Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89419 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • This is Sword. This is Dead.
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #120 dnia: Marca 07, 2009, 09:45:39 »
    Ja coś słyszałem, że Thorus (z G1) zbierze jakąś armie i Lee i Gorn będą z nim walczyć (nie wiem czy to do końca prawda).

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #121 dnia: Marca 07, 2009, 10:03:19 »
    Thorus... Coś mi to mówi....Czy to nie on był się w obozie bandytów w GII NK?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #122 dnia: Marca 07, 2009, 10:08:34 »
    Heh patrioko to jest prawda.
    Nie warto kupować tego nowego gothica to szmelc , mam dobrego kompa każda nowa gra mi chodzi tylko ta sie cholernie muli na średnich ustawieniach.
    Cholernie głupio zrobili bo nie ma nazw nowych potworów ,słaba optymalizacja potworów(trol wali mnie  po 1 a ogr po ćwiartkę ;d ;p)
    Skill 2 ręcznej broni można dostać dopiero koło Ardei
    Nie ma sensu zdobywać reputacji bo zbroi żadnej niekupisz.Korona adanosa jest warta 1 i znajduję się w geldern..(ale jak przecież zniszczona jest)Miałem 4 gniewy Innosa(WTF OMG).
    Blokowanie nie działa.
    Kilka itemów potrzebnych do questów nieistnieje bez kodów ich niezdobędziesz.
    Zbroje Rhobara można znaleźć na początku gry(trzeba się pilnować bo jest trudno ją zdobyć )
    Przyjdzie nam zobaczyć TYLKO MYRTANE.

Fabuła wygląda tak Bezio i Xardas oglądają poczynania przyjaciół z zapomnianych krain.
    Rozmyślają kto wygra,Każdy ze starych przyjaciół ma inne wady, Lee ma duże poparcie i woli to przeczekać, Thorus chce Pokoju między ludźmi a orkami a Gorn chce wyprzeć orków z myrtany ale są jeszcze separatyści którzy wierzą ,że ich król jest prawdziwym bohaterem i wierzą ,że będzie nim zgadnijcie kto.
    Walka trwa nietylko w Myrtanie, dwie potężne osoby także walczą w zapomnianych krainach dwie potężne siły ścierają się by sprawdzić (zapomniałem na kogo stawiali już).
    Z filmiku według mnie wynika ,że Bezio Przegra z Xardasem i wróci na własne życzenie do Myrtany by pogodzić zwaśnione strony.
    Zaczynamy na 10 lvlu w Silden i znowu robimy questy typu przynieś podaj.

Offline Patriko97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Marca 09, 2009, 18:31:00 »
    Dowiedziałem się tego od kolegi i nawet tego nie mam. Już Morrowind jest od tego lepsze.

Offline H2SO4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 26, 2009, 15:35:27 »
    Lubiłem grać w gothica u mnie na dzielnicy ja pierwszy go miałem i sie po całej dzielnicy rozeszło xD
    (-(-(-(-(-_-)-)-)-) <<<--- jest nas wielu

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:40:54 »
    ja mam gothic 1,2 i 3.Przeszedłem każdy z nich najpierw bez kodów.Pózniej przeszedłem z kodami tak dla zabawy :)
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:46:51 »
    Gothic jest według mnie najlepszym rpg w jaki gralem oczywiscie przeszedłem 1 z modem mroczne tajemnice( fajny modzik:) i 2 z dodatkiem noc kruka. Jak dla mnie najwiekszym plusem jest swietna fabuła

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 02, 2009, 21:35:37 »
    Nie można też zapomnieć o kilku wartych uwagi modach takich jak (do g2nk) Jaktyl,Wspólnota świtu albo Piratenliben.
    Do g1 to niestety jak do tej Pory tylko MT.

Ps moze ktoś zajrzy do mojego tematu z moddingiem gothica??

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 02, 2009, 21:46:30 »
    Podaj link

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 02, 2009, 22:03:27 »

Offline lorde

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 11, 2009, 10:20:28 »
    Wiele razy miałem szanse zagrac w gothica, miałem nawet płytkę w ręce ale nigdy nie grałem :)...
     Pamiętam jak kiedyś zobaczyłem jak ktoś gra w diablo.. Odruch wymiotny.. Pomyślałem że okropna gra i widac z góry! O jej w to się nie da grac.. No i tak właśnie jak zainstalowałem to poświęciłem 3 miesiące na gre na battle necie.. Może tak samo będzie z gothikiem jak w końcu go zainstaluje.

Słyszałem też o innych klasykach.. Baldurs gate, spellforce itp.. Ale mi się nie spodobały.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 11, 2009, 21:05:35 »
    Ja to ocenię tak jak w innym temacie:
    Gothic - bardzo dobra gra ze świetną fabułą 8/10
    Gothic II + Noc Kruka - genialna gra z jeszcze lepszą fabułą 10/10
    Gothic III - dobra gra z nużącą i przydługą fabułą ale za to z bardzo dobrą grafiką 7/10
    Gothic III: ZB - porażka całkowita, zepsute nawet to co w Gothicu III było dobre 2/10
    Podsumowanie:
    Jeśli pójdzie tak dalej to za niedługo Gothic wyleci z hukiem z listy najlepszych gier RPG.

Offline Patriko97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 12, 2009, 08:00:49 »
    Ja bym to ocenił tak:
    Gothic I - Fajna gra, ale fabuła mogła by być lepsza 7/10
    Gothic II - Druga część jest lepsza od poprzedniej, o wiele lepsza fabuła 9/10
    Gothic III - Też dobra część tylko trochę się zmieniła fabuła (na gorszą) i na słabych komputerach zacina się przy teleportacji 5/10
    Dodatki:
    Gothic II Noc Kruka - Bardzo dobry dodatek tylko dziwi mnie to, że w jedynce zabiłem Kruka, a w dwójce on znowu jest 8/10
    Gothic III Zmierzch Bogów - Nie wiem nie grałem, ale kolega mówi że dodaje tylko nową lokację, do której się teleportujemy. Pewnie to jakieś gówno nie warte ani złotówki 2/10
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2009, 08:02:42 wysłana przez Patriko97 »

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 18, 2009, 23:49:43 »
    Ja bym to ocenił tak:
    Gothic I - Fajna gra, ale fabuła mogła by być lepsza 7/10
    Gothic II - Druga część jest lepsza od poprzedniej, o wiele lepsza fabuła 9/10
    Gothic III - Też dobra część tylko trochę się zmieniła fabuła (na gorszą) i na słabych komputerach zacina się przy teleportacji 5/10
    Dodatki:
    Gothic II Noc Kruka - Bardzo dobry dodatek tylko dziwi mnie to, że w jedynce zabiłem Kruka, a w dwójce on znowu jest 8/10
    Gothic III Zmierzch Bogów - Nie wiem nie grałem, ale kolega mówi że dodaje tylko nową lokację, do której się teleportujemy. Pewnie to jakieś gówno nie warte ani złotówki 2/10

Do Kruka kilnięcia nie było questa to mugł się zrespić

Offline Neonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Lipca 08, 2009, 00:20:15 »
    Gothic... tą serie znać powinien każdy szanujący się gracz.Osobiśćie grałem w gothica 1 i gothica 2 ( z nocą kruka).Bardzo mi się podobała lecz skończyłem gre po 2 tygodniach.Jest także sporo modów do gothica.Tak czy siak polecam i daje ocene 8/10.