Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B: Ogniem i Mieczem  (Przeczytany 85173 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: M&B: Ogniem i Mieczem
    « Odpowiedź #135 dnia: Października 20, 2009, 20:32:18 »
    Hmm dopiero co zauważyłem temat o OiM i powiem szczeże,80 zł za ,,moda'' to przesada i to będzię Armageddon.
    « Ostatnia zmiana: Października 20, 2009, 20:48:37 wysłana przez Cocher »
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Jegomość

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Października 20, 2009, 20:41:47 »
    Hmm dopiero co zauważyłem temat o OiM i powiem szczeże,80 zł za moda to przesada i to będzię Armageddon.

To nie jest mod tylko pełnoprawna produkcja, po prostu ja przyrównuje to do moda, bo inaczej nazwać tegoż oto dzieła nie można.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #137 dnia: Października 20, 2009, 21:10:47 »
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #138 dnia: Października 21, 2009, 12:06:11 »
    Szczerze ? to ten Trailer z Total War podpisany M&B OiM pokazał jakimi są partaczami... .
    Równie dobrze ja mogę zacząć tworzyć moda np: o piratach i w zapowiedzi puszcze trochę przerobiony filmik z oficjalnej gry piraci z karaibów, i co by się stało ? został bym wyśmiany... albo i gorzej ;p

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #139 dnia: Października 21, 2009, 14:59:53 »
    Co oni wymyśleli z tym Zawiszą Czarnym? Epoki im się pomyliły czy co?

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #140 dnia: Października 21, 2009, 20:03:48 »
    Wiecie co to  jest marketing wszyscy wiecie: Wcisnąć kit jak największej masie odbiorców nie mających pojęcia o realiach.
    Gdzieś było napisane w zapowiedziach że gracz będzie mógł walczyć w bitwach do 200 luda, w trailerze natomiast było tego więcej a dlaczego przecie potencjalnym klientem CDP będzie uczeń szkoły podstawowej któremu nazwijmy go nauczyciel historii nawciskał jaka to husaria była zaje.....a. Uczeń ów nie podjara się trajlerem gdzie będzie 50 husarzy 10 dragonów i troszkę piechoty biegnących na stu typków z widłami tylko podjara się jak zobaczy 300 husarzy lecących na 500 pięknych strzelców czy to ruskich czy kozackich. Ucznia takiego nie interesuje co to jest taktyka co to jest dowódca co to jest tabor kto to jest kozak on chce niszczyć i zwyciężać husarią swoich wrogów. Uczeń ten poprosi rodziców o kasę a że rodzice chcąc się pozbyć delikwenta na parę dobrych tygodni kupią mu tą grę i będą mieć święty spokój (w założeniu że będzie miał same piątki :))

Kto będzie grymasił i dociekał i wytykał błędy zawodowcy którzy na niejednej grze zęby zjedli i nie jedną myszkę o ścianę rozwalili i ludzie mający jakie takie pojęcie o rzeczywistości.

Ja nalezę do tych co chętnie poniszczą wroga husarią choćby to miało nic wspólnego z historią taktyką itd itp :)

Edit: Castlebreaker im więcej informacji dla ucha klienta nawet bez sensu ale za to interesujących to sprzedaż będzie większa. Nawet kosztem naginania  prawdy historycznej. Znając życie to miała być inna postać ale sekretarce po zawodówce się pomyliło :)
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 17:05:39 wysłana przez bobik69 »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #141 dnia: Października 22, 2009, 08:00:32 »
    No dobrze, ale od kiedy Zawisza Czarny był Husarzem? :-)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #142 dnia: Października 23, 2009, 15:35:52 »
    Na dole znajdziesz screeny, których najprawdopodobniej jeszcze nie widziałeś.

Pozwolę  sobie co jakiś czas wklejać różne informacje na temat OiM. Na początek przetłumaczony tekst ze strony rosyjskiej:

Q: Jak jest "ogniem i mieczem" z oryginalnego M & B?

: Istnienie spójnej fabuły, przerobione mapy świata, dostępność broni palnej. Jakość tekstur i modeli wzrosła średnio 2 razy.

P: Jaka jest fabuła, czy krótko?

