Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329045 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GodKnight

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1650 dnia: Grudnia 07, 2009, 14:30:17 »
    Bardzo ciekawe pomysły z ostatniej strony ;)

Ja osobiście mam taki pomysł (nie wiem czy już padła ta propozycja, czy nie), żeby wprowadzić możliwość rekrutowania wrogich lordów. Tzn. po schwytaniu wrogiego lorda, on jako więzień przypatruje się nam i stwierdza np. że jego poprzedni pan jest nikim w porównaniu do nas i proponuje nam swój miecz :D Można też wprowadzić opcję, że taki lord zrobił nas w konia :D Podczas jednej z bitew z jego poprzednią frakcją zdradza nas i zaczyna nas lać, natomiast przez cały czas pobytu w naszej drużynie podsycał bunt, więc część naszych wojsk go popiera (w związku z tym mamy jeszcze silniejszego przeciwnika). Mogłoby też być tak, że w pewnym momencie odłącza się od nas z powrotem do swojej starej frakcji i wygarnia swojemu panu jakie mieliśmy plany itd. Przy okazji pisząc tego posta, wpadłem na pomysł, że bunt w naszej drużynie nie musi wcale wynikać z działania zewnętrznej osoby. W pewnym momencie jakaś część wojska postanawia nas zabić, bądź po prostu odejść.

Offline Bangog

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1651 dnia: Grudnia 07, 2009, 16:53:10 »
    Ja też mam pomysł.

Może stworzył być grupę beta testerów. Chodzi mi o to zeby wyłapac wsyztkie bugi i błedy jeżeli jakieś są. Wiesz zeby potem nie bylo tak ze jak wyjdzie to będzie ich sporu. I nagle musisz wsyztko poprawiać ;]

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1652 dnia: Grudnia 07, 2009, 17:06:28 »
    Ja też mam pomysł.

Może stworzył być grupę beta testerów. Chodzi mi o to zeby wyłapac wsyztkie bugi i błedy jeżeli jakieś są. Wiesz zeby potem nie bylo tak ze jak wyjdzie to będzie ich sporu. I nagle musisz wsyztko poprawiać ;]

Była o tym mowa i Daedalus powiedział, że jak wyda moda to się wtedy błędy wyłapie... Do tego przez część prac w MS czasem nie można odpalić gry dopóki się czegoś nie skończy...

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1653 dnia: Grudnia 07, 2009, 18:11:24 »
    No to dowalę Daedalusowi kolejny pomysł do czytania: Koszary, Strzelnica, Stajnie(?). A chodzi mi o to, że w danym zamku/mieście można wybudować (zależnie od frakcji) na przykład 5 poziomów koszar. I te koszary szkolą, dajmy na to w 20 dni, rekruta na milicjanta. Na drugim poziomie, w 25 dni milicjanta na piechura, itd... Ten sam motyw pojawiałby się ze strzelcami i konnicą. Aha. W zależności od frakcji, można by w danym zamku wybudować tylko jeden typ budynku - jeżeli chcesz z milicjanta zrobić strzelca, nie budujesz 3 poziomu koszar, tylko strzelnicę. Po wyszkoleniu (jak i w jego trakcie) jednostki pojawiałaby się ona w garnizonie danego miasta/zamku. Można by to połączyć z najemcą rekrutów, o ile ich wprowadziłeś, Daedalusie. Wtedy dany zbieracz mógłby ich dowozić do zamku, gdzie na spokojnie rozwijaliby oni swoje umiejętności.

Liczby są do ustalenia, chodzi tylko o to, aby można było zainwestować w rozwój jednostek. Można by również poprzez to ograniczyć armię naszych lordów i garnizonów, ale wtedy musiałoby to trochę inaczej wyglądać (nie możemy przecież ograniczać armii lorda/garnizonu do jednego typu jednostek).

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1654 dnia: Grudnia 07, 2009, 18:47:38 »
    A ja mam następny pomysł dotyczący armi.Mianowicie zawsze w Native denerwowało mnie rekrutowanie wojsk bo w ogniu wojny z 2 frakcjami nie miałem czasu by latać do wiosek i rekrutować ludzi.Wiec tu mój pomysł żeby była opcja rozesłania posłańców po wioskach z zamiarem rekrutacji wojsko...Można by też precyzować (gdybyśmy mieli pod władaniem wioski z rożnych frakcji) że np. chcemy swadianów i rhodoków i ustalamy ile ich rekrutować.
    Lub może jakiś inny sposób rekrutacji.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1655 dnia: Grudnia 07, 2009, 19:55:35 »
    Dokładnie. Myśle ze to jest świetny pomysł. Ta koncepcja już jest w jednym polskim modzie. W Western Invaders.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1656 dnia: Grudnia 07, 2009, 20:22:42 »
    A ja mam następny pomysł dotyczący armi.Mianowicie zawsze w Native denerwowało mnie rekrutowanie wojsk bo w ogniu wojny z 2 frakcjami nie miałem czasu by latać do wiosek i rekrutować ludzi.Wiec tu mój pomysł żeby była opcja rozesłania posłańców po wioskach z zamiarem rekrutacji wojsko...Można by też precyzować (gdybyśmy mieli pod władaniem wioski z rożnych frakcji) że np. chcemy swadianów i rhodoków i ustalamy ile ich rekrutować.

