Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329060 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aradax

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1785 dnia: Grudnia 24, 2009, 12:41:48 »
    Dobry pomysł ale trzeba by było zrobić tak aby miedzy plemionami nie było "większych wojen" bo wtedy to nie były by plemiona tylko frakcje.

Cos typu Catalonia z Hiszpania ;]

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1786 dnia: Grudnia 24, 2009, 22:21:25 »
    Ja mam pytanie i sugestie.
    Pytanie.Czy wioski beda specializowac sie w wyrobach np hodowla zwierzyny a co za tym idzie bedzie mozna kupic w takiej wisce/bedzie mozna taka wioske ograbic z swiniaka,miesa itd?Czy bedzie tak jak w native i chyba w all modach ze w kazdej wiosce znajdziemy all surowce?

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1787 dnia: Grudnia 25, 2009, 07:57:29 »
    @Top
    Dobry pomysł by to był, tylko kto wie, czy wykonalne(zapewne Daedalus :D)

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1788 dnia: Grudnia 25, 2009, 08:40:26 »
    Coś w rodzaju wiosek służebnych za panowania Piastów;)

Bardzo ciekawy pomysł. Wg mnie rodzaj wyrabianych przedmiotów powinien być uzależniony od położenia wsi oraz kultury jaka panuje aktualnie w wiosce.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1789 dnia: Grudnia 25, 2009, 09:12:45 »
    No dokładnie o to mi chodzi:).
    Uporządkować surowce od regionu mapy.I przydały by się jeszcze nowe surowce;d
    Możemy M&B kraść bydło.Powszechna zwierzyna rolna.Ale czemu nie owce?Fajnie było by gdyby po zabiciu owcy zamiast mięsa jak u krowy była by wełna:P

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1790 dnia: Grudnia 25, 2009, 11:28:53 »
    Wg mnie rodzaj wyrabianych przedmiotów powinien być uzależniony od położenia wsi oraz kultury jaka panuje aktualnie w wiosce.

Z tego co pamiętam, takie coś miało być wprowadzone Jarmark modzie, który miał zostać dołączony do większych produkcji. Ale nie wiem, czy jest on jeszcze tworzony. W razie czego można przejąć pracę nad modem (o ile zgodzą się autorzy) i kontynuować prace nad nim. Wtedy nie powstawałyby jakieś mody o Śródziemiu czy Europie w Calardii, ale porządna produkcja, która znacznie poprawi jakość rozgrywki.

Przepraszam, jeżeli któryś z autorów wymienionych przeze mnie modów poczuł się urażony. Nic złego nie miałem na myśli.

Offline denatro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1791 dnia: Grudnia 25, 2009, 21:20:25 »
    Wezyk, pomysł dobry, przyszły mi na myśl wojny domowe ale wtedy wojna z innym państwem musiała by zyskać na znaczeniu (m.in. jako Khergita przemawiamy do wodzów plemion aby sie zjednoczyli do walki z wrogiem XD). Aczkolwiek byłoby przy tym trochę roboty i trzeba by raczej zrobić nowe drzewka jednostek dla każdego z narodów nowych, a Deadalus ponoć twierdził ze nowych drzewek robić nie będzie.

@Edit: dodałbym także patrole, spotykane w kilku modach oddziały bez lorda patrolujące dany teren bądź nawet wyprawiające sie z nami na kampanie wojenne dla danego państwa. Mogły by one mieć siedziby gdzieś na terenie państwa bądź w mieście i tam możemy pogadać z ich mistrzem i wynająć kilku chłopa by patrolowali nasz zamek. Oczywiście lordowie też by sobie najmowali
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2009, 22:15:10 wysłana przez denatro »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1792 dnia: Grudnia 27, 2009, 14:28:04 »
    Nie pamietam juz w jakim modzie tak bylo ale dal osie w nim wyodrebnic np 10 chlopow zeby patrolowali okoloce np przez 2 dni

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1793 dnia: Grudnia 27, 2009, 14:31:38 »
    W TEATRC jest chyba takie coś .Pomysł dobry , jestem za.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1794 dnia: Grudnia 27, 2009, 18:55:24 »
    Jak dla mnie nie urozmaiciło by to zbyt bardzo gry, a prawdopodobnie jeżeli Daedalus wprowadził już(bo miał zamiar) system tworzenia party przez "Companions" to najprawdopodobniej będzie coś takiego.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1795 dnia: Grudnia 27, 2009, 19:24:34 »
    mam pare pytań. , mianowicie w modzie będzie dało się założyć królestwo wiec i chodzi mi o to :

