Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89238 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kania92

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #45 dnia: Lutego 21, 2008, 17:05:19 »
    Ok, tylko że kombos kojarzy mi się z serią wyprowadzanych po sobie ataków, które w sumie zadają gigantyczne obrażenia
    tego nie powiem po gothic-u bo nie wyprobowalem zadnych tych obrotow na wrogach
    a moze ktos wie jak jest w 3-ce?? bo nie gralem

Trójka to żałosna gra. Walka sprowadza się do szybkiego naciskania LPM. Przeciwnik z reguły sie nie broni i jeśli tylko twoja broń zadaje mu jakiekolwiek obrażenia, to uporasz się z nim bardzo szybko. Gothic 3 to całkowicie nieudana i zabugowana gra.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2008, 17:14:30 wysłana przez Puzonix »
    Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości
    ani nie ma prawa do przyszłości.

Józef Piłsudski

Offline Meldior

• Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 10, 2008, 17:58:31 »
    Moją ulubioną wersją z serii Gothic jest jedynka. http://pl.youtube.com/watch?v=p3xB5Zn5QJU&feature=related obejrzyjcie warto.

Offline Javier66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 25, 2008, 23:50:27 »
    Cała Saga Gothic jest świetna jak dla mnie, a jeśli chodzi o moją opinię odnośnie Gothic III. Uważam, że gra jest bardzo dobra, ostatnio wyszedł patch 1.6, który usuwa już praktycznie większośc błedów (dialogi, tekstury, itd). Także nie ma co narzekac na trzecią odsłonę tylko w nią zagrac;).

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 26, 2008, 12:06:14 »
    Wolałbym w tym czasie odpalić Morrowinda/Obliviona, Wiedźmina lub Gothica 1/2. Na GIII szkoda czasu.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 26, 2008, 14:59:18 »
    Misiumen - Gothic to gra bez ambicji? Żal, zero wiedzy. Taki Gothic 1 był robiony w garaży i wślizgnął się po cichu, a i tak stał się jednym z najlepszych gier rpg. A system walki w Mount & blade jest niezły, ale zdecydowanie za mało ciosów i combosów. Puzonix podał tylko dwie gry, a to przecież głupota bo jest mnóstwo gier i nie jedna ma jeszcze lepszy styl walki, choćby Dark Messiah. Taki Two World też ma niezły, a Temptation ma go zdecydowanie ulepszyć.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 26, 2008, 22:09:46 »
    Gothic 3 to gra bez ambicji. Taki potworek nastawiony na trzepanie kasy, ktory kupy sie nie trzyma a ma mierny poziom.

P.S mówiłem o 3 wtedy bo o niej rozmawialismy, jesli odniosles to do wszystkich czesci - twoja wina ze nie zrozumiales. Moja wina bedzie wtedy gdy tam nie bylo nic o 3 a ja nie napisalem ze to o III chodzi. Blame it for whoever you want ;)
    « Ostatnia zmiana: Maja 27, 2008, 19:43:27 wysłana przez Misiumen »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 27, 2008, 19:32:26 »
    Misiumen - Gothic to gra bez ambicji?
    "Bez ambicji"? Chyba złe sformułowanie. A gdyby nawet było dobre, to sie nie zgadzam z Misiem. Nie sztuka zrobić sequel gry o wyrobionej marce, sztuka zaatakować z podziemia, tworząc tytuł, który może sie mierzyć z najlepszymi. A G1 i 2 mogły. O  trójce będzie poniżej.

Taki Two World też ma niezły.

Tym razem z tobą sie nie zgadzam. W tej grze nie ma NIC dobrego, no chyba, że ktoś lubi bugi, groteskę i denną fabułę + dialogi (koń by lepszy scenariusz napisał i linie dialogowe sklecił). Two Worlds to gra-potworek, kompletnie nieudana produkcja. Szkoda, że polska :/

Gothic 3 to gra bez ambicji. Taki potworek nastawiony na trzepanie kasy, ktory kupy sie nie trzyma a ma mierny poziom.

