Panowie wypowiem sie w imieniu CD Projekt,
Jestem w CD Projekt osoba odpowiedzialną za część wydawniczą i Mount&Blade:Ogniem i Mieczem jest w tej chwili jednym z kilku projektów, którymi sie zajmuje ja i mój zespół.
Aby rozwiać całą masę nieporozumień jaka pojawiła się na tym forum. Zapowiedziany przez nas Mount&Blade:Ogniem i Mieczem nie jest MODEM, to jest pełnoprawna i samodzielna produkcja oparta na stunningowanym silniku Mount&Blade, stworzona we współparcy z TaleWorld przez Ukraińskie studio Sich, gra ukaże się w Polsce, Ukrainie, Rosji oraz w Szwecji i Czechach, w Polsce i CZ nakałdem CD PROJKET. Nazwa została zarejestrowana przez rosyjskiego producenta gry Snowball, sama gra co raz jeszcze podkreslam z modem tworzonym w PL nie ma nic wspólnego. W grze znajda sie terytoria Rzeczpospolitej, Ukrainy, Rosji, Szwecji oraz Chanatu Krymskiego i będa to zarazem grywalne nacje, ponadto w grze będzie wprowadzona fabuła osobna dla każdej nacji, z rozbudowaną wartswą dialogową oraz z postaciami(NPC) znanymi z książek H.Sienkiewicza, będzie też wiele innych modyfikacji wynikajacych ze zmian w silniku, część z nich oczywiście jest juz dostępna od dawana w różnego rodzaju modach, więc dla H/C graczy nie będzie zaskoczeniem, ale dla nowej puli graczy myśle będzie miłą innowacją. Gra ukaże się w pudełkowej wersji i będzie dostepna we wszytskich PL sklepach z grami w myslę przystepnej cenie, dodatkowo w ramach jej promocji powstanie sporo ciekawych materiałów i dodatkowego contentu, który powinień graczy ucieszyć. Reasumując nie uważam , żeby było warto odrazu wywalać wiadro pomyj i oskrażeń zanim się dokładnie nie dowie o co chodzi, troche powściągliwości w osądach jeszcze nikogo nie zabiło więc apeluje o cierpliwość i oczekiwanie na kolejne informacje.
MiGem