Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 330208 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1320 dnia: Października 17, 2009, 09:26:39 »
    Mu chyba chodziło, że dana frakcja, by mu owe pogrzeby organizowała.

No ale bez przesady, 60-90 dni? chyba 15-30, bo jakoś sobie tego nie widzę, jak się wyrżnie wszystkich lordów i 70 dni będziemy na nich czekać...
    Aha i jeszcze jedno, jeśli lordowie będą mogli umrzeć, to dlaczego nasz bohater nie?

A jeśli chodzi i pomysł NIFNa, to zapewne urozmaicą rozgrywkę ;).

Teraz coś, co mi na filmiku nie pasowało. Otóż, ludzie w miastach(przynajmniej w jednym) chodzili gęsiego, po czterech lub trzech na środku, gdzie stał ten no yyyy... drewniany drąg ;]. Dałoby się coś zrobić, żeby oni tak za sobą nie łazili?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1321 dnia: Października 17, 2009, 09:28:52 »
    Należałoby poprawić AI Mesh? W modzie Rus XIII w miastach ludzie chodzili gęsiego. Zwłaszcza "prosperous townsman" i "pielgrim" (chyba tak się pisało:)).

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #1322 dnia: Października 17, 2009, 09:51:26 »
    ja mam pytanie odnośnie tłumu w miastach o którym pisałeś, i zastanawiam się czy to będzie określone przez wielkość bitew w menu czy też będzie to odrębne i przez nic nie określane(ale co wtedy ze słabszymi komputerami)?

O ile dobrze pamiętam, to ustawienia w menu nie mają na to wpływu. Problemu jednak być nie powinno, chyba że Twój komputer nie radzi sobie z około trzydziestoma postaciami. ;)
    [/quote]

Ja mam pytanie odnośnie tego. Jak otrzymamy zadanie odnalezienia szpiega, to musimy ich po kolei sprawdzać, czy będą się jakoś wyróżniać np. w ubraniu pielgrzyma w ciemnej alejce?

Pozdrawiam

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1323 dnia: Października 17, 2009, 13:32:13 »
    Mu chyba chodziło, że dana frakcja, by mu owe pogrzeby organizowała.

No ale bez przesady, 60-90 dni? chyba 15-30, bo jakoś sobie tego nie widzę, jak się wyrżnie wszystkich lordów i 70 dni będziemy na nich czekać...
    Tak o to mi chodziło. 15-30, hmm... może 30-45? Bo chyba tak łatwo nie jest znaleźć dobrego kandydata na wasala?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1324 dnia: Października 17, 2009, 14:03:52 »
    @up Ciągle ten realizm.. zastanówmy się też o grywalności.. Czas w grze musiałby być duużo przyspieszony, żeby to miało zastosowanie.. Nie wyobrażam sobie, żeby można było powybijać wszystkich lordów liczmy w 20 dni. (po odp. przygotowaniu) Przez 50 dni (kupęę czasu państwo byłoby praktycznie bezbronne..

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1325 dnia: Października 17, 2009, 14:20:54 »
    Ale czy ktoś mówi że lordowie będą całkiem bezbronni? Jeszcze jeden pomysl: żebyśmy mogli tak jak inni lordowie po przegranej bitwie uciec z walki. Razem ze skillem Taktyka mielibyśmy większą szansę na ucieczkę. Ucziecka polegałaby na odesłaniu nas z oddzialem "0/1"(my jako wounded 0/100%hp) do najbliższego zamku przyjacielskiego. Lordowie z wrogich krain mogliby nas wypuszczać po wygranej bitwie(Ci, którzy nas lubią - reputacja u nich powyżej 30 + honor).
    Daedalusie, może cię to nie wkurzy ;] Czy myślisz że dałbyś radę ukończyć mod jeszcze w tym roku czy z powodu nadmiaru pomysłów jesteś zmuszony ciągnąc to do 2011r. :D

@edit
    Jezu Chryste, Daed, obejrzałem te boskie filmy :OO Brawa dla ciebie za coś takiego :)
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2009, 14:53:36 wysłana przez Hitex »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1326 dnia: Października 17, 2009, 15:52:47 »
    z tym 2011 to chyba przesadzileś ;) Liczę, że wyjdzie jeszcze w 09, ale na prawdę wolałbym, żeby wyszedł pięknie odpicowany i w pełni grywalny. I żeby ważył z 1 GB xd . Mógłby mi ktoś powiedzieć czy w modzie będzie jakaś większa fabuła, wątek główny albo chociaż bardziej rozbudowane misje.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #1327 dnia: Października 17, 2009, 16:05:18 »
    Oczywiście że będzie ... wystarczy przeczytać info o tym modzie
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1328 dnia: Października 17, 2009, 20:17:08 »
    do końca roku zostało jeszcze 2,5 miesiąca, a jest jeszcze kupa pomysłów i rzeczy do zrealizowania, a wiedząc, ze deadalus lubi wszystko dobrze dopracować, to wątpie, zeby to ukończył do konca tego roku... może do wakacji?

