Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B: Ogniem i Mieczem  (Przeczytany 85174 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pienik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Kto Kiełbasą wojuje od kiełbasy ginie
    Odp: M&B: Ogniem i Mieczem
    « Odpowiedź #180 dnia: Grudnia 08, 2009, 19:05:55 »
    Apropos kilka osób napisało, że grali ze 4 godziny...oczywiście grać się nie dało, i byli już tuż tuż, albo właśnie stali się "lordem" (bardziej pasowało by tu otrzymali szlachectwo). Napiszcie jak to robicie, bo ja jak podliczyłem to grze poświęciłem od soboty około 9-10 godzin i Jan Kazimierz za wciąż każe mi udowadniać jaki to ja oddany RP jestem.
    Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Bo bawisz się w Idiotyczne zadania wystarczy mieć 120 repu. i Cię przyjmują (czy tam 140 nie pamiętam) rób same bitwy, ja w każdym razie chciałem iść do Zaporoża. Nie wiem jak wy to robicie ale ja nie mogłem pograć ;/ Nie mam ani visty ani słabego PC, a grać się nie da może wam sprzedali jakąś inną wersje a ja mam Beta 0.o. Co do Bycia lordem (szlachcicem zwał jak zwał to samo) to nie będziesz miał herbu jest to dość często powtarzający się bug. Zadania rób tylko Specjalne na resztę szkoda czasu to tyle
    Ta gra jest jebnięta

Offline Yahoo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #181 dnia: Grudnia 08, 2009, 20:34:51 »
    Zadanie specjalnie są bardzo, bardzo rzadko.

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Grudnia 09, 2009, 12:41:09 »
      Pienik, dzięki za podpowiedź z reputacją. Uratowałem Częstochowę, mam glejt od króla na odbicie Warszawy a nie mogę dalej rekrutować ludzi w wioskach tylko muszę ciągnąć na najemnikach. Zaczynało mnie to wkurzać, ale jeżeli jest tak jak piszesz to dam radę. Nie miałem ani razu CTD, gra nie tnie się nawet zbytnio, a mam Vistę i wcale nie najnowszy komp. Bardzo mi przeszkadza za to brak mapki taktycznej, trzeba się rozglądać żeby byle ciura mnie nie ustrzelił. Na pewno to poprawią, oby jak najszybciej.
      Dziwne, że przez kilkadziesiąt dni gry nie miałem przypadku choroby w oddziale, jak wcześniej pisał domator. Może to zasługa jednego z bohaterów ze zdolnościami medycznymi lub urozmaicenia żywności?
     Ogólnie gra jest bardzo klimatyczna, a że wymaga kilku patchy, to normalne. Niech mi ktoś pokaże grę Paradoxu (mam ich kilkanaście)  która nie wymagała kilku/kilkunastu poprawek. Mnie się podoba i od soboty, kiedy ją kupiłem spędziłem sporo czasu nad nią i spokojnie grając czekam na poprawki. Wszystkim niezadowolonym posiadaczom radzę to samo :)
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Asagir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Grudnia 09, 2009, 13:07:52 »

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #184 dnia: Grudnia 09, 2009, 16:28:13 »
    Mount&Blade: Ogniem i Mieczem rewelacyjne wyniki sprzedaży!(cdprojekt.pl):
    http://www.cdprojekt.pl/news/5243/Mo...niki_sprzedazy

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #185 dnia: Grudnia 09, 2009, 20:17:37 »
    Polecam czytać newsy tu: www.mountblade.info :>
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Yahoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Grudnia 09, 2009, 21:25:04 »
    Wie ktoś jak zrobić misję "potop". Jakich szlachciców trzeba przekonać?

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Grudnia 09, 2009, 23:11:35 »
    W tej misji głównie misji zleca ci król więc z nim rozmawiaj a on będzie ci dawał kolejne zadania i zakładam że te zadania będą składać się na tą misję. Jak będziesz miał misję oblężenie warszawy to szukaj Andrzeja Kmicica czy jakoś tak jeden z pierwszych pułkowników. Wtedy jak powiesz mu że masz list od króla to będzie szedł za tobą a jak się zatrzyma to znów z nim pogadaj aż dojdziesz do warszawy gdzie żeby cię wspomogli(chyba).

Offline Hargin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Grudnia 09, 2009, 23:22:38 »
    Inni dowódcy idą za nami wtedy kiedy mamy z nimi dobre osobiste relacje. Przydaje się też sława.

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Grudnia 10, 2009, 11:03:41 »
    Dostajesz list od króla razem z poleceniem odbicia Warszawy. Jeżeli masz dużo sławy, w moim przypadku było 120 lub 130, rozmawiasz kolejno z magnatami i idą za Tobą. Pierwszego namówiłem Skrzetuskiego, później do mnie dołączył nawet Sobieski, z którym miałem -3. Więc w tym wypadku ważniejsza jest sława. Jak miałem poniżej 100 to kazali mi spadać bo mają ważniejsze sprawy.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline majkel.korleone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Grudnia 10, 2009, 11:23:54 »
    Mi też się udało przekonać kilku chłopaków ;-) zwarto grupą pojechaliśmy odbić Stolycę ale podczas szturmu z kontratakiem szwedów i tak musiałem radzić sobie. MIałem z 50 ludzi i nie dałem rady. Czy woogóle da się oblegać w kilku ?

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #191 dnia: Grudnia 10, 2009, 16:52:03 »
    Proszę skasować tego posta:)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2009, 16:53:53 wysłana przez Ensis »

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Grudnia 10, 2009, 16:56:34 »
    IMHO za szybko zabieracie sie za misje fabularne. Wg mnie trzeba najpierw "dopakowac" postac i wykonac kilka(nascie) misji dla lordow zeby polepszyc stosunki.
    Musze przetestowac osobiscie M&B: OiM, ale chyba sobie jeszcze poczekam bo zaden znajomy nie kwapi sie z zakupem :p

Offline Yahoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Grudnia 10, 2009, 17:02:43 »
    A jak można zostać "szlachcicem"? Teraz jestem tylko najemnikiem i nie mam takiej opcji w dialogu, żeby zostać szlachcicem/lordem. To się samo pojawia czy jak to zrobić ?

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Grudnia 10, 2009, 17:39:35 »
    Było to już kilka razy. Musisz miec odpowiednio wysoką reputację i zagadac z dowódcą, którejś z frakcji lub wykonywac zadania fabularne.