Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89237 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glorfindel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #75 dnia: Listopada 21, 2008, 17:04:34 »
    Ja gralem we wszystkie czescia gothica i przeszlem na wszystkie sposoby , czekam teraz tylko na Zmierzch Bogow  podobno gray Gornem . Mam pytanie dla troche bardziej zainteresowanych Gothicem 2 co sie wpisywalo w konsoli zeby ludzi przyzywac ( robie rozne komiksy i mi potrzebne ) pamieam ze w jedynce bylo cos takiego na przyzwanie jednego z najemnikow 
    insert sld_800 ( nie kurna nie tak ) cos jeszcze bylo

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Listopada 26, 2008, 00:10:07 »
    Grałem w Gothic, Gothic II i Noc Kruka. I zgodzę się, że jedynka była najbardziej klimatyczna, w dodatku wnosiła pewien powiew świeżości do świata gier cRPG, zatem miło ją wspominam. Połączenie dwójki z dodatkiem to też wiele godzin przedniej zabawy, i myślę, że każdy miłośnik "rolplejów" powinien chociaż raz w to zagrać. Szkoda, że trójka okazała się rozczarowaniem, przynajmniej dla mnie. Fabularnie słabo, poza tym sama gra pełna była bugów w momencie premiery, a i do teraz nadal nie poprawiono wszystkiego. Nie wspomnę o sporych wymaganiach sprzętowych ;p
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Ramini

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 07, 2008, 20:39:06 »
    Gry-Online bardzo fajnie podsumowało GIII:Zmierzch Bogów-  http://www.gry-online.pl/S014.asp?ID=261 hehe

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    « Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 07, 2008, 20:53:21 »
    Co wy gadacie zgodzę się że 1 i 2 są leprze niż trójka ale to przez te zacinki itd których się niepozbędziesz na moim kompie powinno śmigać.
    Pozatym gotchic 3 ma w sobie coś czego nie lubię a mniej więcej jest dosłowny brak kolejności misji bo mogę kampanie zrobić praktycznie nie robiąc żadnej misji!!.
    W zmierzchu bogów ( dokładniej zapomnianych bogach było o tym wiele razy na stronach o gothicu i na hyperze)
    Będziemy grać Bezimiennym a nie Gornem  przynajmniej tak się doczytałem na forach i na innych stronkach.
    Nie wiem czy będziemy w zapomnianych krainach ale wiem że będzie mało Warantu cały Nordmar i Myrtana.
    Nareszcie podzielili gothica 3 na mapy Gra już nie jest jednym wielkim exteriorem(czy tam interiorem nieznam się na tych nazwach) przyjmijmy że światem.
    W Gothicu 4 Genesis lub Arcania niestety nie poprowadzimy losów bezimiennego stanie się on jakimś tyranem na tronie Myrtany.
    tylko jakiegoś ryba który także nie miał imienia i takie tam duperele. Poczytajcie poszukajcie i poprawcie mnie w tym miejscu gdzie wprowadziłem wbład bo od dość dawna na fora o gothicu nie wchodziłem.
    Nowa firma zniszczy te serie mówię wam .

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 08, 2008, 02:50:40 »
    Przecież ta seria już bardziej pogrążyć się nie może... A szkoda, początek miała genialny, a i kontynuację wraz z dodatkiem na wysokim poziomie. Co do wypowiedzi poprzednika - innych też w oczy kole? :)

Offline Woocutcher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 11, 2008, 16:34:39 »
    Nawet napisali w instrukcji że dużo osób uważało ,że Gothic 2 jest za łatwy. Ja uważam ,że Gothic 2 może jest trochę łatwy ale nie aż tak bardzo. Szkoda ,że nie da się importować postaci ,to od razu miałoby się lepszą postać i nie trzeba by było się uganiać za szczurami i tracić czas na zdobycie levelów.

Przepraszam że odkopuje stary temat, ale czytałem go z nudów i jak widzę zacytowany przeze mnie post, to mnie rozsadza od wewnątrz.

