Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329178 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1725 dnia: Grudnia 17, 2009, 14:27:42 »
    mam taki pomysł , mianowicie chodzi mi o to ze zawsze lubiłem wynajmować jednego Bohatera na samym początku jako druha podróży z którym się nie rozstawałem i w którego inwestowałem, moje pytanie mianowicie brzmi czy dało by się aby na początku mieć wybór czy jednostka (Wieśniak) miała by do nas dołączyć jako nasz druh, była by zwykłą jednostka która by awansowała jak każda inna lecz nie dało by się jej zabić, mi sie taka opcja by bardzo spodobała , bo nie ma to jak mieć własnego kompana z którym się jest od jego początkowej postaci do maksymalnego rozwoju :)

Fajny pomysł, daje ciekawą możliwość.
    I będzie chodził taki Don Kichot a za nim na osiołku Sanczo :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline PanPodbipięta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1726 dnia: Grudnia 17, 2009, 16:03:21 »
    Podejrzewam, że gdzieś już mógł się pojawić taki pomysł, ale nie mogłem go odnaleźć, wiec ... Chodzi o pasek zdrowia naszego wierzchowca. Mały detal, ale jakże pomocny. Często mi się zdarza, że nie wiem czy mój koń przetrwa jeszcze 1-2 uderzenia (oczywiście to zależy od siły ciosu i bonusa) czy padnie i tym samym wpadnę w środek walki, co wiadomo czym się zazwyczaj kończy .
    Jeżeli ten pomysł już był to sorry .

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1727 dnia: Grudnia 17, 2009, 16:04:19 »
    To jest już w Warbandzie, ale jak dla mnie trochę psuje to klimat.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1728 dnia: Grudnia 17, 2009, 16:36:21 »
    Co do mojego pomysłu to można dla tego otóż delikwenta sporządzić osobne drzewko rozwoju , jeśli pomysł zdobędzie uznanie twórcy to mogę coś wymyślić .

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1729 dnia: Grudnia 17, 2009, 17:10:27 »
    Mhm, psuje klimat HP konia. Sam wiesz, ile uderzeń jeszcze mniej-więcej przetrwasz, ale co, konia pytasz:
    -Hej ziom, ile jeszcze wytrzymasz?
    - Iiiijaaa!!!

Koniec rozmowy;p

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1730 dnia: Grudnia 17, 2009, 17:18:17 »
    Z tym druhem bardzo fajne, skolei co do HP konia, to gra miala byc utrudniana a to idzie nie w tym kierunku ;] Zawsze to lepiej kiedy widzimy ze kon jest wycienczeniu i trzeba podjac decyzje czy ryzykowac atak : D

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1731 dnia: Grudnia 17, 2009, 22:45:36 »
    Tak sobie czytalem o frakcjach team-ie i Dead napisał tam ze bohaterowie będą nam towarzyszyć od wczesnych stadiów gry i narodził mi sie taki pomysł.
    Mianowicie czy gdy walczymy z np. bandytami i ich pokonujemy mogą mieć oni za więźnia jakiegoś bohatera z ktorym możemy sie zaprzyjaźnić i dołączyć do drużyny.Oczywiscie można to rozwinąć ale nie sadze zeby było cos takego możliwe w M&B.Np. Ratujemy pewnego pana z ktorym sie zaprzyjaźniamy lecz nie mamy jako miejsca niego abo cos i po prostu on odchodzi do siebie.Dlaczego ten nasz przyjaciel nie miałby jakoś awansować w królestwie ktoremu by zaczął służyć.Dawało by to ciekawe możliwości gdybyśmy robili rebelie bo wsparcie przyjaciół jest zawsze ważne.
    Było? Nie było? Co wy na to?

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1732 dnia: Grudnia 18, 2009, 15:51:57 »
    Tak sobie czytalem o frakcjach team-ie i Dead napisał tam ze bohaterowie będą nam towarzyszyć od wczesnych stadiów gry i narodził mi sie taki pomysł.
    Mianowicie czy gdy walczymy z np. bandytami i ich pokonujemy mogą mieć oni za więźnia jakiegoś bohatera z ktorym możemy sie zaprzyjaźnić i dołączyć do drużyny.Oczywiscie można to rozwinąć ale nie sadze zeby było cos takego możliwe w M&B.Np. Ratujemy pewnego pana z ktorym sie zaprzyjaźniamy lecz nie mamy jako miejsca niego abo cos i po prostu on odchodzi do siebie.Dlaczego ten nasz przyjaciel nie miałby jakoś awansować w królestwie ktoremu by zaczął służyć.Dawało by to ciekawe możliwości gdybyśmy robili rebelie bo wsparcie przyjaciół jest zawsze ważne.
    Było? Nie było? Co wy na to?

