Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 330090 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1110 dnia: Sierpnia 28, 2009, 13:00:41 »
    Chodzi mu o to że odrazu jak ci padnie koń to nie żę za którymś razem jest dopiero raniony a póżniej pada. Jemu [chyba] chodzi o to że jak padnie koń to odrazu pada na amen. Hmmm... i było by to nawet chyba bardziej realistyczne.

Offline Gzdnkh

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1111 dnia: Sierpnia 28, 2009, 13:08:58 »
    Padanie koni mi pasuje, ale "znikanie" zepsutego sprzętu juz nie. Proponowałbym rozwiązanie zastosowane w Rus XIII century, tam sprzęt może się "poobijać", ale zostaje w ekwipunku, a kowal w każdym mieście może go naprawić, a potem ulepszyć.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1112 dnia: Sierpnia 28, 2009, 14:49:27 »
    A czy ja powiedziałem, że uszkodzony sprzęt ma się tracić?! Nie! Powiedziałem, że kompletnie zniszczony, czyli jeśli tarcza wypada Ci z ręki...

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1113 dnia: Sierpnia 28, 2009, 16:00:31 »
    to w przypadku konia mogloby byc tak jak wojakami, ze jak "zginie" to albo ogluszony albo martwy i jak ogluszony to przez pewien czas nie mozna na nim walczyc

Offline Gzdnkh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1114 dnia: Sierpnia 28, 2009, 18:58:08 »
    Roland hr. Bretanii: a to przepraszam.

Xax: Konie ogłusza się chyba tylko w rzeźni, bo nie wiem do czego innego może się taki koń nadawać. Okulawiania było świetnym rozwiązaniem.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1115 dnia: Sierpnia 28, 2009, 19:09:18 »
    Przecież istnieje ryzyko, że "ogłuszony" koń padnie martwy, lub zostanie okulawiony. Można by zwiększyć szansę to okulawienie/uśmiercenie, wtedy pomyślałoby się kilka razy, nim znów by się zaszarżowało.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2009, 19:12:49 wysłana przez NIFN »

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1116 dnia: Sierpnia 28, 2009, 19:24:03 »
    NIFN mniej wiecej o cos takiego mi chodziło
    przynajmniej zmniejszyłoby to znaczenie konnicy, która jest chyba trochę za dobra

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #1117 dnia: Sierpnia 28, 2009, 21:12:24 »
    Problem konnicy nie leży w respawnie ( :D) koni...
    Problem polega na tym, że to tyczyło by się tylko gracza. Albo gracza i towarzyszy.  Cała reszta miałaby respawnujące się konie bo po prostu co do tej reszty nie ma żadnego licznika, który by pilnował kiedy, jak, gdzie i komu na mapie okulał jakiś koń. Czyli masz ograniczenie które nie dotyczy twoich przeciwników... nie wiem jak wy, ale mnie zawsze wqrwiały takie rozwiązania w grach...
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1118 dnia: Sierpnia 28, 2009, 22:43:54 »
    Chodziło mi po prostu oto, że to tylko naszemu hero ma dziać się jakaś krzywda, ewentualnie naszym towarzyszom najętych w karczmach.

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Życie i śmierć dla narodu
    « Odpowiedź #1119 dnia: Sierpnia 28, 2009, 22:57:21 »
    Kiepskie miecze w silnej ręce się łamały... więc jakiś balans co do tego. Okrągła tarcza może się zniszczyć i powstanie Stara okrągłą tarcza. Albo jak byśmy uciekali z pola bitwy to moglibyśmy chyba zapomnieć o tym cholernym łuku... ;d

@down
    Najlepszy pomysł jaki slyszałem.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2009, 00:44:22 wysłana przez Zdunio »

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #1120 dnia: Sierpnia 28, 2009, 23:14:37 »
    A ja jestem temu przeciwny. Dobry koń jest wart tyle co królestwo, czyli królestwo za konia. Nie mam ochoty łatać starego lub kupować nowego po każdej trudnej bitwie. Mogłoby to być jedynie opcjonalnie, ale przymuszanie gracza do tego jest kiepskim pomysłem.

Proponuję poszerzenie możliwości kreowania wyglądu postaci o kilka nowych fryzur, zarostów, nordyckich tatuaży runicznych, barw wojennych lub blizn. Budowałoby to klimat szczególnie na początku gry gdy nie mamy jeszcze ciężkich, zamkniętych hełmów zasłaniających każdy centymetr twarzy, ale wciąż budziłoby podziw podczas wizytacji w zamkach.

Możliwe, że taka sugestia już była, ale pozwólcie, że nie będę przeglądał ponad 70 stron tematu.

Offline kamil94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1121 dnia: Sierpnia 29, 2009, 10:10:33 »
    Rzekomo ma wyjść wpierw wersja angielska, a dopiero potem polska, więc tutaj pada moje pytanie: Spolszczenie będzie robione przez twórców tego moda, czy może  jakąś osobę trzecią?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1122 dnia: Sierpnia 29, 2009, 10:35:31 »
    A ja jestem temu przeciwny. Dobry koń jest wart tyle co królestwo, czyli królestwo za konia. Nie mam ochoty łatać starego lub kupować nowego po każdej trudnej bitwie. Mogłoby to być jedynie opcjonalnie, ale przymuszanie gracza do tego jest kiepskim pomysłem.

I to jest nie podważalny argument do tego by moja sugestia nie mogłaby być ujęta przez Daedalusa... Cena konia ma odpowiadać za to, że jest on nieśmiertelny... A nie pomyślałeś o tym, że po przegranej bitwie, możesz stracić konia? I co też to nie może zaistnieć, bo koń był drogi?! Im droższe przedmioty tym częściej powinny się tracić z naszego ekwipunku po przegranej bitwie, gdyż jest to wola zwycięzcy to jest jego łup. Widocznie nie lubisz stawiać sobie wysoko poprzeczki podczas rozgrywki.

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #1123 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:04:57 »
    I to jest nie podważalny argument do tego by moja sugestia nie mogłaby być ujęta przez Daedalusa... Cena konia ma odpowiadać za to, że jest on nieśmiertelny... A nie pomyślałeś o tym, że po przegranej bitwie, możesz stracić konia? I co też to nie może zaistnieć, bo koń był drogi?! Im droższe przedmioty tym częściej powinny się tracić z naszego ekwipunku po przegranej bitwie, gdyż jest to wola zwycięzcy to jest jego łup. Widocznie nie lubisz stawiać sobie wysoko poprzeczki podczas rozgrywki.

Ok, ale ja nie przegrałem żadnej bitwy... co najwyżej miałem spore straty w wojskach (takie to moje pyrrusowe zwycięstwa)  Gdy miałem jeszcze słabo opancerzone konie, to zdarzyło się góra trzy razy, że takowy mi padł pod natłokiem strzał/toporków/javelinów. Raz i to jedyny raz, zostałem ogłuszony tuż na początku walki przez nachyloną lancę.

Co innego gdyby koń miałby być traktowany jako łup lorda, który wziął nad nami górę. Ale po ucieczce lub honorowym zwolnieniu powinniśmy dostać jakąś kiepską szkapę, może podobną do tej z którą zaczyna się grę. Jednak to, że otrzymał jakieś tam obrażeni czyniłoby go od razu kaleką jest dla mnie poronione.

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1124 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:19:21 »
    Za jakieś tak obrażenia to nie, ale za poważne obrażenia, np 120/135 no to raczej ciężko by było jakby wyszedł z tego cało