True. Trójka ssie z poprzedniczek, to co najlepsze i wypluwa nędzne ochłapy. Klimat leży, graficznie porażka (Gothic nie może byc taki kolorowy, to się nawet z nazwą gryzie), system walki jak dla trzylatka, świat połatany i niedopracowany, fabuła nudna i powielana do zrzygania, a silnik niezoptymalizowany ni chuja (Oblivion i Wiedźmin są ładniejsze i chodzą mi bez przycinki, to gówno tnie się chociaż wygląda dużo gorzej).  Ale kasy na tym crapie zbili, oj zbili.
    « Ostatnia zmiana: Maja 27, 2008, 19:34:56 wysłana przez Puzonix »

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Maja 28, 2008, 16:51:55 »
    Tym razem z tobą sie nie zgadzam. W tej grze nie ma NIC dobrego, no chyba, że ktoś lubi bugi, groteskę i denną fabułę + dialogi (koń by lepszy scenariusz napisał i linie dialogowe sklecił). Two Worlds to gra-potworek, kompletnie nieudana produkcja. Szkoda, że polska :/

Hm, ta gra to wg. mnie Polski rpg zaraz po wiedźminie. System walki i rozwoju postaci ma bardzo dobry, do tego dobra grafika i ładnie zrobiony system, oraz miłe udogodnienia, np. sposób przeszukiwania ciał czy fajne strzelanie z łuku. Szkoda że tak uważasz, bo dla mnie to jeden z naszych (w sensie Polskich) sukcesów, a za parę miesięcy wychodzi temptation, czyli jakby taka kontynuacja\samodzielny dodatek, który pewnie drugi raz zamiesza troche na rynku gier.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #53 dnia: Maja 28, 2008, 17:06:16 »
    System walki i rozwoju postaci ma bardzo dobry, do tego dobra grafika i ładnie zrobiony system, oraz miłe udogodnienia, np. sposób przeszukiwania ciał czy fajne strzelanie z łuku.
    Czy sposob przeszukiwania cial, strzelanie z luku i ladna grafika czyni go z miejsca dobrym RPG? Widze ze jestes kolejnym przedstawicielem nowego pokolenia graczy dla ktorych bajerki sa w grach najwazniejsze... to tlumaczyloby tez dlaczego podoba ci sie gothic 3 albo Medek II.

A to ze zajmuje 2 miejsce po wiedzminie jesli chodzi o polskie RPG to sie wcale nie dziwie... przy takiej konkurencji to na prawde spore osiagniecie-.-

drugi raz zamiesza troche na rynku gier.
    A bylo jakies pierwsze zamieszanie? Nie przypominam sobie, o tej grze slyszalem pierwszy raz dopiero kiedy czytalem recke w cd action, i to byl ten ostatni raz...

BTW: slyszeliscie ze kolejna czesc Gothica bedzie miala 2 wersje? Badania wskazaly ze na rynku amerykanskim wieksze powodzenie maja bardziej kolorowe i pstrokate gry, tak wiec dla nich przygotuja "specjalna" wersje... cos mi sie zdaje ze niedlugo nie bedzie trzeba robic takich podzialow, bo ta moda, jak kazda inna przyjdzie do europy predzej czy pozniej.
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2008, 17:10:11 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #54 dnia: Maja 28, 2008, 19:40:35 »
    To ja zadam teraz wam zagadke - dlaczego WoW ma wiecej graczy niz Guild Wars ? Odpowiedzi dajcie na forum. A powaznie to dlatego ze wlasnie jest bardziej kolorowy i bajkowy. W USA nie przejdzie nic w innych tonacjach niz klimaty disneyowskie.
    Dlatego tez uwazam ze po Nocy Kruka Gothic sie skonczyl. Howgh.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 28, 2008, 20:25:41 »
    Czy sposob przeszukiwania cial, strzelanie z luku i ladna grafika czyni go z miejsca dobrym RPG? Widze ze jestes kolejnym przedstawicielem nowego pokolenia graczy dla ktorych bajerki sa w grach najwazniejsze... to tlumaczyloby tez dlaczego podoba ci sie gothic 3 albo Medek II.

