Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B: Ogniem i Mieczem  (Przeczytany 85143 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Versacze

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: M&B: Ogniem i Mieczem ?????
    « Odpowiedź #105 dnia: Września 06, 2009, 13:02:13 »
    Przeczytałem 2 pierwsze strony, przepraszam, ze reszty nie, ale glowa mnie strasznie boli i choc filmik wywarł na mnie wrażenie, to nie kupię tego dodatku, (?)moda ponieważ to wobec tula i jego pracy byloby nie fair.
    I na CD Projekt sie zawiodlem, szkoda, ze nie potrafia docenić czyjejś pracy.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #106 dnia: Września 06, 2009, 19:43:37 »
    Nie ma co się bulwersować, przecież tul nie jest jedynym, który ma prawo robić mody w klimatach Ogniem i Mieczem. Prawo do tego ma każdy posiadacz gry i moim zdaniem nikt tu nikomu pomysłów nie ukradł ani nie działa nikomu na szkodę. Nazwa też nie może być wykorzystywana wyłącznie przez niego gdyż jest to nazwa książki każdy inny może tak nazwać swojego moda. Tutaj jednak CD-Projekt mógł wymyślić inną nazwę, chociażby z grzeczności i wygody aby obie produkcje nie były mylone ale nie ma takiego obowiązku.
    Pamiętajmy, że gdzie dwie produkcje ze sobą rywalizują, tam gracze korzystają.

Na dzień dzisiejszy widzę, że WFAS jest dużo bardziej zaawansowany niż OiM ale różnica czasu pracy nad tymi produkcjami jest bardzo duża. Z tego co widzę większość forumowiczów wybierze WFAS ale pamiętajmy, że nie wszyscy "mountandbladeowicze" mają dostęp do internetu i właśnie ta część graczy wybierze OiM.

PS: Czy w przyszłości będzie wypuszczony jakiś nowy filmik pokazujący coś więcej, bo sami przyznacie, że szarża husarii to trochę mało. Chodzi mi o jakieś poważniejsze zmiany niż tylko jednostki i modele.
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2009, 19:49:52 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Września 06, 2009, 21:33:11 »
    Ziew.

Już? Mam dość tej dyskusji.

Dodatek tego wschodniego studia przyniesie duże zyski i będąc na miejscu CDProjekt sam bym go wydał.

Szanuje pracę Tula i podejrzewam, że CDP także. Tu nie o to się rozchodzi. Jeśli ktoś będzie chciał grać w moda, ściągnie będzie grał w moda. Jeśli chce grać w osobną grę pójdzie i ją kupi.

To rywalizacja na dwóch osobnych polach, które nakładają się tylko częściowo - tematyką.

MIGem, dobrze piszesz, lubię Twoje posty.
    Kalpokor i Maksi123. Nie wiem jak wy, ale ja bym się wstydził.

Pozdrawiam.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Września 06, 2009, 21:59:23 »
    jakby się o to nie kłócić to prawo do nazwy "Ogniem i mieczem" powinni mieć spadkobiercy Sienkiewicza. Mieszkają oni w Oblęgorku i nic z tego nie mają więc skoro oni się o to nie biją to po co Wy się na tym forum kłócicie.Jedynie szkoda że obydwie gry(mody) mają te same nazwy bo będą się mylić po wyjściu. Co do gry CDProjekt mam pytania o ile nie jest to tajemnicą lub niespodzianką. Mianowicie można by uchylić rąbka tajemnicy dotyczącej questów? Chodzi mi o to jak bardzo będą rozbudowane i czy będą miały jakiś znaczący wpływ na rozgrywkę czy będzie to na tej zasadzie co obecne quest w M&B które nie są zbytnio porywające. Również zapytam czy zmieni się nieco system walki, czy wprowadzona zostanie jakaś zmiana (np. długość trzymania przycisku myszy wpływa na obrażenia, nowe animacje walki itp). no i czy będzie ten dodatek wyglądał jak rozbudowany mod do M@B wykorzystujący najciekawsze pomysły twórców modów czy też zostanie wprowadzona jakaś nowa innowacyjna jak na możliwości silnika gry rozgrywka. Bo osobiście nie uśmiecha mi się płacić za coś co będzie tylko płatnym modem skoro zostało wydanych sporo ciekawych a darmowych.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #109 dnia: Września 07, 2009, 12:32:01 »
    Panowie Kalpokor i Migem po ostrzeżeniu ode mnie za kłótnie i niepotrzebny spam.