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #1329 dnia: Października 17, 2009, 20:32:40 »
    Niech sam mistrz się wypowie ^^
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1330 dnia: Października 18, 2009, 00:52:42 »
    Należałoby poprawić AI Mesh? W modzie Rus XIII w miastach ludzie chodzili gęsiego. Zwłaszcza "prosperous townsman" i "pielgrim" (chyba tak się pisało:)).

Nie rozumiem - chyba chciałeś powiedzieć, że w Rus XIII NIE chodzili gęsiego? Jeśli tak, to Cię wyprowadzę z błędu, bo chodzili. Specjalnie przed chwilą sprawdzałem i mam nawet screena z sześcioma ludźmi na ekranie - czyli dwa piękne "sznureczki" po trzech ludzi. :) Tam nie widziało się tego jednak aż tak bardzo, bo miasta są wręcz olbrzymie, ulice szerokie jak Wisła na wysokości Krakowa, a samych mieszczan jest mniej. Niby nie ma się gdzie zablokować, niby ludzie powinni się rozejść jak ból po kościach, a mimo to się blokują i chodzą sznurkami. :)

U mnie uliczki są wąskie, a same miasta dość małe (to się jeszcze może zmienić), dlatego ludność za bardzo nie ma gdzie sobie pochodzić... Poprawa AI mesha niewiele by tu zmieniła. Myślę, że więcej dałoby utworzenie paru(nastu) nowych punktów spawnu i lekka modyfikacja skryptu, by brał je pod uwagę podczas wyznaczania celu trasy dla mieszczan.

wątpie, zeby to ukończył do konca tego roku... może do wakacji?

Oficjalna data premiery to 20.12.2012r. Może z lekkim poślizgiem, jeśli się nie wyrobię...
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2009, 00:55:04 wysłana przez Daedalus »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1331 dnia: Października 18, 2009, 08:08:45 »
    Nie rozumiem - chyba chciałeś powiedzieć, że w Rus XIII NIE chodzili gęsiego? Jeśli tak, to Cię wyprowadzę z błędu, bo chodzili. Specjalnie przed chwilą sprawdzałem i mam nawet screena z sześcioma ludźmi na ekranie - czyli dwa piękne "sznureczki" po trzech ludzi. :)

Źle napisałem swój post, za co przepraszam. Chodziło mi, że właśnie chodzą gęsiego;)

Aha, więc w sumie na jedno wychodzi - gęsiego łażą wszędzie. ;P
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2009, 09:33:28 wysłana przez Daedalus »

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1332 dnia: Października 18, 2009, 10:15:09 »
    Nie wiem czy było to już wyjaśnione w tym temacie(89 stron skutecznie odstrasza), ale, Daedalus, czy zamierzasz wprowadzić nachyloną lancę dla piechoty? Jeśli tak, to mam pomysł jak to rozwiązać - można by tą funkcję pod prawy przycisk myszy, ale tylko dla pik, które są tak długie, że nie można ich używać konno oraz blokować nimi ciosów. Co wy na to?

PS.
    bo znowu stracę sporo czasu na coś, czego wcześniej nie planowałem.

I ty to mówisz, Daedalusie, skoro RES (rozszerzona edycja spolszczenia) miała być małą paczuszką kompatybilną z zapisami!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1333 dnia: Października 18, 2009, 10:44:36 »
    wątpie, zeby to ukończył do konca tego roku... może do wakacji?

Oficjalna data premiery to 20.12.2012r. Może z lekkim poślizgiem, jeśli się nie wyrobię...

Yes, yes, yes, jest jeszcze duzo czasu na inne rzeczy, tak dalej.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1334 dnia: Października 18, 2009, 16:08:35 »
    do tego czasu to ty juz daed zdazysz zrobić ten mod pod warbanda xd