Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89267 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline drops696

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 24, 2009, 22:06:17 »
    Jestem dosłownie "fanatykiem" Gothica... Mam wszystkie części wraz z dodatkami ^^ Przechodzę teraz dodatek do 3. Jest super !!! Mroczne Tajemnice to duże rozwinięcie Gothica 1. G1 Mroczne Tajemnice, a G2 są oparte na zupełnie innym silniku. W MT jest dodana w statystykach oprawa wizualna umiejętności. Tak dla uzupełnienia wiadomości :) Grałem też w Trial, Twierdza Arbuza, Magiczni Wojownicy i coś w stylu Rzeźnika i coś o Zombie ^^ Serdecznie polecam wszystkie części kultowej gry Gothic wraz z dodatkami ;P

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 26, 2009, 10:49:09 »
    Przechodzę teraz dodatek do 3. Jest super !!!

Ja też uważam się wręcz za fanatyka Gothic'a i choć w dodatek do 3 nie grałem, to po tych wszystkich negatywnych komentarzach (i doświarczeniach z podstawki) raczej bym się o takie stwierdzenie nie pokusił :)

Offline FeniksPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Lutego 08, 2009, 23:37:05 »
    bardzo fajne 1 przeszłem w połowie a 2 całą 3 nie grałem

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #93 dnia: Lutego 09, 2009, 01:14:38 »
    Przechodzę teraz dodatek do 3. Jest super !!!

Ja też uważam się wręcz za fanatyka Gothic'a i choć w dodatek do 3 nie grałem, to po tych wszystkich negatywnych komentarzach (i doświarczeniach z podstawki) raczej bym się o takie stwierdzenie nie pokusił :)

Chyba nie znasz dyfinicji fanatyka. Skoro uwazasz sie za takowego dla calej serii, a nie grales w jej najnowsza produkcje no to wielkie sorry, do fanatykow sie nie zaliczasz.

Ja zadam swoje pytanie grał ktoś może w ten ostro jak cholera zabugowany zmierzch bogów(nawet pache tu niepomogą)
    bo szukam teraz tego czarnego maga jest na jakimś wzgórzu  niedaleko trelis ale niedaleko trelis jest tego tyle że nie Idzie go znaleść wie ktoś może gdzie on jest.

trelis to pol biedy, ja 2 dni szukalem Hansona (tego mysliwego, co niby ma nas zaprowadzic do Xardasa) w Nordmarze...myslalem, ze jajko tam zniose, nijak nie moge sie polapac w tej krainie, gdyby nie mapa to nigdzie bym nie trafil :/

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 09, 2009, 14:27:15 »
    Grałem tylko w 1, 2 i noc kruka i w 3 raczej nie zagram bo wygląda jak zupełnie inna gra.Grafika niby lepsza ale mi się taka nie podoba, w 2 była fajniejsza ;) Trochę głupie jest to że w 3 też trzeba zaczynać prawie od samego początku...Za to z tego co wiem o The forsaken gods to to że Bezimienny wreszcie się wkurzył na Myrtanijczyków(:P) i na niektórych nawet krzyczy lub im grozi ;D
    1 była fajna choć trochę denerwujące było to ze jak się miało słabą broń to nie zadawało się żadnych obrażeń, powinno być tak jak w 2 ze zadaje się małe ale jednak. 2 Mi się bardzo podoba(aktualnie znowu ją przechodzę) ale to co mnie wkurza to to że ni stąd ni zowąd potrafi się zawiesić zupełnie bez powodu.Noc kruka...całkiem fajna, podoba mi się ułatwienie dostępu do klasztoru ale ten dodatek ma jeden szkopuł...przejście dodatkowego wątku jest obowiązkowe[/u] jeśli chce się pchnąć fabułę dalej. ;/

Offline mikoniko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 11, 2009, 13:44:42 »
    Ja grałem w I część i stwierdziłem że dwójka jest znacznie lepsza szczególnie NOC KRUKA. W jedynce nie spodobało mi się sterowanie ani otwieranie skrzyń itp. W trójkę grałem i w połowie gry mi się znudziła. Plusami w gothicu III jest  fajna fabuła duży świat, są trzy zakończenia i to że orkowie nie są już tak prymitywni niż w I czy II.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 11, 2009, 14:48:13 »
    A wiecie co ponoć ma być w GIV? Podobno, powtarzam podobno ma być tak że Bezimienny został królem i drugi Bezimienny ma zamiar go obalić >.< (tak słyszałem od kumpla ale nie wiem czy mogę mu wierzyć.)

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 11, 2009, 14:52:21 »
    Ano ma być, ale tak jak 3 częścią nie będę nim zainteresowany.
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline mikoniko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 11, 2009, 17:46:10 »
    GOTHIC IV ma nazywać się Arcania. Będzie to nie znana wcześniej  kraina, ale od początku. Bezimienny zjednoczył swoje królestwo i nadał sobie imie Robhar 3. Lecz jakieś złe moce go opętały i stał się skąpy, zły i okrutny mówiąc jednoznacznie stał się tyranem. Zapragnoł zdobycia wolnej krainyi żyznej Arcanii. Nowym bohaterem będzie biedny rybak, który zdobędzie przychylność bogów. Tak czytałem w zapowiedziach, koniec nie był opisany.

Uważam jednak że powinni zmienić fabułe. Wielki bohater Bezimienny ulubieniec bogów stanie się nagle postacią którą będzie trzeba zniszyć.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 11, 2009, 17:48:07 »
    Powinna być opcja z przyłączeniem się do niego, Ja bym tak zrobił :P

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 11, 2009, 17:59:41 »
    Bo i taka opcja ma byc ponoc, tak jak i w trojce mozna dolaczyc do orkow lub do partyzantki.

Offline mikoniko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 11, 2009, 18:10:03 »
    Wiecie coś o Gothic Zmierzch Bogw.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 11, 2009, 19:11:26 »
    Na przykład to że jest to dodatek do G III i jest już od dawna w sprzedaży?

Offline set18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 12, 2009, 15:36:23 »
    Gothic ? Ta gra jest super przeszedłem wszystkie części oprócz "Gothic 3 : Zmierzch Bogów" i uważam że to najlepszy RPG.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 12, 2009, 15:46:36 »
    A którą klasą grało Wam się najprzyjemniej? Ja najbardziej lubię brać Magiem, bo pomimo że ciężej nim zostać to potem przeciwnicy padają zanim się zorientują ze są atakowani.A nawet jak mnie otoczą to jedno zaklęcie i z najgorszych opresji można wyjść. ;)