Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89270 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jazers

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 22, 2009, 16:27:27 »
    zna się a zna wciągająca , fabuła , klimat , ta gra miała coś w sobie takiego że mnie wciągało.
    Ale wolałem tylko 1,2 i NK , 3 chociaż grafa dość dobra to nie przypadła mi do gustu a ZB to już uważam za konkretnie skopane przedsięwzięcie ,a 4 nie no to mi się po prostu nie widzi jestem sentymentalny , i wole archaiczne części gry xd

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 29, 2009, 16:17:22 »
    Seria Gothic to chyba najlepsze gry z jakimi miałem doczynienia. Pamiętam jak grałem jeszcze w G1 w 2003 xD. Wtedy to chciało się odkryć nową fabułe, bo była ciekawa i cho*******nie wciągająca. Gothic 2 tak samo o ile nie bardziej. NK była dość trudna ale też se poradziłem :D:D.Lecz G3 było zupełnie nowym doświadczeniem: otwarty świat, fabuła, NOWA GRAFIKA. Na początku wydawało się super lecz 7 krotne przejście tej gry BARDZO nudziło.3 nie miała tego co było w dwóch poprzednich częściach. Potem gdy już przeszedłem G3 znalazłem Mroczne Tajemnice (POLECAM) co prawda łączono to z historią G3 i łatwo się pogubić(bugi)
    ale było to super grą (chociaż przydałby się poradnik) i w MT można grać po złej stronie. Więc POLECAM wszystkie części Gothica ale spróbujcie grać chronologicznie
    PS. NIE WYDAWAJCIE KASY na Zmierzch Bogów jest do BANI
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 25, 2010, 19:42:10 »
    W Gothica 3 grałem ZALEDWIe 2H i od razu usunołem szkoda miejsca na dysku na ten śmieć wolałem powrócić do Gothica 1 i 2 co prawda przeszłem je moze z 7 razy ale w mody gralem gram i bede grac.Aktualnie czekam na moda Podróżnik (spolszczenie) i na Gothic Wielka Wojna ewentualnie na Dzieje Khorinis, Zlote Wrota,Czas Zaplaty i Zemsta Beliara ale na to trzeba czekac ehh (prawie wszystko produkowane od 2007r).Czekam z niecierpliwoscia seria uhmmf pare czesci gothica jest wykonanych swietnie a mody dodają naprawde sporo.Lepiej czekać na dokładnie wykonana prace niz dostac "Zmierz Bugów"

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Lutego 02, 2010, 11:08:51 »
    Grałem we wszystkie części Gothic i zawiodłem się tylko na trójcę. Jedynka miała doskonały klimat i trochę drętwy system sterowania, dwójka była jak dla mnie... idealna; jak w poprzedniej części fabuła była świetna, grywalność bardzo dobra przy niskich wymaganiach, nie powalała wyglądem ale bardziej liczy się przecież fabuła i grywalność ;) I w trzeciej części zaczęły się schody - może i ładnie wygląda ale to byle jakiej fabuły nie ukryje. Rozgrywka staje się monotonna i tylko co niektóre questy są ciekawe, nie mówiąc już o tych w których trzeba latać po całej mapie i szukać orków. Po zmierzch bogów nawet nie sięgam bo z ocen i własnego doświadczenia wiem że nie warto.

Offline astonmartin007

• BANITA
    • Użytkownik
    • JESTEM Z CBŚ
    « Odpowiedź #154 dnia: Lutego 02, 2010, 14:38:25 »
    Właśnie przed chwilą zagrałem w Mroczne Tajemnice - pierwszy polski mod do Gothica 1. Można się przyłączyć do nowych obozów i frakcji : przemytników, łowców orków, pradawnych, fanatyków i strażników starej kopalni. Głównym wątkiem jest najpierw poszukiwanie starożytnych pradawnych a potem przyłączenie się do nich i wybór ścieżki Innosa lub Beliara. Jest też kilka nowych lokacji takich jak świątynia Pradawnych, Świat Podziemny i wielka wyspa. Oprócz tego dodano umożliwiono walkę na arenie z innymi przeciwnikami i chyba ze 100 nowych przedmiotów. Polecam gorąco!

