@up -> może jeszcze niech Daedalus stworzy możliwość odcinania lordom głów, albo wbijania ich na pal... Takie rzeczy są zakodowane i nie da się ich tak łatwo obejść.
A ja mam jeszcze jedną propozycję - czy dałoby się nieco zmodyfikować quest polegający na dostarczeniu oddziału na wyprawę wojenną (dawany przez marszałka)? Chyba ciekawą opcją byłaby możliwość wyboru:
a) stawienia się z oddziałem na wyprawę;
b) partycypacji w kosztach wyprawy - np. zapłaty 5.000 denarów.
Myślę, że taka drobna zmiana dała graczowi sporo korzyści, ponieważ teraz w native na początku gry można się pobawić w samotnika walczącego na arenach i turniejach albo kupca, ale w miarę upływu czasu zostajemy pozbawieni możliwości wyboru - musimy stać się lordem utrzymującym armię. A wolność wyboru jest IMO jedną z największych zalet tej gry. Jeśli chciałbym wcielić się w rolę kupca (coś w stylu caravan master) nie szkoliłbym się w umiejętnościach bojowych, ale skupił na zaniedbanych do tej pory skillach - handlu, perswazji itp.
A jeśli byłaby jeszcze szansa np. na "kupienie" od króla za jakąś bajońską sumę dopiero co zdobytej posiadłości (wsi/zamku), jeszcze przed przydzieleniem jej któremuś z lordów, to już byłoby miodnie. Ech, chyba za bardzo się rozmarzyłem...
Na realizację tego drugiego pomysłu nawet nie liczę, ale proszę o rozważenie pierwszej propozycji ;-)