Pisałem dokładnie o tym samym kilka(naście?) stron temu ;SS

Offline JediLeemur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1657 dnia: Grudnia 08, 2009, 07:47:01 »
    A ja mam pomysł co do koszar pojawiło się to chyba w modzie Propherty of Pendor (nie wiem czy dobrze napisane) chodzi o to że w mieście można wybudować koszary i strzelnice a w zamkach dochodzi możliwość budowy stajni wszystkie te budynki co 1-2 dni dawały kilka nisko poziomowych jednostek
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1658 dnia: Grudnia 08, 2009, 18:59:05 »
    @up to chyba było w SoDzie ;) Ale jeśli się mylę to poprawcie, bo aktualnie pykam w PoPa i moze zajmę się budowaniem ;)

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1659 dnia: Grudnia 08, 2009, 20:44:53 »
    Dobrze mówisz , to było w SoDzie . W PoP można tylko budować zakony.

To już chyba Daedalus wprowadził, ale nie jestem pewny.

Pomysł Talara bardzo mi się podoba,lecz myślę , że 20 dni to trochę za długo.

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1660 dnia: Grudnia 08, 2009, 21:34:31 »
    Pomysł Talara bardzo mi się podoba,lecz myślę , że 20 dni to trochę za długo.

Zależy która wersja pomysłu ci się podoba. Te 20 dni to taka ogólna liczba, zależna od wersji pomysłu, którą przyjmie Deadalus. Jeżeli polegałoby to na tym, że zostawiamy rekrutów w zamku i sami się oni szkolą, to dla mnie liczba jest dobra (no może o 5 dni mniej...), gdyż w innym wypadku nasza armia w szybkim tempie by się rozrosła, a w połączeniu z rekrutantami (ciągle nie wiem, czy Daedalus ich wprowadził) byłoby to zabójcze - po 30 dniach mamy około setkę żołnierzy w levelach 1-3, którą można dowolnie zarządzać i zastosować jako "mięso armatnie". Idziemy na wojnę, wracamy z dwa razy mniejszym wojskiem, ale dwa razy lepiej wyszkolonym i bierzemy z zamku, w którym nic nie było, mnóstwo dobrze wyszkolonych żołnierzy. Trochę bez sensu, nie uważasz?

Chyba że masz na myśli to drugie zastosowanie - ograniczenie podwyższania poziomów przez lorda i garnizon. Wtedy te liczby są mocno przesadzone, chyba że jesteśmy twardymi rdzeniami (hardcore) i chcemy mieć cholernie słabe garnizony i lordów własnych, jak i przeciwnika.

Offline Dorogon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1661 dnia: Grudnia 09, 2009, 12:09:10 »
    Mógłbyś wprowadzić do miast gildię najemników, gdybyś wpłacił jakąś sumkę wysłali by oddział np. na jakiegoś Lorda gdyby udało im się go złapać wyskakiwała by wiadomość że "Grupa najemników złapała XXX Lorda" jechało by się w tedy do jednej z tych gildii płaciłbyś a oni by ci oddawali Lorda.

Offline Yogi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1662 dnia: Grudnia 09, 2009, 17:13:37 »
    Trudno mi wyobrazić sobię grupę najemników która pojmuje lorda, kiedy nawet mając całą armię nie jest to łatwe :/. Chyba że noe odbywało by się to na zasadzie bitwy... Apropos mam jedno pytanie, tak pobocznie bo ciężko by było przeszukiwać cały temat, czy będzie można robić egzekucje wrogich lordów?

Offline gronko10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1663 dnia: Grudnia 09, 2009, 17:30:33 »
    Mam taki fajny pomysł odnośnie włóczni i oszczepów. Chyba wszyscy wiedzą, że włócznią można było walczyć w zwarciu jak i rzucić nią. Tak samo z oszczepami. I fajnie by było gdybyś Daedalusie wprowadził taki klawisz, który zamienia nam daną włócznię na oszczep, którym można rzucić i na odwrót. Mam nadzieję, że to wykonalne :P

Pozdrawiam.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #1664 dnia: Grudnia 09, 2009, 17:32:42 »
    Takie coś jest już, w Warbańdzie, dotyczy także toporków do rzucania.