Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329339 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Życie i śmierć dla narodu
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1290 dnia: Października 12, 2009, 14:24:45 »
    Innymi słowy, jeśli gramy neutralnym Nordem, lub Nordem wspierającym np. Vaegirów, a Królestwo Nordów toczy ze Swadią wojnę, to Swadianie nie będą przychylnie na nas patrzeć z racji na nasze pochodzenie.
    A czy można było by to zmienić jeżeli bohater ma dobre kontakty z miatem, np 10+? Bo to też nie do końca mi siępodoba

Tak właśnie jest. Jeśli mamy dobre osobiste stosunki z danym miastem, to nie ma problemu. Sprawa dotyczy tylko miast, w których nas nie znają i nie zdążyli polubić. ;)
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2009, 14:26:35 wysłana przez Daedalus »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1291 dnia: Października 12, 2009, 14:34:08 »
    Ja mam pytanie Daedalusie odnośnie budynków Gutkafiutka. Z tego, co wiem Gekfiutek bawił się też z pozostałymi scenami, zostawiając kilka dziwactw (np stragany na placu w mieście Jelkala, latające krzesłow w mieście Tulga, nie wspominając Thir i podobnych...). Więc moje pytanie brzmi: Czy budujesz te sceny na nowo, czy podmieniasz tylko plik? Na pewno mniej estetycznie wyglądają te sceny...

Pozdrawiam!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1292 dnia: Października 12, 2009, 14:41:48 »
    Wpadłem też na pomysł w jak bardzo prosty sposób można zrobić to, o czym już dawno były dyskusje - zmianę wyglądu sceny w miarę budowania nowych budynków. Jeszcze nie wiem, czy na 100% to zrobię, ale szansa jest wielka, bo nie będzie z tym bardzo dużo pracy. Każdą scenę co prawda trzeba edytować i dodać odpowiednie budynki, ale na tym praca się kończy, bo resztę załatwi skrypt.
    To trzymam kciuki :D A czy planujesz dodać nowe budynki tak jak jest to w PoP?

A jak jest? Nie mam czasu grać w inne mody, to nie wiem...
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2009, 14:45:48 wysłana przez Daedalus »

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1293 dnia: Października 13, 2009, 13:41:11 »
    Daedalusie, a czy bedzie wiecej drabin podczas oblezen? bo nie da się wytrzymać, 50 ludzi wlazi po jednej drabine, z czego 30 spadnie a 20 zabija lucznicy...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1294 dnia: Października 13, 2009, 13:56:03 »
    Daedalusie, a czy bedzie wiecej drabin podczas oblezen? bo nie da się wytrzymać, 50 ludzi wlazi po jednej drabine, z czego 30 spadnie a 20 zabija lucznicy...

Istnieje w internecie paczka dodająca drugą drabinę (dla zamków) lub trzecią (dla miast). Poszukaj sobie na mbrepository. Autorem jest Nick Altman a paczka nazywa się chyba siege ladder pack albo coś w tym stylu.

Offline Zdunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1295 dnia: Października 13, 2009, 14:12:48 »
    Chyba będzie nie kompatywilna z odświeżonym imiastami.

Na pewno nie będzie, bo miasta są nowe.
    « Ostatnia zmiana: Października 13, 2009, 22:58:11 wysłana przez Daedalus »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1296 dnia: Października 13, 2009, 23:09:32 »
    Ja mam pytanie Daedalusie odnośnie budynków Gutkafiutka. Z tego, co wiem Gekfiutek bawił się też z pozostałymi scenami, zostawiając kilka dziwactw (np stragany na placu w mieście Jelkala, latające krzesłow w mieście Tulga, nie wspominając Thir i podobnych...). Więc moje pytanie brzmi: Czy budujesz te sceny na nowo, czy podmieniasz tylko plik?

Skorzystałem z kilku jego scen - z miast swadiańskich i vaegirskich. Te wyglądały świetnie i wymagały tylko drobnych poprawek. Problem był jednak w tym, że były to pojedyncze sceny, a reszta miasta (np. aleja, w której zabijamy kupca, sceny oblężeń w miastach swadiańskich) była stara, więc musiałem je zrobić na nowo używając Gutkowych budynków.

ja mam pytanie odnośnie tłumu w miastach o którym pisałeś, i zastanawiam się czy to będzie określone przez wielkość bitew w menu czy też będzie to odrębne i przez nic nie określane(ale co wtedy ze słabszymi komputerami)?

O ile dobrze pamiętam, to ustawienia w menu nie mają na to wpływu. Problemu jednak być nie powinno, chyba że Twój komputer nie radzi sobie z około trzydziestoma postaciami. ;)

Daedalusie, a czy bedzie wiecej drabin podczas oblezen?

Może. :P

Offline Zdunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1297 dnia: Października 14, 2009, 09:29:25 »
    ilość drabin mogła by zależeć od poziomu Inżyniera. 1-3 jedna drabina, 4-5 dwie, 6-8 trzy 9-12 cztery.

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1298 dnia: Października 14, 2009, 10:52:52 »
    chyba że Twój komputer nie radzi sobie z około trzydziestoma postaciami.

Z tego co widziałem to ludzi w miastach jest deczko więcej;P Poza tym nie mówiłem o swoim.

Zastanawiałem się wcześniej czy teksty mówione będą po angielsku czy udało ci się znaleźć polskie, czy też ludzie będą jedynie chrząkać, kichać itd. Ale widzę że teksty będą tylko angielskie i muszę powiedzieć że wyszło to całkiem nieźle. Skomponowało się idealnie z muzyką.

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1299 dnia: Października 14, 2009, 12:15:55 »
    Długo sie ciągnie... Dead wiesz kiedy skończysz? Bo nie moge wytrzymać.

Wiem - gdy będzie gotowe. :P
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2009, 12:47:42 wysłana przez Daedalus »
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1300 dnia: Października 14, 2009, 14:12:27 »
    Długo sie ciągnie... Dead wiesz kiedy skończysz? Bo nie moge wytrzymać.

Wiem - gdy będzie gotowe. :P
    Daedalus - prawie jak Blizzard ;-)

Offline kttdestroyer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1301 dnia: Października 15, 2009, 13:22:10 »
    Cos takze czego mi brakowalo to mozliwosc ozenienia sie w M&B. Byla by to bardzo ciekawa sytuacja gdyby mozna by np zwinac komus zone a wtedy ten lord by nas gonil :D Ale takze w miescie, rozne zony mogly by dodawac rozne atrybuty :)

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #1302 dnia: Października 15, 2009, 13:58:54 »
    Ktt wg. mnie lekko przesadziłeś ;)... bo co by ci ta żona robiła :D dawała jedzenie do eq? xD
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline kttdestroyer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1303 dnia: Października 15, 2009, 14:05:39 »
    W zaleznosci od kobiety dawala by albo dodatkowe atrybuty np Intellekt lub Charisme. Nie ktore dawaly by wiecej nie ktore mniej, te ktore dawaly by wiecej byly by najczesciej zajete i trzeba by o nie powalczyc :) Zona by w walce nie byla dobra, chociaz fajnie by bylo gdyby byly i takie, typu joan de arc :)

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #1304 dnia: Października 15, 2009, 14:13:27 »
    Jak dla mnie ta rzecz nie jest pierwszorzędna... ale, jakby mod się rozwijał, to można by coś takiego zrobić ;)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."