A to ze zajmuje 2 miejsce po wiedzminie jesli chodzi o polskie RPG to sie wcale nie dziwie... przy takiej konkurencji to na prawde spore osiagniecie-.-

Wszelkie twoje posty odnośnie mnie są ostatnio ironiczne. Do jakiego ty należysz pokolenia? Wróżek? Wiesz co mi się podoba? Gdzieś pisałem że lubię Gothica 3, który zresztą jest słaby a nie beznadziejny? Albo od kiedy jak sie komuś medek 2 podoba to już lubi grafę i  bajery i się nie zna? Właśnie ja umiem ocenić grę obiektywnie i nie należę do upartych zapaleńców albo idiotów, których komentarze widnieją na wielu witrynach i często głoszą takie hasła jak: "Oblivion to najgorsza gra wszech czasów" albo "ło, znowu jakiś shit" przy produkcji która dopiero została zapowiedziana -.- Medek 2 jest dobry i tyle ci powiem, chyba że ktoś jest przeciwnikiem złożoności, dobrej oprawy audiowizualnej oraz mnogości rozrywki. To że taki Shogun czy Medek 1 był lepszy jak na swoje czasy nie znaczy by w ten sposób oceniać nowe tytuły, bo to po prostu głupota i gracz mający podejście nigdy nie znajdzie gry która go zadowoli. To powyżej to nie była aluzja do któregoś z forumowiczów, od razu mówię.
    Wracając do Two Worlda to dobra grafika, sporo niezłych rozwiązań, konsekwentny świat, przyzwoity system walki, klimat i dobry sposób rozwoju postaci są zaletami broniącymi się przed błędami w dialogach czy słabo wykonanym koniem. Gra jest niezła i do beznadziejności nie dalej jej niż do ideału. No i wyszło sporo patchy poprawiających dużą ilość bugów.

Co do zamieszania miałem na myśli to, że to Polska gra i namiesza na Polskim rynku, oraz to że zapowiada się znakomicie, szczególnie jak komuś podobał się pierwszy Two World.

Misiumen - głównie Chińczycy preferują kolorowe gnomy i magiczne grzybki, jednak to nie tylko to jest powodem jego sukcesu. Sama marka Blizzarda i to jak gracze oceniają ich gry przyczyniła się do tego, jak również ich sprawna piecza nad ich flagowym produktem. A Guild Wars tak btw to nie jest zbyt dobry przykład, bo to gra dość specyficzna z dużą wagą przywiązaną do grania w gildiach oraz działaniach w grupie oraz nietypowym podziałem lokacji. Do tego można w nim osiągnąć tylko 20 poziom z tego co słyszałem.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 29, 2008, 15:29:07 »
    Właśnie ja umiem ocenić grę obiektywnie i nie należę do upartych zapaleńców albo idiotów, których komentarze widnieją na wielu witrynach i często głoszą takie hasła jak

Chyba nie da się obiektywnie ocenić gry zresztą sam sobie później zaprzeczyłeś
    Medek 2 jest dobry i tyle ci powiem, chyba że ktoś jest przeciwnikiem złożoności[, dobrej oprawy audiowizualnej oraz mnogości rozrywki.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Maja 29, 2008, 15:58:15 »
    Heh niezle sie uniosles, widze ze trafilem w czuly punkt "krzyzowcu".
    Wszelkie twoje posty odnośnie mnie są ostatnio ironiczne.
    Ostatnio raczej nie widzialem tutaj twoich postow, wiec nie zarzucaj mi niepotrzebnych emocji, podczas gdy spokojnie chcialem zwrocic uwage na pare spraw.
    Do jakiego ty należysz pokolenia?
    Jesli juz szufladkowac, to zaliczylbym sie do ludzi, ktorych gry zaczynaja coraz mniej obchodzic, zniecheconych ciagla wtornoscia i brakiem oryginalnosci ktora byla kiedys niemal standardowa cecha gier. W dzisiejszych czasach nastala moda na serie, seriale i serialiki. Ale nie o tym tu chcialem...
    Właśnie ja umiem ocenić grę obiektywnie
    Jestes robocikiem?;) To by wiele tlumaczylo... No chyba ze uwarzasz swoja prawde za oczywista oczywistosc, w takim przypadku nie wiem czy potrzebna jest jakakolwiek dyskusja.
    Właśnie ja umiem ocenić grę obiektywnie i nie należę do upartych zapaleńców albo idiotów, których komentarze widnieją na wielu witrynach i często głoszą takie hasła jak: "Oblivion to najgorsza gra wszech czasów" albo "ło, znowu jakiś shit" przy produkcji która dopiero została zapowiedziana
    To sie dobrze sklada, ja tez do takich osob nie naleze, staram sie nie wypowiadac na temat rzeczy ktorych wczesniej nie widzialem (niewydane jeszcze gry), pozostaje jednak bezpiecznym sceptykiem ktory za dewize zyciowa uwaza ze "dopoki nie zobaczy, to nie uwierzy". A wszystko co mowie, staram sie stosownie argumentowac :
    Medek 2 jest dobry i tyle ci powiem, chyba że ktoś jest przeciwnikiem złożoności, dobrej oprawy audiowizualnej oraz mnogości rozrywki.
    No skoro ty mowisz ze jest dobry to ja chyba nie mam innego wyboru zeby nie uznac tej waznej "prawdy" -.- Co do tej zlozonosci to przychodzi mi na mysl tylko hipokryzja - wszak tworcy przy okazji kolejnej czesci (rome, mII, empire) powtarzaja ze tym razem postaraja sie uproscic znacznie gre w stosunku do poprzednika, i to chyba jedyna pewna obietnica jaka zawsze wykonaja w 100%.
    Co do zamieszania miałem na myśli to, że to Polska gra i namiesza na Polskim rynku, oraz to że zapowiada się znakomicie, szczególnie jak komuś podobał się pierwszy Two World.
    Wypowiedzial sie "jedyny obiektywny"... wg mnie bardziej zdystansowani od polskich "recenzentow" sa jednak zagraniczni pismacy i odbiorcy (po czesci, wiadomo - wiedzmin=wyjatek). I dalej nie wiem co masz na mysli mowiac o "polskim rynku" - to co on, jakis odciety od zagranicznego jest? U nas podobaja sie inne gry niz u innych? Zawsze myslalem ze dobre tytuly sprzedaja sie tu dobrze, a zle zle...