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #110 dnia: Września 07, 2009, 12:43:18 »
    jakby się o to nie kłócić to prawo do nazwy "Ogniem i mieczem" powinni mieć spadkobiercy Sienkiewicza. Mieszkają oni w Oblęgorku i nic z tego nie mają więc skoro oni się o to nie biją to po co Wy się na tym forum kłócicie.(...)

Cytat: Wikipedia
    (...)Prawa autorskie(...)trwają w zasadzie przez cały czas życia twórcy i 70 lat po jego śmierci(...)

Niezły zamęt się zrobił wokół obu tytułów. Trochę kwaskowaty, ale pewnie rozgłos dzięki niemu bardzo wzrósł.
    Ja nie widzę żadnej winy ze strony CDP, także i im i twórcą WFAS życzę powodzenia w nieuniknionej przyszłej konkurencji o rzesze fanów.

Offline rokoteruhijo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Września 08, 2009, 18:30:11 »
    Panowie panowie, popatrzcie tylko na screeny z tej gry na silniku M&B (tak to określił CDP) i na screeny z moda WFASM. Grafa CDP nie umywa się nawet do tej z moda, jednak ja widzę także dobre strony wydania tej gry - być może informatycy z CDP napisali jakieś skrypty, które się przydadzą do moda (gra będzie udostępniona do modowania)

Offline Maksi123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Września 08, 2009, 20:29:23 »
    Ale w tworze Sidi Projekt będzie kilka zakończeń przecież i [tak jak było napisanie] prowadzenie państwa! Nie mogę się doczekać poprowadzenie Chanatu na Moskwę i Sztokcholm :D.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #113 dnia: Września 08, 2009, 21:13:21 »
    być może informatycy z CDP napisali jakieś skrypty

Nie, nie napisali żadnych. I nie napiszą. Zrozumcie wreszcie, że CD Projekt nie robi tej gry (ani żadnej innej), on ją tylko wydaje. To dystrybutor gier, nie developer.

Co się zaś gry M&B:OiM tyczy, to nie oczekiwałbym żadnych innowacji w rozgrywce. Zapewne twórcy skupią się na nowych lokacjach, przedmiotach, fabule... Podejrzewam, że niejeden mod, który już został wydany ma w sobie więcej innowacyjności, niż OiM, które dopiero się ukaże.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #114 dnia: Września 09, 2009, 08:48:15 »
    Czyli to będzie coś takiego jak włożenie starego rupiecia w nowe opakowanie i sprzedanie, za naprawdę duże pieniądzę.....czyli norma w tej chwili.....:(

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Września 09, 2009, 14:58:58 »
    Coś w stylu "trzecie życie kurczaka" - jeżeli ktoś pamięta o co chodzi :)
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline rokoteruhijo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Września 09, 2009, 16:36:22 »
    To co najbardziej uderza w MBOiM to brak armat - nawet o tym nie myśleli. Miasta mają takie same mury jak w średniowieczu, nie ma wałów itp (tak było widać na filmiku) ale zauważcie, że będzie to gotowa mapa środkowej Europy - więc gdyby Tul chciał kiedyś rozszerzyć swojego moda ma już jakieś podstawy dla innych frakcji.

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #117 dnia: Września 10, 2009, 23:18:24 »
    To co widać na filmiku to Kreml. Przynajmniej tak coś wygląda. :P
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2009, 23:25:12 wysłana przez Sandero »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #118 dnia: Września 11, 2009, 06:47:19 »
    To co najbardziej uderza w MBOiM to brak armat - nawet o tym nie myśleli. Miasta mają takie same mury jak w średniowieczu, nie ma wałów itp (tak było widać na filmiku) ale zauważcie, że będzie to gotowa mapa środkowej Europy - więc gdyby Tul chciał kiedyś rozszerzyć swojego moda ma już jakieś podstawy dla innych frakcji.
    Raju... A skąd Ty możesz wiedzieć, czy w grze będą armaty? -.- Po jednym, krótkim trailerze nie można wynosić takich wniosków.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Września 11, 2009, 12:57:56 »
    Gra-mod ma wyjść niedługo wiec moze jest gdzies oficjalna strona o niej?