: Krótko mówiąc, fabuła jest podzielona na trzy główne linie - polski, rosyjski, i Zaporoże. Pierwszy gracz będzie miał do pomocy Wspólnoty, aby poradzić sobie z najazdem szwedzkim, znany również jako "Potop", a następnie położyć kres rebelii Bohdan Chmielnicki, a wreszcie zdecydować, co będzie "Rzeczpospolita" - "Rzeczpospolitej trzech narodów, stanowią lub autokratycznych monarchii Polska? Wybór rosyjskich linii, gracz będzie mógł wziąć udział w powstaniu Stepan Razin, a nawet przejąć tron moskiewski, po Falsdmitry przykład. Działka Zaporoże jest poświęcony tajemnicy rodziny dawnych książąt z Rusi, Olegoviches które będą próbować odkryć i litewski magnat Radziwiłłów, a król szwedzki i rosyjski car - w rzeczywistości rozwiązać zagadkę Olegoviches się stać największym władcy w Europie.

P: Co się zmieniło wprowadzenie do gry broni palnej?

: Teraz walka staje się coraz trudniejsze - nawet wysokiej znaków poziom nie będzie stać na strzał Point Blank muszkietów. Nie zapisuj nawet najbardziej gruby pancerz.

P: Czy kawalerzystów użycia broni palnej?

: Czy - karabiny i pistolet. Ich wyższej stawki opłat, jednak dokładność poniżej. Taktyka jazdy zmienił: Lance przestał być główną bronią zawodnicy teraz strzela z daleka wroga systemu, a następnie dostaje miecze i szable - i zaczyna cięcia.

P: Co oddziały w grze?

: Piechota podzielona była przede wszystkim na muszkieterowie - główne siły ognia, i pikinierów, które obejmują z jazdy łuczników. Aby przerwać pique systemu mogą korzystać żołnierze w ciężką zbroję, uzbrojony dvuruchnikami. Jazda odbywa się także do kilku rodzajów. Easy Riders Tatarów i Kozaków, nieraz uzbrojonych tylko w miecz. Strzelanki wszelkiego rodzaju, takie jak Tatar i Moskwy montowane łuczników, który rozstał się ze swoją ulubioną broń, nawet w epoce Kartezjusza dziadków. I wreszcie, jak ciężkie jeźdźców polskich skrzydlatych husarzy, którzy nadal korzystać z pamięci RAM włóczni ciągu jako podstawa do taktyki.

P: Co to jest "vagenburg"?

: W trakcie podróży gracza lub Pana mogą tworzyć pierścień wagonów - vagenburg lub pieszo-city. Metoda ta pomogła rosyjskiej wojny z koczownikami, a wiele lat później używał białych kolonistów w walkach z Indianami na Dzikim Zachodzie.

P: W jaki sposób system atak? Pozostaje, czy można zbudować fort?

: Cóż, jeśli chcesz artylerzystów przeciwnika dostał dobry cel szkolenia ognia ... W XVII wieku, oczywiście, nikt nie stosować taran lub oblężenia wieże - oblężenie było bardziej jak wojna rowu. Chociaż drabiny atak nadal głównym sposobem pokonania wroga ściany każdego własny armii poszanowaniu posiada jednostkę saperów, którzy mogą doprowadzić do osłabienia ściany i leżały moje proszku. Jeśli zakończy się pomyślnie, ściany zostaną wykonane przez luki, przez które oblegały wojska mogą włamać się do twierdzy.

P: Czy będą turnieje?

: Turnieje nigdy jakoś przyzwyczaiłem się do słowiańskiej ziemi, dużo do XVII wieku zamknięto w całej Europie. Jednak chętnych do walki, będą mogli to zrobić w miejskich tawernach. Brawl publikacji mechanizm pozostał niezmieniony do dnia dzisiejszego - jeden z klientów przyjeżdżających do innego i powiedział mu swoje obawy odnośnie wyglądu, sposobu mówienia, orientację seksualną tych ostatnich. Podczas dyskusji powinno być częścią walki w podwórzu tawerna, po którym zwycięzca będzie mógł szukać przeciwnika prostracja ciało i zabierają wszystko, co będzie złapać fantazji. A twoja postać jest słaba i słaba, ta metoda może dać dobrych koszty podróży. Oczywiście, jeśli wygrasz reputacji znany łotr, straż miejska będzie się starał odizolować się od społeczeństwa i osadzony w więzieniu.

P: Jeśli się od obywatela Polska, czy mogę wynająć na przykład wojska rosyjskie i wsie tatarskie?

: Można tylko rekrutować wojska w krajowych gminy - jest oczywiste, że Tatarzy nie mógł wojska szwedzkie pancerny usługą hostingową, a król szwedzki nie polecenia bojar kawalerii. Niemniej, w każdym dużym mieście zawsze jest oddziałem najemników: Reiter, pikinierów i muszkieterów, którzy chętnie by go do służby szatanowi, - jeżeli tylko wynagrodzenie wypłacone na czas.