Ale głupio się walczy
    Lubie placki z hujem.pl

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Lutego 02, 2010, 19:50:31 »
    Moja ulubiona część serii to GII: Noc Kruka, potem G3. Dla mnie jedynym minusem "trójki" była za duża mapa.
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    « Odpowiedź #156 dnia: Lutego 04, 2010, 19:39:00 »
    a wy strzelaliście jak z kuszy z wielkiego topora albo graliście w beziogolfa? :D
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Lutego 04, 2010, 19:40:50 »
    Tak ale w beziobola nie grałem:D.Albo bawić się w parkurowca w NK?To się opłaca

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #158 dnia: Lutego 04, 2010, 19:56:14 »
    piotrmasteror: wytłumacz, o co w tym chodzi, gdyż idea mnie zaintrygowała? ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Scorpio(Avatar)

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Na'vi
    « Odpowiedź #159 dnia: Lutego 11, 2010, 16:02:32 »
    Mi się podoba część trzecia ale trochę się zdziwiłem widząc inne postacie (a raczej inny wygląd :D)
    Kiedy zobaczyłem film Avatar znalazłem się w innym świecie.

Offline Valhar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Lutego 12, 2010, 15:06:32 »
    Moim zdaniem najciekawsza jest pierwsza czesc , ale to tylko moje zdanie :)

Offline Kamilus97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Marca 27, 2010, 08:51:29 »
    Czy w G1 można zostać Guru w obozie sekty???

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #162 dnia: Marca 27, 2010, 09:22:40 »
    Niestety nie ale jeżeli pobierzesz mod o nazwie Golden Mod to będziesz mógł zostać guru.

Offline Playtomo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Marca 31, 2010, 12:09:09 »
    gothic 1-2 jest fajny ale moim zdaniem duży minus to walka i strzelanie z łuku i kuszy ale gothic 3 jest spoko