1 : Czy będzie się dało "zatrudniać" lordów czy trzeba będzie przekonywać lordów innych krain
    2 : czy będzie się dało z swojego towarzysza zrobić Lorda?
    3 : Oraz czy jak się jakiemuś lordowi da jakieś lenno to czy z innymi spadną stosunki? Tak jak w Weddiing Dance, osobiście uważam to z głupie i nieprzyjemne. Rozumiem ze lord który nie ma żadnego lenna może być zły ale nie reszta która coś ma. A już tym bardziej jak daje komuś co nic nie ma. Niby czemu miał bym dawać innemu lordowi coś skoro mam pełno innych i do tego jakiegoś co nie ma lenna? Każdemu z nich powinien  wystarczy jeden zamek i wioska.
    4 : Oraz czy będzie się dało Lordowi dawać Odznaczenia. Medale czy coś takiego za zasługi bo często mam jakiegoś lorda który mi się strasznie podoba, bo zawsze szybko się stawia na Wezwanie do Kompani wojennej, zawsze mi pomaga i dobrze walczy, a nie mogę go za to wynagrodzić, strasznie mnie to drażni ;p

Aha i jeszcze jedno, przydał by się panel Lenn w który mieli byśmy pokazane co mamy i do kogo należy oraz możliwość w nim zabierania i dawania lenna lordom.

Offline Duen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1796 dnia: Grudnia 27, 2009, 19:32:18 »
    Taka mała sugestia która z pewnością dodałaby troszkę klimaciku to żeby postacie mówiły gwarą średniowieczną czyli coś w tym rodzaju:

Dla Boga! A jakeś ty go wyłowiła?
    Jak? Wlazłam do wody i tyla! Mnie nie pierwszyzna, a ciebie nie chciałam puścić bo kto tam nie wie, jak pływać, zaraz go
    muł wciągnie.
    A jam ci tu czekał jak głupi! Chytra z ciebie dziewka.
    No to i co? Miałam przy tobie rozdziewać czy jak?
    Toś i grotów nie zapomniała?
    A nie, jeno cie chciałam odwieść od brzegu.

Fragmant książki "Krzyżacy". Chodzi o słowa: tyla, jam, dziewka, toś, grotów, jeno.
    Rozumieta?

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1797 dnia: Grudnia 27, 2009, 19:55:17 »
    @Chidori:
    1.Wejdź w temat "Rządy Miecza - Informacje" tam masz ze lordowie są losowani a ty wybierasz jakiego chcesz nająć.
    2.no nie wiem raczej nie,a le niech Daedalus się wypowie
    3.też mnie to denerwuje, taka "zazdrocha" i wychodzi na to że nikt właściwie cię nie lubi i każdy ma ochotę cię zabić, i nie tylko w WD taj jest SoD i normalne Native we wszystkich modach tak jest(powiem ci ze system z WD jest żywcem wzięty z Native)
    4.jak w Weddiing Dance? nie wiem

@UP: "Rozumieta" ale są co nie łapią twego słownictwa(czy może raczej Jagienki)

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1798 dnia: Grudnia 27, 2009, 22:05:13 »
    @Chidori:
    1.Wejdź w temat "Rządy Miecza - Informacje" tam masz ze lordowie są losowani a ty wybierasz jakiego chcesz nająć.
    2.no nie wiem raczej nie,a le niech Daedalus się wypowie
    3.też mnie to denerwuje, taka "zazdrocha" i wychodzi na to że nikt właściwie cię nie lubi i każdy ma ochotę cię zabić, i nie tylko w WD taj jest SoD i normalne Native we wszystkich modach tak jest(powiem ci ze system z WD jest żywcem wzięty z Native)
    4.jak w Weddiing Dance? nie wiem

@UP: "Rozumieta" ale są co nie łapią twego słownictwa(czy może raczej Jagienki)

1: Dzięki
    2: Przydało by sie ;p
    3: No to w res niech tak nie bedzie bedzie oryginalnie ;D
    4: COś bardziej rozbudowane , w WD masz tylko 6 odznaczeń i jak je komuś dasz to koniec, Tu raczej chodzi mi o możliwość dania medalu za Np : Wytrwałość na wojnie, Zdobycze wojenne, posłuszeństwo itp, takie urozmaicenie, ze na przykład możesz raz na tydzień dać jakiemuś lordowi jakiś medal.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1799 dnia: Grudnia 27, 2009, 22:12:31 »
    A czy nie lepiej wynagradzać lorda kasą? Albo dodatkowymi lennami? Ewentualnie jakimś specjalnym ekwipunkiem (o ile będzie dodany)... To chyba w ten sposób się odbywało w tamtych czasach...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"