Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329029 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1245 dnia: Września 30, 2009, 15:47:49 »
    Gdyby tak dodać bohaterów jako hersztów takich band i zrobić coś żeby dołączenie do takiej armii, bandy nie wiązało się tylko z niszczeniem kolejnych szajek lootersów, aż w końcu wykończenie przez silną armię innego królestwa, to po prostu byłby miodzik. :)
    Dałoby radę zrobić coś takiego jak określone dalekosiężne cele dla takich niezależnych bohaterów? Np. jeden by chciał tylko zdobyć jakiś zamek, lub zabić innego NPC-a, a drugi zamierzałby już zostać marszałkiem danej frakcji lub nawet założyć własne królestwo czy wzniecić rebelię? Taki bohater dążyłby do swego celu poprzez rekrutację nowych ludzi, wykonywanie questów itp. aż miałby środki odpowiednie by swój cel/marzenie wprowadzić w życie. :) Deadalus dałbyś radę zrobić to/część z tego? Wiem, że się zapędziłem ale tekiego czegoś na prawdę brakuje mi w M&B

Super sprawa. NPC zachowujący się tak jak gracz. Gdyby ich zrobić z 50 to częsć napewno miałaby takie same cele jak gracz- i byłaby konkurencja ;] Po prostu bombowy pomysł jak na mój gust.

Offline Hitex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1246 dnia: Września 30, 2009, 16:50:14 »
    Moja sugestia, ktora bardzo prosze o zrealizowanie; update Topica informacyjnego :] Daedalusie, może i to Cię zdenerwuje, ale pewnie większość z nas chciałaby niedługo, aby mod ujrzał światło dzienne ;] Może narazie zamknąłbyś ten topic i zrobił to, co teraz jest powiedziane? Czy raczej wolisz wysłuchać wszystko, i ciągle dodawać po troszku ;P Niedługo nie będzie czasu na zabawę typu M&B, szkoła już w toku ;P

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1247 dnia: Września 30, 2009, 19:58:16 »
    Szkoła, szkołą lecz prawie zawsze znajdzie się czas na m&b. Ja przychodzę ze szkoły max o godz. 15.00, lekcje i naukę kończe o godz. zazwyczaj 19.30 a potem na 1 - 1,5 godziny siadam do m&b ;) Jeżeli potrzeba rób moda rok. Mi się nie spieszy i nikogo nie zamierzam popędzać. Im dłużej trwa produkcja moda tym jest on lepiej dopracowany ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline gronko10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1248 dnia: Października 01, 2009, 14:57:22 »
    Można by dodać jeszcze taki bajer, że jak walniemy kogoś np.w nogę to żeby jakoś wolniej się poruszał albo coś albo jak walniemy w rękę to może mniejsza szybkość ataku lub mniejsze obrażenia.

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1249 dnia: Października 01, 2009, 15:44:14 »
    @up -> może jeszcze niech Daedalus stworzy możliwość odcinania lordom głów, albo wbijania ich na pal... Takie rzeczy są zakodowane i nie da się ich tak łatwo obejść.

A ja mam jeszcze jedną propozycję -  czy dałoby się nieco zmodyfikować quest polegający na dostarczeniu oddziału na wyprawę wojenną (dawany przez marszałka)? Chyba ciekawą opcją byłaby możliwość wyboru:
    a) stawienia się z oddziałem na wyprawę;
    b) partycypacji w kosztach wyprawy - np. zapłaty 5.000 denarów.
    Myślę, że taka drobna zmiana dała graczowi sporo korzyści, ponieważ teraz w native na początku gry można się pobawić w samotnika walczącego na arenach i turniejach albo kupca, ale w miarę upływu czasu zostajemy pozbawieni możliwości wyboru - musimy stać się lordem utrzymującym armię. A wolność wyboru jest IMO jedną z największych zalet tej gry. Jeśli chciałbym wcielić się w rolę kupca (coś w stylu caravan master) nie szkoliłbym się w umiejętnościach bojowych, ale skupił na zaniedbanych do tej pory skillach - handlu, perswazji itp.
    A jeśli byłaby jeszcze szansa np. na "kupienie" od króla za jakąś bajońską sumę dopiero co zdobytej posiadłości (wsi/zamku), jeszcze przed przydzieleniem jej któremuś z lordów, to już byłoby miodnie. Ech, chyba za bardzo się rozmarzyłem...
    Na realizację tego drugiego pomysłu nawet nie liczę, ale proszę o rozważenie pierwszej propozycji ;-)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1250 dnia: Października 01, 2009, 15:57:02 »
    W modzie będzie zmieniony mechanizm zdobywania zamków?

