ja mam podobnie dlatego ksiazki pozyczam. a oddawanie to cos co mi sie nie przytrafia :D ZUO!!!

drunken masta