Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329032 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline carl

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1035 dnia: Sierpnia 17, 2009, 12:32:25 »

Tutaj podaje link do fajnego mieczyka który można wykorzystać  w Arabskiej Frakcji :))

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #1036 dnia: Sierpnia 17, 2009, 17:18:05 »
    Paskudny.... i chyba w zamyśle miał być kordelasem...
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1037 dnia: Sierpnia 17, 2009, 18:03:57 »
    Faktycznie paskuda straszna. W pięć minut można zrobić i oteksturować znacznie lepszy. BTW - dzisiaj dam kilka screenów, żeby się z wami jeszcze trochę podrażnić. :P Miały być kilka dni temu, ale padł mi monitor i dopiero dzisiaj mi się udało go rozebrać na części pierwsze i naprawić.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1038 dnia: Sierpnia 17, 2009, 20:47:07 »
    Trochę nowego żelastwa:

Wiem, wiem - niektóre zalatują ostro Władcą Pierścieni, bo robiłem je na podstawie screenów znalezionych w google. I kit z tym, bo mi się podobają i fajnie się nimi ciacha wrogów. ;P

Trochę więcej ludzi będzie się przechadzać w miastach:

A teraz sklepy. Kolejno - zbrojmistrz nordycki, vaegirski, swadiański i khergicki:

Chodzi o to, że towary w sklepach są teraz zależne od frakcji. Więc na przykład u Khergitów nie kupi się już kusz, ciężkich toporów, pawęży, koni bojowych, zbroi płytowych. U Swadian nie będzie długich łuków, koni stepowych, sejmitarów, okrągłych tarczy, pancerzy lamelkowych. Itp. itd.

Ekrany po zakończonej bitwie nieco się zmienią (i dojdą nowe), ale to będzie niespodzianka (która mam nadzieję się spodoba ;) ). Na razie jeden ekran - możliwość zabijania i ograbienia jeńców po bitwie:

Przy okazji macie mały podgląd klimatu nowego interface'u. :)

Podrasowana mapa strategiczna:

Jeszcze się nieco zmieni, bo muszę ją (zarówno kod, jak i grafikę) dostosować do powiększonego świata i dwóch nowych frakcji.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1039 dnia: Sierpnia 17, 2009, 21:01:19 »
    Wypasione rzeczy...

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #1040 dnia: Sierpnia 17, 2009, 21:06:57 »
    Wszystko wygląda cudownie,a ta mapa strategiczna 0.0.Naprawdę świetna robota.

PS.Dzięki za zwiększenie ilości ludzi poruszających się po miastach:)
    PS2.Daedalusie w związku z wyjściem Open-Brf,planujesz dodać nowe animacje?

Na razie mam pełne ręce roboty ze składaniem moda do kupy i nie za bardzo mi się chce bawić z tworzeniem nowych animacji. :P
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2009, 21:11:12 wysłana przez Daedalus »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #1041 dnia: Sierpnia 17, 2009, 21:17:22 »
    Jezus Maria... Modele broni... są po prostu cudne,słodkie,urocze... do schrupania ^^ Gratuluje niezwykłego talentu... też bym tak chciał,nosz cholera... a ta tarcza... po prostu wszystko wygląda cudownie!

Tarczy w takim mroczno celtyckim klimacie zrobiłem 80 (tekstur, bo modele są tylko 3), więc będzie z czego wybierać. ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2009, 21:21:08 wysłana przez Daedalus »

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1042 dnia: Sierpnia 17, 2009, 21:25:30 »
    Nie jestem jakimś specem od historii, ale czemu te bronie są takie "powykrzywiane"? Czemu te wykrzywienia miały służyć ;x ?

Takie pytanie: czy każdy menus będzie inny, tj. efekt "pustej kartki" zniknie?

Pozdrawiam!

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1043 dnia: Sierpnia 17, 2009, 21:28:12 »
    Te bronie są wzorowane na tych z władcy pierścieni i wyglądają świetnie,jak wszystko co Daedalus zrobi(nie chwalę,stwierdzam fakt;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2009, 21:30:21 wysłana przez Väinämöinen »

Offline Kefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1044 dnia: Sierpnia 17, 2009, 21:50:46 »

Ojapier**** że się tak wyrażę. To jest mój ulubiony miecz uruk-hai(to chyba ich jedyny miecz, ale ok) ^^ dzięki za dodanie go do moda
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2009, 22:03:45 wysłana przez Daedalus »

Offline Dunios

• BANITA
    • Użytkownik
    • HAHA
    « Odpowiedź #1045 dnia: Sierpnia 17, 2009, 22:10:48 »
    ja proponuję dodać animacje są nawet do pobrania http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/index.php i jest jeszcze kilka wersji. i proponuję trochę broni dodać bo z podstawowymi to też troszkę lipa linki : http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=9&lid=897 ,  jeszcze na ładniejsze texsturki http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/index.php i jeszcze można dużo , dużo znaleść !!!!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1046 dnia: Sierpnia 17, 2009, 22:12:08 »
    Podaj gościowi jeden link a będzie szpanował....

Offline Dunios

• BANITA
    • Użytkownik
    • HAHA
    « Odpowiedź #1047 dnia: Sierpnia 17, 2009, 22:22:54 »
    buhaha ale śmieszne ,wystarczy troszkę poszperać ....

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1048 dnia: Sierpnia 17, 2009, 22:33:35 »
    ja proponuję dodać animacje są nawet do pobrania http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/index.php i jest jeszcze kilka wersji. i proponuję trochę broni dodać bo z podstawowymi to też troszkę lipa linki : http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=9&lid=897 ,  jeszcze na ładniejsze texsturki http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/index.php i jeszcze można dużo , dużo znaleść !!!!
    Według mnie kiepski pomysł,po pierwsze Daedalus robi ładniejsze,po drugie te bronie są w co drugim modzie,po trzecie Daedalus doskonale o tym wie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1049 dnia: Sierpnia 17, 2009, 22:38:10 »
    Nie jestem jakimś specem od historii, ale czemu te bronie są takie "powykrzywiane"? Czemu te wykrzywienia miały służyć ;x ?

Takie pytanie: czy każdy menus będzie inny, tj. efekt "pustej kartki" zniknie?

Bronie mają sprawiać wrażenie trochę prymitywnych i zaniedbanych, acz groźnie wyglądających i śmiercionośnych. To dla nowej, barbarzyńskiej, frakcji.

Pusta kartka zniknąć nie może, bo korzystają z niej zahardkodowane ekrany i menusy (na nią czasem nakładana jest grafika). Nie będzie już jednak tej kartki z Native. Będzie inna. Zaś tam, gdzie mogę, staram się dodawać jakieś grafiki. Nie będzie jednak (na razie) czegoś takiego jak w SoD, gdzie każdy zamek i miasto miały własną grafikę na menu. Bardziej z powodu braku grafik, niż z braku czasu. Styl wykonania grafik z SoD mnie nie zadowala, ja chciałbym ręcznie malowane, jednak niestety nie mam na etacie żadnego gościa od concept artów. ;)