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Maja 29, 2008, 18:43:06 »
    Heh niezle sie uniosles, widze ze trafilem w czuly punkt "krzyzowcu".

Zasmucę cię, ale jedna nie - to moje normalne rozpisanie, taki już jestem. I nie wiem czemu zasłużyłem sobie na miano "krzyżowca", co by to nie oznaczało.

statnio raczej nie widzialem tutaj twoich postow, wiec nie zarzucaj mi niepotrzebnych emocji, podczas gdy spokojnie chcialem zwrocic uwage na pare spraw.

Bo nie pisałem ostatnio, jednak wiele razy tak było.

Jesli juz szufladkowac, to zaliczylbym sie do ludzi, ktorych gry zaczynaja coraz mniej obchodzic, zniecheconych ciagla wtornoscia i brakiem oryginalnosci ktora byla kiedys niemal standardowa cecha gier. W dzisiejszych czasach nastala moda na serie, seriale i serialiki. Ale nie o tym tu chcialem...

To było pytanie retoryczne w związku z dalszą częścią wypowiedzi. Jeśli już jednak to napisałeś, to jesteś kolejną osobą u której widzę zarzut "brak oryginalności, w przeciwieństwie do starszych gier". Czy tak trudno dojść do wniosku, że zostało już wykorzystane multum pomysłów, a takie 20 lat temu można było co chwila dawać coś oryginalnego i każda gra mogła być inna? Teraz jest o wiele, wiele trudniej zrobić coś ciekawego nie ze względu na lenistwo, ale to że powstało już mnóstwo gier na przeróżne tematy. Mimo to nowatorskich gier nie brakuje -  Choćby Spore. Albo co powiesz na rozwiązania w nowych Far Cry, np. zacinanie się broni?

Jestes robocikiem?;) To by wiele tlumaczylo... No chyba ze uwarzasz swoja prawde za oczywista oczywistosc, w takim przypadku nie wiem czy potrzebna jest jakakolwiek dyskusja.

Jakim robocikiem? Żal mnie ściska gdy w wątku o każdej grze, nie ważne jaka by była, widzę nawet nie negatywne komentarze, ale chamskie i całkowicie nielogiczne wpisy jakiś oszołomów. Przykład? Wchodzę na youtube i oglądam filmiki z wiedźmina, aż tu widzę komentarz mówiący o tym, że wiedźmin jest na tyle beznadziejny że ośmieszy nas za granicą i będą się polewać z Polskiego rynku, że długofalowość to brednie i nie istnieje, że grafa jest słaba a fabuła głupia i w ogóle byle budżetówka jest lepsza. I jak tu takiego ocenić?