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #164 dnia: Kwietnia 05, 2010, 12:02:21 »
    Gothic 3-hmmm jest co opowiadac.Gra jest kontynuacją (można tak to nazwac ale Zmierzchu Bogów albo raczej Bugów nie można nazwac) poprzednich części gry po tym jak bezimienny zabił smoki w Khorinis i wyruszył na Esmeralde aby popłynąc na Myrtane.W 3 cześci dopłyneliśmy do miasta albo raczej wsi o nazwie Ardea, która jest zniewolona przez orków bo okazuje się,że król Rhobar II przegrał wojnę z orkami.Bezimienny widząc to chwyta za miecz i rozpoczyna się gra.Nagle patrze i myślę omg gra się tnie na średnich (był to mój pierwszy kontakt z gra bez patchów) dobra zmieniam na minimum, wychodze z menu i jako tako gra działa płynnie.Dobra zacznijmy od minusów bo tych raczej jest więcej niż plusów (gra bez patchy bo mówię o tej jaka została wydana na półki):
    Minusy:
    -Walka polegająca na klikaniu,gdzie tu są te wielkie combosy i czy wogóle można znaleśc w tym jakąs finezje, odrobinę frajdy?Odpowiedz brzmi no nawet powiem,że każda walka z orkami,potworami,ludzmi cieszy mimo,że są one dziecinnie proste no może prócz walki ze zwierzyną np wilkiem,który podczas szału potrafi zabic bohatera w 10 czy 15 godzinie gry.Walki z ludzmi i orkami są za to tak łatwe, że w grze dochodzi do wybijania miast w pojedynkę bo orkowie,ludzie walczą solo 1 versus 1 z graczem a reszta patrzy na walkę i czeka aż się ich zabije gdzie w poprzednich częściach musiałem wchodzic na skały i bic z łuku,kuszy.Jednym słowem zawalili sprawę
    Grafika owszem jest ładna ale na 2006 rok tylko garstka osób posiadała komputer który był w stanie odpalic ową grę na najwyższej konfiguracji sprzętowej.Gra nie wyglądą o wiele lepiej niż wydany pół roku wcześniej Oblivion a nawet wygląda gorzej.Gra na minimalnych wygląda jak Gothic 1 na najwyższych :P tekstury nie są obiecujące ale flora,fauna,architektura i orkowie wyszła całkiem nieźle.Denerwujące było też to, że wiele miast jest do siebie podobnych.
    -Wykonanie techniczne ekhem tu można byłoby zapełnic cała gazetę no, ale powiem tu tylko kilka zdań.Gra się bardzo często tnie bez powodu,brakuje szlifu i testów,zastanowienia czy te i inne rzeczy przekładają się dobrze na grywalnośc,przedmioty, których bohater nie może podnieśc rysują się ledwie pare kroków od niego,mnóstwo jest błędów,błędzików itp,pierwszego wydania gothica nie można było ukończyc ,ponieważ wielu ludzi,przedmiotów wogóle nie było,w grze występują zwiechy przez co trzeba wychodzic do menadżera zadań,więc trzeba znaleśc w sobie odrobinę samozaparcia i robic zapisy co 5 min,które podczas dłuzszej nieobecności w grze same sie usuwają.Kończe ten minus bo bym go nigdy nie skończył.Uważam,że gra została wydana jakieś 3 miesiące za wcześnie, ale na końcu dodam coś co wie chyba każda osoba.
    -Wymagania sprzętowe są ogromne,ponieważ gra posiada tylko 1 ładowanie, a niektóre obiekty albo wszystkie nie znam się na tym dobrze ładują się podczas gry.Piranhya Bytes powinna tak jak w poprzednich częsciach podzielic świat gry ładowaniem domyślnie jest to Myrtana Varant i Nordmar co pozwoliłoby zmniejszyc wymagania sprzętowe.
    -Fabuła, którą nawet osoba nie grająca w poprzednie częsci mogła odgadnąc co będzie się działo na jej końcu.Sama gra jest krótka, gdyż nie wykorzystali w pełni ogromu świata który stworzyli przez co jest ona zleksza lajtna.
    W końcu nadchodzą plusy za bardzo się rozpisałem.
    Plusy:
    -Klimat! gra nadal potrafi wciągnąc mimo wielu błędów, wielu graczy ukończyło grę mówiąc, że to shit na shitami, niegrywalny smiec.To po co ją przechodzili??? przecież mogli oddac gre do sklepu mówiąc że gra nie spełnia oczekiwań lub coś w tym stylu posiada przecież to prawo, wystarczy miec paragon, a znając życie większośc posiada pirata i jeszcze narzekają.
    -Ogromny żyjący własnym życiem świat.Dla Piranhya Bytes to duży krok do przodu.Przenieśli gre z wyspy na naprawdę wielki kontynent za to duży plus.W grze występuje mnóstwo potworów i questów podobcznych,postacie żyją własnym życiem nie interesuje ich to, że do miasta przybył jakiś bezimienny bufon (no może z początku)
    -Dobrze wykonania architektura,flora i fauna za co duży plus
    -Walka mimo co nadal cieszy mimo iz wyglada nieciekawie to zabijanie całych grup wrogów mnie bardzo cieszyło.Walka z tarcza,pochodnia i walka dwoma mieczami to też świetny pomysł mimo niezbyt ładnych animacji.
    To tyle plusów gra bardzo wciąga i tylko dlatego tak wiele osób ją ukończyło (glównie na patchu)

Na koniec dodam-nie pisałem tu takich błachostek jak to, że bezimienny czasem gdzieś sie zatnie w miejscu,stracił swoje umiejętności podczas pływania na morzu itp
    Piranhya Bytes odwaliła by kawał dobrej roboty gdyby nie to, że Jowood ich pogoniło z wydaniem gry i wyszło to co wyszło, więc co do ich pracy niemam żadnych zastrzerzeń bo zakładam, że gra byłaby bez błędów.Skończyło się to tym,że Jowood zwolniła Piranhye i zatrudniła hinduską firme, która stworzyła shit roku no a teraz powstają (1 juz powstała) 2 różne częsci sagi Gothic-Piranhya Bytes (Risen) oraz Jowood i SpellBound (Arcania) sami oceńcie co lepsze.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 12:11:29 wysłana przez Demonican »