Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329025 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1695 dnia: Grudnia 12, 2009, 21:40:04 »
    Minuta to dużo według ciebie?
    Była by nuda a z resztą trochę realizmu przecież o północy w wielkim mieście było kilka dusz a i straży wtedy nie brakowało.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1696 dnia: Grudnia 12, 2009, 21:45:02 »
    Co do Twojego pomysłu to jest bardzo fajny i mi się przypomniał fragment Wiedźmina jak był w Wyzimie .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1697 dnia: Grudnia 12, 2009, 21:47:58 »
    @pissinpeace 1. to nie błąd, taki trochę pogięty system wprowadzania przewagi - lekarstwo battle sizer na 350 ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2009, 22:47:38 wysłana przez daver194 »

Offline Dorogon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1698 dnia: Grudnia 12, 2009, 22:22:41 »
    Emmm... w tedy to bym se już w ogóle nie pograł :(

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1699 dnia: Grudnia 13, 2009, 09:44:44 »
    Witam.
    Gdzieś już o tym bodaj wspominałem. Mianowicie chodzi mi o różne przepakowane bronie, które możemy zdobyć po walkach tak jak to jest w The Eagle and... Czy mógłbyś w swym modzie także to wprowadzić? Właśnie te bronie bardzo mnie przyciągnęły do wspomnianego moda. Jeśli pomysł by się spodobał, można by założyć wątek z propozycjami, od nas - dla nas.

PS. Tradycyjne - jeśli było, to przepraszam. :(

Coś będzie. Ile, nie mam pojęcia. Zależy od tego ile wolnych wpisów na przedmioty mi zostanie, bo obecnie gra obsługuje tylko nieco ponad 900
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2009, 09:50:25 wysłana przez Daedalus »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1700 dnia: Grudnia 13, 2009, 10:55:29 »
    Nie wiem czy już wspominałeś... Czy jednostki tego samego typu będą bardzo zróżnicowane pod względem uzbrojenia. Jestem pewien, że nie będzie to armia klonów, bo za dobrze Cię znam (o ile tak mogę powiedzieć);). Ale czy będzie tzw. mix?;)

Coś tam wspominałeś o zmianach pory roku... nieprawdaż? Czy będzie miało to jakiś wpływ na rozgrywkę?

Offline Yogi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1701 dnia: Grudnia 13, 2009, 15:07:19 »
    Odnośnie strzalów w głowę... Jest chyba za to jakaś premia w bonusowym dmg nie? A zmienienie tego aby 1 strzał w głowę od razu zabijał to rozpoczynanie dyskusji o realizmie gry, co może ciągnąć sę bardzo długo, i przywodzić nowe pomysły zwiększające realizm gry, które ostatecznie doprowadziły by do tego że każdy cios wymierzony w głowę by zabijał, cios w nogi spowalniał itp..

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1702 dnia: Grudnia 13, 2009, 17:14:33 »
    A zmienienie tego aby 1 strzał w głowę od razu zabijał to rozpoczynanie dyskusji o realizmie gry

Dużej dyskusji tu nie widze. Jesli przeciwnik nie ma helmu i otrzymuje strzale w glowe to jest dead.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1703 dnia: Grudnia 13, 2009, 17:36:25 »
    I tak już jest w zwykłym native. Ja zawsze zaraz na początku gry łapię za łuk i każdy przeciwnik nie mający hełmu zostaje powalony jednym headshotem. I nie mów mi że to przez dobre skille czy coś. Za trafienie w zbroję często nawet obrażeń nie zadaję na samym początku gry. Wiele rzeczy jest dobra taka jaka jest a wy chcecie koniecznie wszystko zmieniać i coraz bardziej urealistyczniać... niedługo zaczniecie prosić o to, aby strzał w otwór na oko zabijał od razu a strzała po zrykoszetowaniu od hełmu mogła zabić kogoś jadącego obok...
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1704 dnia: Grudnia 13, 2009, 18:33:19 »
    Zgadzam się z przedmówcą. Takie pierdółki nie zmienią wiele w odbiorze gry, a tylko mogą spowolnić, oczekiwną przez wszystkich premierę.

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1705 dnia: Grudnia 13, 2009, 18:47:58 »
    Jak najbardziej sie zgadzam, sam najchetniej zaczal bym grac w moda takiego jaki jest teraz ;D.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1706 dnia: Grudnia 13, 2009, 21:37:01 »
    Akurat o tym co ma być w modzie decyduje autor a ten temat jest poświęcony pomysłom do niego.Jeżeli ktoś napiszę o tym jak wspomniał Jezus to tylko autor decyduje czy chce mieć coś takiego w modzie czy też tego nie chcę.A co do opóźnień to najlepiej aby ten był zrobiony dobrze , bardzo dobrze chyba nikt nie chcę mieć 4 nowe kolory uzbrojenia z natie i dodanych dwóch jednostek do jakiejś frakcji.To tyle ode mnie.

Offline Yogi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1707 dnia: Grudnia 13, 2009, 22:25:38 »
    Mówiłeś że nie widzisz tu dyskusji Aradax, ale zgodnie z zasadą że każda strzała trafiona w głowę powinna zabijać, to tak samo powinno być z końmi, a także uderzeniami z jakiejkolwiek broni w głowę itp, a to już by sie nie podobało...

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1708 dnia: Grudnia 14, 2009, 20:42:32 »
    Nie nie nie!! Headshot i dead od razu? Owszem, ale tak jak jest teraz - trafisz goscia bez hełmu w głowę i ten pada, ale taki rycerz w pełnym rynszytunku? Stanowczo nie. Przypominam wam jeszcze raz, iż jest to gra. Jeszcze może zażyczmy sobie, aby dzień w grze był równy dniowi realnemu? ;p Realistyczność zostawmy już w spokoju taka, jaką jest. Jest bardzo dobrze dopasowana do gry komputerowej, jaką jest M&B.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #1709 dnia: Grudnia 15, 2009, 01:04:02 »
    Ja również mam pewną sugestię, prawdopodobnie jedną z głupszych jakie miałeś okazję czytać, ale co tam...
    Tak się zawsze zastanawiałem nad tym czy można wprowadzić nadawanie imion dla koni? Pytam najzupełniej poważnie, taki mały szczegół a ucieszyłby myślę, że nie tylko mnie ;). Chyba przyjemniej byłoby dosiadać konia który nazywa się Kasztanka a nie na przykład tak jak jest domyślnie ustawiony powiedzmy "Hunter". Wiem, że to można zmieniać w plikach tekstowych, ale wtedy wszystkie konie tego rodzaju nazywałyby się Kasztanka (chyba, że się mylę) co nie jest pożądanym efektem.  
    Mam nadzieję, że coś takiego jest do zrobienia i pomysł się spodoba :D.

Pozdrawiam.

Było już o tym. Nie da się.

Ok. Dzięki :). Chyba kiepsko szukałem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2009, 01:27:16 wysłana przez dalhiems »