To sie dobrze sklada, ja tez do takich osob nie naleze, staram sie nie wypowiadac na temat rzeczy ktorych wczesniej nie widzialem (niewydane jeszcze gry), pozostaje jednak bezpiecznym sceptykiem ktory za dewize zyciowa uwaza ze "dopoki nie zobaczy, to nie uwierzy". A wszystko co mowie, staram sie stosownie argumentowac :

Nie popieram pełnego sceptycyzmu, choć nic mu nie zarzucam. Wiesz co dobrego jest w optymizmie? Zapowiada się fajna gra i chłonę z ciekawością informację o niej, rozpowiadam wszystkich i spodziewam się dobrej rozrywki. Gra wychodzi i nawet jak nie jest taka jak miała być to nie narzekam, widzę w niej wiele rzeczy które mi się podobają i gram w nią z przyjemnością. Sceptyk, jaka by gra nie wyszła, znajdzie dziurę w całym i i tak zacznie narzekać, mówić o słabości ówcześnie robionych produkcji i z negatywnym nastawieniem patrzeć na inne zapowiadane tytuły.

No skoro ty mowisz ze jest dobry to ja chyba nie mam innego wyboru zeby nie uznac tej waznej "prawdy" -.- Co do tej zlozonosci to przychodzi mi na mysl tylko hipokryzja - wszak tworcy przy okazji kolejnej czesci (rome, mII, empire) powtarzaja ze tym razem postaraja sie uproscic znacznie gre w stosunku do poprzednika, i to chyba jedyna pewna obietnica jaka zawsze wykonaja w 100%.

No bo nie może być słaby, gdyż zaprzeczyłoby się wszystkim zaletom bijącym wady na głowę. Bo co na prawdę jest słabe w medku2? AI? I co jeszcze?

Z upraszczaniem nie chodzi na pewno o samą zawartość rozgrywki. Co byś nie mówił, każda część jest coraz bardziej rozbudowana i nie wiem o co ci chodzi. A Empire już teraz ma zapewnione kilka rozwiązań, które nawet w złym przypadku zwiększą rozbudowanie i atrakcyjność rozgrywki.

Wypowiedzial sie "jedyny obiektywny"... wg mnie bardziej zdystansowani od polskich "recenzentow" sa jednak zagraniczni pismacy i odbiorcy (po czesci, wiadomo - wiedzmin=wyjatek). I dalej nie wiem co masz na mysli mowiac o "polskim rynku" - to co on, jakis odciety od zagranicznego jest? U nas podobaja sie inne gry niz u innych? Zawsze myslalem ze dobre tytuly sprzedaja sie tu dobrze, a zle zle...