P: Czy będzie dział?

: Guns nie są, ponieważ w bitwie pod Mount & Blade w skali wciąż daje Total War, odpowiednio, dwie salwy z grapeshot byłby wystarczający, aby zniszczyć armię, to niech nawet trzykrotnie wybierz elite-pompowane. Jednak plany na przyszłość, teraźniejszość i zwiększenia skali bitew, a oprócz artylerii.

P: Czy wojsko opiera się na tworzeniu?

: Formacje są w fazie testowej. Prawdopodobne.

W Polsce mało osób tak naprawdę interesuje się grą- tylko jak głupi szukam informacji:D Znalazłem kilka screenów( na pewno nie widzieliście ich wszystkich, a te które Wam teraz pokazuję nie są całością. Kilka jeszcze można znaleźć rosyjskiej stronie gry)

http://www.totalwars.ru/index.php/novosti-total-war/mount-blade.-ognem-i-mechom.html
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2009, 15:50:18 wysłana przez Oktawian »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 24, 2009, 16:37:17 »
    Ty to przemamlałeś translatorem czy już tak było?
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 24, 2009, 16:59:55 »
    Przememlał :D Ale lepsze to niz nic.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 30, 2009, 15:47:43 »
    Natknęłem się przeglądając youtube na te dwa filmiki:

http://www.youtube.com/watch?v=bTFxTCEi7MY - cześć.1
    http://www.youtube.com/watch?v=jC8wBDoMMlo&feature=related - część.2

Przedstawiają one nagraną na kamerę prezentację dodatku Ogniem i Mieczem, miłego oglądania :) Ja właśnie oglądam :D

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 30, 2009, 17:27:25 »
    Widziałem je już wcześniej. Warto obejrzeć. Ale tylko dla chwili, gdy wywala im grę do pulpitu. :D Reszta prezentacji jest nudna jak cholera, bo jako zalety OiM przedstawiają w sumie tylko to, co było w zwykłym M&B. Poza nowym ekwipunkiem, zmienionymi scenami i mapą nie pokazali nic nowego.

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 30, 2009, 17:40:09 »
    Racja nie pokazali nic nowego, ale powiedzieli o kilku nowosciach.
    - formacje - mam nadzieje ze im sie to wreszcie uda bo jeszcze zaden mod nie zadowolil mnie pod tym wzgledem
    - oblezenia - wysadzanie bramy, zatruwanie studni, przekupywanie szpiegow w miastach to cos nowego
    - fabula - zapowiada sie ciekawie  bedzie mozliwosc zostania glowa panstwa (Czyzby wolna elekcja i zmiany na tronie ? :D )
    - misje - Tez moze byc ciekawie.  W MB jest zdecydowanie za malo misji. (zabijanie po raz szosty bandyty we wsi czy zbieranie podatkow dla lorda jest nudne)

Kiedy premiera?

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 30, 2009, 22:12:22 »
    Z tego co wiem to 20 Listopada jest premiera w Polsce.
    Ta prezentacja to po prostu zwykłe native. Gdy Vladimir wchodzi do karczmy to koleś z mikrofonem mówi "A teraz Vladimir znajduje się w typowej wschodniej karczmie" what is that? To była zwyka gospoda z native, animacje są te same, oprucz przeładowywania muszkietu. Owszem twierdza która się broniła przed Szwedami była ładna, ale ten quest z ucieczką z loszku to mogli by poprawić, Vladimir pokonał 3 strażników i już uciekł biegnąc po schodach na górę.

Na razie to wygląda na zwykłe native z nowymi modelami, scenami, teksturami, jednostkaki, frakcjami i questami, ciekawe jak z resztą :D

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 30, 2009, 22:56:09 »
    Dla mnie jest to kompletna klapa. Jest tworzonych kilka modyfikacji, które co najmniej o niebo będą lepsze od tej gry. Nawet nie postarali się o zmianę menusów (stary rycerz podczas ładowania gry;/). Spodziewałem się czegoś więcej. Widocznie się przeliczyłem, ale gdybym nie znał MB to z pewnością bym zakupił tą grę. Ale w takim wypadku mówię: "Nie kupuję tej gry". A gościu, który mówi: "jest to typowa ukraińska karczma" jest najlepszy;) Idealnie sprawdza się do swojego stanowiska. Wciskać kit to jego zaleta;)