Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329068 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1125 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:46:40 »
    Jednak to, że otrzymał jakieś tam obrażeni czyniłoby go od razu kaleką jest dla mnie poronione.

Jakieś tam? Człowieku czy Ty umiesz czytać?! Wyraźnie napisałem, że gdy koń zostanie zabity to traci się go z ekwipunku a nie za to, że dostał np. 45 punktów obrażeń!

Offline set18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1126 dnia: Sierpnia 29, 2009, 16:54:03 »
    Jeśli chodzi o pomysły to było by bardzo realnie gdy w czasie bitwy konnica (posiadająca kopie) jedzie na wroga to żeby się ta kopia złamała przy uderzeniu, pchnięciu w wroga

Co wy na to ??

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1127 dnia: Sierpnia 29, 2009, 16:59:14 »
    Wiem, że była już na ten temat mowa i raczej jest to trudne do zrobienia a wręcz nie możliwe.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1128 dnia: Sierpnia 29, 2009, 17:06:46 »
    Marzenia, marzenia... Tak to są tylko marzenia aby kpia łamała się podczas szarży na przeciwnika.Wtedy mantenblejd by był zbyt piękny żeby w niego grać ;]

Offline Paladyn Siekacz

• Użytkownik
    • Bloody Harvest!
    « Odpowiedź #1129 dnia: Sierpnia 29, 2009, 18:05:12 »
    Mi się wydaje że można zrobić wytrzymałość kopii/lancy jak tarczy, ale była już o tym mowa i chyba Daedalus nie chciał tego wprowadzać

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1130 dnia: Sierpnia 30, 2009, 11:44:22 »
    A jak będzie z podatkami?
    Ja proponuje coś takiego zrobić ze sami ustalamy jakie podatki nałożyć na wioskę,miasto.Chyba nie da rady zrobić coś takiego ,że np 10 monet od mieszkańca i to regulować ,ale trzeba by trzeba zrobić liczbę ludności w poszczególnych lokacjach ,a to jest chyba nie wykonalne.Ale chyba można zrobić coś takiego jak podatki niskie,normalne,wysokie.I właśnie jak ustawimy podatki wysokie to większy dochód z podatków ale za to większe prawdopodobieństwo ,że wybuchnie bunt.
    W przypadku wybuchu buntu oczywiście nie dostajemy żadnych dochodów i musimy go zdławić bo jak nie zrobimy tego w przeciągu np miesiąca to powstanie jakaś nowa frakcja albo to miasto lub wieś przyłączy się do innej frakcji.

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #1131 dnia: Sierpnia 30, 2009, 12:10:04 »
    Koncepcję którą przedstawiłeś zrealizowano w dodatku Sword of Damocles. Można oczywiście podobną zaimplementować.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1132 dnia: Sierpnia 30, 2009, 16:52:49 »
    No tak, ale raczej SoD nie ma tego dokładnie i dobrze zrobionego. Np. Chcę 50 monet od miszkańca w Suno a w Tihr wystraczy mi 5 monet. W SoDzie jest to regulowane na wszystkie lenna.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1133 dnia: Sierpnia 30, 2009, 20:45:13 »
    Rzekomo ma wyjść wpierw wersja angielska,

A to dziwne, bo ja słyszałem, że ma być na odwrót oraz że wydanie wersji angielskiej nie jest stuprocentowo pewne.

Co do niszczenia tarcz i śmierci konia - się zobaczy. ;)

Zaś co się tyczy ikon na mapie świata, to na razie są to tylko oddziały i flagi. Nie miałem czasu przygotować nowych ikon dla lenn, ale planuję to zrobić. W planach są też różne ikony, które będą pełnić rolę ozdobników na mapie. Ikona gracza nie zmienia się po zmianie frakcji, nie zależy też od wielkości oddziału. Choć to można łatwo zmienić...

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #1134 dnia: Sierpnia 30, 2009, 23:47:06 »
    Czy zbroje górali (czyli szmaty bandytów z gór z nową teksturą) mogłyby mieć bardziej realistyczny, przybrudzony wygląd?

I jeżeli czas pozwoli. Miecz Williama Wallace http://www.netlinetrading.com/ebay/images/Swords/william%20wallace%202.jpg

Wiem, że to wymaga czasu i nakłądu pracy, ale to wyjątkowo piękny i jednocześnie surowy miecz o charakterystycznym wyglądzie. Gdyby nosił go jakiś wysokiej rangi góral (może nawet npc-towarzysz o specjalnym wyglądzie) wzbogaciłoby to mod o kolejny smaczek. 

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1135 dnia: Sierpnia 31, 2009, 15:01:29 »
    Szczerze to ten miecz mi się nie podoba.
    Ale widzę że masz już plany na grę :D

Swoją drogą, będzie system automatycznego wybierania broni przez bohaterów?

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1136 dnia: Sierpnia 31, 2009, 22:04:20 »
    Deadalusie czy mógłbyś napisać jak idą prace nad modem? Nie chodzi mi o to kiedy wyjdzie, ale bardziej o to co już zorbiłeś z tego co planowałeś, co jeszcze planujesz zrobić, itp.
    Jutro rok szkolny się zaczyna, więc dobre byłoby tak żeby zapomnieć :P

@down
    masz racje, było o tym (3 strony do tyłu :P), ale deadalus napisał tylko to nad czym pracuje, a mi chodziło jeszcze o to co już zrobił i co zamierza jeszcze zrobić prucz tego co podał na stronie informacyjne (no chyba, że coś ciekawego, jakaś niespodzianka)
    « Ostatnia zmiana: Września 01, 2009, 12:01:12 wysłana przez Xax »

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1137 dnia: Września 01, 2009, 11:35:48 »
    Deadalusie czy mógłbyś napisać jak idą prace nad modem? Nie chodzi mi o to kiedy wyjdzie, ale bardziej o to co już zorbiłeś z tego co planowałeś, co jeszcze planujesz zrobić, itp.
    Jutro rok szkolny się zaczyna, więc dobre byłoby tak żeby zapomnieć :P

Już pytaliśmy o to dość niedawno. Poszukaj, max dwie strony do tyłu :D

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1138 dnia: Września 01, 2009, 23:01:13 »
    Ja mam takie pytanko [tak, tak, nie chciało mi się szukać :) wybacz] zacny Daedalusie. Czy tych górali będzie się dało gdzieś rekrutować? Czy będą na zasadzie "jak ich uwolnisz" ? Z góry dzięki za odpowiedź. Tak pytam, bo dzis oglądałem Braveheart-a i sobie pomarzyłem :)

edit: chyba już znalazłem informacje na ten temat, jeśli nic się nie zmieniło od tamtego postu to będzie super.
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2009, 14:01:29 wysłana przez Kalpokor »

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Życie i śmierć dla narodu
    « Odpowiedź #1139 dnia: Września 02, 2009, 08:03:37 »
    Veagirscy rekruci by mogli się nimi stawać.