Da się importować/eksportować postacie tak jak to mamy w Mount'n'Blade i to bardzo łatwo:
    1. Uaktywniasz tryb Marvina (okno statystyk postaci, wpisz MARVIN i wyłącz wspomniane wcześniej okno)
    2. Włącz konsolę (F2)
    3a. Wpisujesz: Hero Export --- (w miejsce "---" wpisujesz nazwę pliku, jaką chcesz) JEŚLI CHCESZ EXPORTOWAĆ
    3b. Wpisujesz: Hero Import --- (w miejsce "---" wpisujesz nazwę pliku, zeksportowanej postaci) JEŚLI CHCESZ IMPORTOWAĆ

Mam nadzieję że przyda się ta informacja na przyszłość.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2008, 22:10:20 wysłana przez Woocutcher »

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 11, 2008, 17:35:12 »
    Czyli można sobie wyeksportować postać z jedynki do dwójki, czy tam z dwójki do trójki? :)

Offline Woocutcher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 11, 2008, 20:59:44 »
    W jedynce, umiejętności są liczone w poziomach umiejętności (max 2 poziomy), zaś w dwójce liczone są w procentach dlatego jak zimportujesz sobie w dwójce postać z jedynki to tylko poziom postaci i atrybuty (siła, zręczność, mana, punkty trafień) będą widoczne, tak samo na odwrót. Podobnie się miewa z itemami, które z oby dwóch części, nie są ze sobą kompatybilne. Dlatego więc, postać zazwyczaj sie eksportuje po to by zagrać nią w tą samą część od nowa.

Gothic 3 jest robiony na zupełnie nowym silniku, więc zapomnij o imporcie postaci z pierwszych Gothiców.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2008, 21:03:48 wysłana przez Woocutcher »

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 11, 2008, 21:02:53 »
    Ale jak zaimportujesz postać z mrocznych tajemnic to chyba będzie dobrze  czy mam rację?

Offline Woocutcher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 11, 2008, 21:05:17 »
    Powinno być dobrze, bo w Mrocznych Tajemnicach, karta postaci jest taka sama jak w Gothic 2.

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 14, 2008, 11:30:33 »
    Ja zadam swoje pytanie grał ktoś może w ten ostro jak cholera zabugowany zmierzch bogów(nawet pache tu niepomogą)
    bo szukam teraz tego czarnego maga jest na jakimś wzgórzu  niedaleko trelis ale niedaleko trelis jest tego tyle że nie Idzie go znaleść wie ktoś może gdzie on jest.

Offline InFernaL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 24, 2008, 21:34:17 »
    Najlepsza z seri cRPG. Jedyna z taką grywalnościa,fabułą,soundtrack'ami,bohaterami i przedwszystkim wyjątkowością.
    A genius? That's nothing compared to me.

Offline mrocznyxv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 24, 2008, 22:57:04 »
    Naprawdę fajna gra. Właśnie w nią grałem przed M&B. Z duża chęcią do niej wracam najbardziej lubię Gothic2 :Noc Kruka

Offline Buzz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 29, 2008, 00:04:14 »
    Gothic jest świetny... w fabule można sie zakochać. Te nagłe zwroty akcji są bardzo fajne. Jedyny minus to system walki

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 29, 2008, 11:19:22 »
    Nawet napisali w instrukcji że dużo osób uważało ,że Gothic 2 jest za łatwy. Ja uważam ,że Gothic 2 może jest trochę łatwy ale nie aż tak bardzo. Szkoda ,że nie da się importować postaci ,to od razu miałoby się lepszą postać i nie trzeba by było się uganiać za szczurami i tracić czas na zdobycie levelów.

Przepraszam że odkopuje stary temat, ale czytałem go z nudów i jak widzę zacytowany przeze mnie post, to mnie rozsadza od wewnątrz.

Da się importować/eksportować postacie tak jak to mamy w Mount'n'Blade i to bardzo łatwo:
    1. Uaktywniasz tryb Marvina (okno statystyk postaci, wpisz MARVIN i wyłącz wspomniane wcześniej okno)
    2. Włącz konsolę (F2)
    3a. Wpisujesz: Hero Export --- (w miejsce "---" wpisujesz nazwę pliku, jaką chcesz) JEŚLI CHCESZ EXPORTOWAĆ
    3b. Wpisujesz: Hero Import --- (w miejsce "---" wpisujesz nazwę pliku, zeksportowanej postaci) JEŚLI CHCESZ IMPORTOWAĆ

Mam nadzieję że przyda się ta informacja na przyszłość.

Takie informacje podają nawet na oficjalnej stronie choć niektórym trzeba podpowiedzieć, pozatym takie grzebanie w Marvinie wywołuje nieporządane skutki(kiedyś z ciekawości wpisałem kod na zamianą postaci a potem do końca gry mogłem chodzić po wodzie jak Jezus :D). Ale cały ambaras tkwi w tym że gra się od początku i klepie się te wilki i gobliny przebrzydłe ;)