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1251 dnia: Października 01, 2009, 17:37:14 »
    Mam pytanie: w modzie ma byc mozliwość posiadania własnego królestwa i chciałem sie spytać czy od początku bedzie jakis zamek/miast czy trzeba będzie zdobyć

Offline dawid199402

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1252 dnia: Października 01, 2009, 18:23:54 »
    Ja też mam pytanie czy można zrobić tak by wszyscy strzelcy strzelali na twój rozkaz ustawiony na jakiś przycisk jeżeli to pytanie już było to przepraszam ale jest trochę tych stron

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1253 dnia: Października 01, 2009, 21:40:50 »
    Ja mam ciekawą sugestię: gdy kusznicy (bo broni palnej niestety nie przewidujesz) mają dany rozkaz aby nie strzelali to wykorzystują ten czas na przeładowanie kuszy (o ile nie kazano im szarżować). Wkurzające jest trochę, że jak nakazuje swoim strzelcom/kusznikom w TEATRC wstrzymać ogień to po jego wznowieniu połowa przeładowuje broń/kuszę.

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1254 dnia: Października 04, 2009, 11:15:46 »
    Tak wiec mam pytanie : Kiedy wkońcu wyjdzie ten mod?

Wiem jak wkurza te pytanie bo nieraz kiedy jeszcze sledzilem ten temat codziennie widzialem je no ale czekam na tego moda juz z dobry rok. Ostatnio to wchodze juz z raz na miesiac myslac sobie ze "napewno jest juz skonczony" a tu du**.
    O ile daty nie mozna okreslic to Deadalus moglby chociaz napisac ile jeszcze czekac... kolejny rok , pol roku, miesiac , tydzie.. ;/

PS. Niech zaden idiota tylko nie pisze : " Kiedy Deadalus go skonczy  " ;/

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #1255 dnia: Października 04, 2009, 11:21:17 »
    Mod wyjdzie najprawdopodobnie wtedy gdy warband, bo  po co miał by portować go 2 razy??(dokładnie to niewiem ale prawdopodobnie)

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #1256 dnia: Października 04, 2009, 11:24:56 »
    Aradax: kwestia była poruszona wiele razy i odpowiedź też już przyszła ze strony Daedalus'a: Reign of the Sword wyjdzie, kiedy będzie gotowy!

Proszę wszystkich kolejnych łosiów, by powstrzymali swe hormony i odczekali w spokoju do premiery.

Jeszcze jedna prośba, nie wiem, czy wykonalna: często w czasie zdobywania czy bronienia zamku obrońcy zostają przyparci do... dziury za ich plecami i tylko kilka razy zdarzyło mi się, by spadli (i to chyba z własnej głupoty). Czy dałoby się usunąć niewidzialne ściany czy cokolwiek, co ich tam trzyma?
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1257 dnia: Października 07, 2009, 14:38:39 »
    O właśnie, jeszcze jedna rzecz ;] odnośnie oblegania zamków;
    Daedalusie, czy przewidujesz dodatkowe drabiny podczas oblężeń? Tak na prawdę to nie da się zwyczajnie na 100% battle size(lub wiekszych) normalnie zrobic oblężenia... 25% minimalnie, żeby nie było tak, że 100 ludzi pcha się na drabinę, 50 z nich spada, a drugie 50 jest zabite przez jednostki zasięgowe... Byłoby do zrealizowania?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1258 dnia: Października 07, 2009, 15:31:09 »
    Czy dałoby się usunąć niewidzialne ściany czy cokolwiek, co ich tam trzyma?

Jeśli chodzi o te niewidzialne ścianki to sprawa wygląda podobnie jak ze skrzyneczkami, czyli trzeba by pozmieniać wszystkie sceny;)

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1259 dnia: Października 07, 2009, 16:05:00 »
    Może zrobiłbyś coś takiego, że kal podbijemy zamek to automatycznie przychodzi do niego 30 rekrutów, a do miasta np. 70?
    Lub trochę lepiej wyszkolone jednostki, taka "szybka obstawa", bo nie zawsze mamy na tyle wojsk by obstawić zamek lub miasto.
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2009, 16:07:35 wysłana przez Kawalek »