Taaak, i ci sami recenzenci dają 93% oblivionowi (odsyłam na gamerankings) i GTA4. A wiesz co mi nie pasi? To że jest to często komercha, a każdy głośny tytuł dostaje dobre oceny na zachodzie, nie ważne od zwartości. Gry z serii GTA są fajne i dość złożone, jednak na pewno nie są tak genialne jak kreują ich czasopisma i oceny oraz recenzję.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Maja 29, 2008, 19:34:49 »
    Ech smutno, ze zrobil sie maly offtop, ale ja dalej mam kilka uwag, na poczatek wyjasnienie:
    I nie wiem czemu zasłużyłem sobie na miano "krzyżowca", co by to nie oznaczało.
    wlasnie tym:
    Zapowiada się fajna gra i chłonę z ciekawością informację o niej, rozpowiadam wszystkich i spodziewam się dobrej rozrywki.
    Za kazdym razem, gdy rozpowiadasz te "ciekawe informacje" stosujesz jezyk wyjety zywcem z marketingowej propagandy, bezkrytycznie przyjmujesz wszystko, co zapowiadaja tworcy - to mnie zawsze troche irytowalo... gwoli scislosci - zastanow sie, dlaczego zadne pisma nie tworza recenzji gier na podstawie ich zapowiedzi? Ewentualne wnioski do osobistego rozpatrzenia...
    Czy tak trudno dojść do wniosku, że zostało już wykorzystane multum pomysłów, a takie 20 lat temu można było co chwila dawać coś oryginalnego i każda gra mogła być inna? Teraz jest o wiele, wiele trudniej zrobić coś ciekawego nie ze względu na lenistwo, ale to że powstało już mnóstwo gier na przeróżne tematy.
    Naprawde dziwne podejscie, imo prowadzace do zaglady rasy ludzkiej... gdyby nie ciagly postep nie bylo by niczego, co teraz ogladasz. Nigdy nie twierdzilem ze przyczyna obecnej sytuacji jest lenistwo - powod jest bardziej prozaiczny - pieniadze, spowodowane wzrostem znaczenia gier komputerowych na swiatowym rynku w ostatnim czasie, w efekcie czego powstaly swiatowe kolosy jak EA, Ubisoft czy Activiision. Po co tworzyc smiale projekty i zaryzykowac cos, skoro mozna sprzedawac ludziom znane i sprawdzone rozwiazania w nowych opakowaniach? Heh no i zacznij wierzyc w mozliwosci ludzkiej wyobrazni, bo ta niejeden juz raz zaskoczyla wszystkich i niejeden raz zaskoczy.
    Choćby Spore. Albo co powiesz na rozwiązania w nowych Far Cry, np. zacinanie się broni?
    Czym jest spore? czy naprawde odnioslo taki sukces jaki zapowiadala "marketingowa papka"? A co do zacinania broni powiem jedno - skoro wg ciebie dzieki takim duperelom to bedzie juz calkowicie nowa gra to potwierdzasz tylko to co wczesniej napisalem.
    Jakim robocikiem?
    Ech, myslalem ze to zrozumiale, ze prawdziwie obiektywne moga byc tylko maszyny - kazdy czlowiek jest mniej badz bardziej subiektywny.
    Sceptyk, jaka by gra nie wyszła, znajdzie dziurę w całym i i tak zacznie narzekać, mówić o słabości ówcześnie robionych produkcji i z negatywnym nastawieniem patrzeć na inne zapowiadane tytuły.
    Dalej nie wiem po kiego przywolujesz obrazy takich skrajnych debili, chyba nigdy nie napisalem ze cos jest zle bo tak, ani nigdy dobre bo tak i juz [z przytupem nozka;)]. Jesli cos mi sie nie podoba to bezposrednio o tym pisze, wyjasniajac przy okazji dlaczego tak a nie inaczej.
    Bo co na prawdę jest słabe w medku2? AI? I co jeszcze?
    Hah piszesz tak jakbys nie byl zarejestrowany na 'pewnym forum', przyczytaj sobie jeszcze raz tamte opinie to bedziesz widzial czym powinna byc ta gra, a nie jest. To ze komus sie podoba to jego sprawa, jednym sie podoba hip hop a innym muzyka klasyczna, nie kazdy musi miec wysublimowany gust;)
    A Empire już teraz ma zapewnione kilka rozwiązań, które nawet w złym przypadku zwiększą rozbudowanie i atrakcyjność rozgrywki.
    Tak, atrakcyjnosc rozgrywki, bajeranckie shadery, bitwy morskie - cool. Tylko ze jesli CA postapi identycznie jak do tej pory, to dla mnie wszystko jak zwykle rozbije sie o debilne AI, ktore nijak nie pozwala czerpac rozrywki z gry i wczuc sie w klimat. 'Dziwnym' trafem w medku 1 nie skupili sie na grafie, i AI bylo calkiem porzadne (to fakt niepodwazalny).
    Taaak, i ci sami recenzenci dają 93% oblivionowi (odsyłam na gamerankings) i GTA4.
    "Co ma lodowka do mikrofalowki" jakby to niejaki smuggler powiedzial... wlasciwie z iloscia oczek wystawiana przez recenzentow przestalem wiazac jakiekolwiek emocje juz dawno - ich broszka, moga sobie sapera ocenic na 100% i to nie zmieni faktu ze zacznie mi sie bardziej podobac i odwrotnie. Osobiscie mnie kluja w oczy recenzje medievala II, bardzo zadko recenzent ma smialosc delikatnie wspomniec o wtornosci.
    To że jest to często komercha, a każdy głośny tytuł dostaje dobre oceny na zachodzie, nie ważne od zwartości
    Ocho, kolejny przykad twojej wszechwiedzy - podwazasz zawartosc GTA IV zanim pograles? Moze cie przez to rozbolec brzuch ale niezaprzeczalnie ta gra odniosla wielki sukces (takze marketingowy) ale tutaj akurat z tego co widze tworcy wywiazali sie mniej wiecej z obietnic co jest juz raczej precedensem w naszych czasach.
    jednak na pewno nie są tak genialne jak kreują ich czasopisma i oceny oraz recenzję.
    O tym pisalem wczeniej - ty wziales genialnosc GTA IV i wsadziles na wage, po czym zauwazyles ze "Jakas-inna-wielka-gra" ma wiekszy wynik? Szacuneczek.