Genialne jak najbardziej ZA. Tylko czy wykonalne? Chcialem odrazu zaproponowac jakiś wątek typu pokonujemy kogos, ratujemy , (tak jak wyzej) a powiedzmy to sie okazuje nasz brat/ojciec :]

Offline Bedi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1733 dnia: Grudnia 19, 2009, 12:12:10 »
    Z filmików i screenów wynika że wszystkie młyny są wiatrowe. Czy nie można by zrobić młynów wodnych w "przyrzecznych" wsiach? Można by też wyłączać młyn w nocy i w zimę (chyba w młynach jest jakaś wajcha do blokowania obrotu gdy nikt nie pracuje, ale nie jestem pewien).

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1734 dnia: Grudnia 19, 2009, 12:34:24 »
    Z filmików i screenów wynika że wszystkie młyny są wiatrowe. Czy nie można by zrobić młynów wodnych w "przyrzecznych" wsiach? Można by też wyłączać młyn w nocy i w zimę (chyba w młynach jest jakaś wajcha do blokowania obrotu gdy nikt nie pracuje, ale nie jestem pewien).
    Po co wyłączac młyn w nocy?Przecież to tylko gra a ten pomysł z wajchą to... to nie simsy tyle powiem.M&B to gra w której wcielamy się w rycerza a nie w młynarza.

Offline Bedi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1735 dnia: Grudnia 19, 2009, 13:07:33 »
    Cytat: SirSalvadin
    Po co wyłączac młyn w nocy?Przecież to tylko gra a ten pomysł z wajchą to... to nie simsy tyle powiem.M&B to gra w której wcielamy się w rycerza a nie w młynarza.
    Źle mnie zrozumiałeś. Młyn wyłączał by się automatycznie, o żadną wajchę mi nie chodziło(mówiąc wajcha miałem na myśli że taka wajcha jest chyba w rzeczywistości). Po prostu jakbyś przyszedł w nocy to młyn by się nie kręcił.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1736 dnia: Grudnia 19, 2009, 13:37:02 »

Można dodać młyny wodne, to tylko kwestia zrobienia odpowiednich modeli. Młyny wiatrowe w nocy (i czasem w dzień np. podczas burzy) się nie kręcą, płachty na skrzydłach zostają zwinięte. Zaś we wsiach "śnieżnych" na tę chwilę młynów nie ma wcale.

Mianowicie czy gdy walczymy z np. bandytami i ich pokonujemy mogą mieć oni za więźnia jakiegoś bohatera z ktorym możemy sie zaprzyjaźnić i dołączyć do drużyny.

Będzie trochę tego typu bohaterów, tzn. niekoniecznie takich, jak tu opisanych, ale którzy będą częścią jakichś większych lub mniejszych questów.

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1737 dnia: Grudnia 19, 2009, 14:04:19 »
    Może warto bym tutaj dodał, że nie zamierzam rozbijać drzewek rozwoju na jednostki rekrutowane we wsiach, miastach i zamkach. Nie zamierzam też robić zbyt rozbudowanych drzewek. Przyczyn jest kilka. Najważniejsza z nich to fakt, że jeden oddział może mieć tylko 32 różne typy jednostek. Jest to bardzo duży problem, gdyż obecnie gra podczas rozgrywania bitwy łączy sojusznicze oddziały w jeden oddział. Załóżmy więc, że u siebie mamy 20 różnych jednostek, nasz sojuszniczy lord 25, drugi sojuszniczy lord 20 jeszcze innych. No i po ptokach, bo do walki przeciw wrogowi mogą stanąć tylko 32 typy z tych 65, które wspólnie mamy. Mało tego, jeśli w oddziale mamy sporo bohaterów, to już w ogóle przerąbane, bo mimo olbrzymiej armii nas wspierającej, może się okazać, że do boju stanie mała grupa żołnierzy.

To już wiem czemu w innym modzie razem z moimi lordami miałem 3000 żołnierzy a do walki stawało 100 :P Z postu rozumiem ze nie da się zwiększyć tego limitu a może da się zrobić aby dało się wybierać jakie jednostki maja walczyć?? Osobiście wole żeby zostały zwiększone limity armii ponieważ wole walczyć z jak największą ilością NPC choćby byli 100x gorsi od jakiejś jednostki
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1738 dnia: Grudnia 19, 2009, 14:25:38 »
    Mam taką cichą nadzieję żę Deadalus zrobi tutaj niespodzianke na święta i mod wyjdzie :D

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1739 dnia: Grudnia 19, 2009, 16:11:43 »
    A NPC, będą chociaż ciutek silniejsi? Bo akruat teraz to jeśli nie wyszkoli się ich nie wiadomo jak długo(10x nasz bohater co najmniej) to są po prostu gorsi od jednostek normalnych. Jak rozpatrzony ten temat?