Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329013 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1065 dnia: Sierpnia 19, 2009, 17:14:29 »
    Ale ta gra polega na tym żeby walczyć...
    Przecież żaden lord nie zdobędzie zamku ani miasta tak skutecznie jak ty a poza tym to co za przyjemność czekać...
    A poza tym komputer, a co za tym idzie lordowie, jest głupi i nigdy nie robi tego dokładnie co chcesz...
    Ja jestem za nie wprowadzanie jakichkolwiek zmian automatyzujących rozgrywkę.
    Ale zadecyduje Daedalus.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Maksi123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1066 dnia: Sierpnia 19, 2009, 17:31:37 »
    To w takich decydujących momentach "Wbijasz się i rozpierdalasz" jak to pięknie ujmuje mój przyjaciel.
    Daedalus to nasz mistrz i władca i on zadecyduje masz rację, ale zapewne będzie za nie automatyzacją, no ale cóż on jest tu mózgiem i rękami całej operacji!
    Ale może pokusiłby się na małe ulepszenia gospodarki :D

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1067 dnia: Sierpnia 19, 2009, 20:12:29 »
    Wielki, potężny rycerz swadiański bierze 42 złota, to jak on wyżywi rodzinę i dzieci za 42 tygodniowo? Powinno to być co najmniej 2 razy większe

Ty chyba sobie żartujesz? Dlaczego przeliczasz te 42 denary na złotówki. Broń Boże! Taki przelicznik jest błędny zwłaszcza, że nie jest to ta sama waluta.

Offline Gzdnkh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1068 dnia: Sierpnia 19, 2009, 20:44:40 »
    ... jak się poczyta to można się załamać. Trudność wcale nie jest tym samym co upierdliwość. Lepsze AI wroga grę utrudnia. To, że trzeba jechać do każdej wioski z osobna grę upierdliwia. Bo to nie problem, tylko trzeba się gapić na mapę strategiczną 20 min dłużej i więcej rozmów prowadzić. Jaśniej się nie da.

I skąd twierdzenie, że 42 tygodniowo to za mało dla rycerza na utrzymanie rodziny? Jest poparte jakimś głębszym przemyśleniem, czy tradycyjnie wzięte z d..?

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1069 dnia: Sierpnia 19, 2009, 20:54:11 »
    Jak dla mnie to żołd i tak jest za wysoki :P
    Dla mnie lepiej by było gdyby upgrade wojska był drogi, a żołd mniejszy, no ale dla mnie, dla innych być nie musi.
    Ja wolałbym żeby o rekrutów było łatwiej, ale to mocniejsze jednostki żeby było trudniej, czyli np koszty związane z upgradem i żeby musieli zdobyć więcej doświadczenia i ograniczenie wojska też by było dobre.
    I może dobrze by było zwiększyć wartość reputacji i honoru, tego co można "zdobyć" (nie moge znaleźć odpowiedniego słowa) dzięki temu, że ma się tego więcej.

Offline swistakf16

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1070 dnia: Sierpnia 19, 2009, 21:17:46 »
    Albo żeby jednostka uzyskała najwyższe stadium rozwoju to trzeba wybudować w mieście/zamku jakiś budynek.

Offline Smoczyca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1071 dnia: Sierpnia 19, 2009, 23:50:36 »
    Jestem bardzo ciekawa co to będzie :D

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1072 dnia: Sierpnia 20, 2009, 00:24:17 »
    A ja jestem bardzo ciekawy, kiedy uaktualnimy stronę główną ;]

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1073 dnia: Sierpnia 20, 2009, 08:16:27 »
    Nie my tylko autor :D
    Ja też nie mogę się doczekać...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1074 dnia: Sierpnia 20, 2009, 10:14:18 »
    Ja mam pytanie techniczne: wiadomo już, że mod będzie zajmować jakieś 1gb (jak sam autor powiedział). W jaki sposób będzie to wrzucone na serwer, i który to serwer będzie? Rapidshare? Odsiebie.com? (<-polecam ten! rewelacja) Megaupload? Ile mod się będzie tak na oko ładował? (im większy tym ładuje sie dłużej).

Instalator na pewno nie będzie zajmował 1GB, bo dość zgrabnie pakuje pliki. Nie wiem ile tego wyjdzie, ale paczka nie powinna mieć powyżej 500MB. Na pewno nie wrzucę jej na Rapidshare, Megaupload, ani na żaden tego typu serwer, który praktycznie uniemożliwia ściąganie, gdy nie ma się osobnego zewnętrznego IP. Dobrych serwerów nie brakuje, więc nie ma się co martwić. Prawie na pewno potnę też instalator na kawałki i w kilku paczkach ~100MB wrzucę na mój sprawdzony 4shared.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2009, 10:20:10 wysłana przez Daedalus »

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1075 dnia: Sierpnia 21, 2009, 15:00:21 »
    Zapytam bo dawno nie było a w "kiedy będzie skończone" nie da się. Jak tam Ci idą pracę? Nad czym teraz pracujesz? Mamy szansę na jakieś screeny?

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1076 dnia: Sierpnia 21, 2009, 15:20:22 »
    Heh... Nowe screeny były już dodawane całkiem niedawno (były świetne) i teraz będziemy musieli czekać minimum tydzień na następne :P. Dobrze byłoby, żeby Daedalus robił takie prezenciki w postaci screenów codziennie, ale się nie da :D.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1077 dnia: Sierpnia 21, 2009, 16:04:30 »
    Ale taki screen of the day lub screen of the week byłby rewelacyjną sprawą :-)

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1078 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:34:01 »
    Jak mi brakuje nowych wiadomości, lub nowych screenów od Daedalusa, to zaglądam sobie na pierwszą stronę, czytam, oglądam i od razu poprawia mi się humor :D
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1079 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:48:31 »
    Nad czym teraz pracujesz? Mamy szansę na jakieś screeny?

Nad kilkoma różnymi rzeczami. Dorabiam modele, których mi brakuje, poprawiam błędy w starych skryptach, męczę się z ekwipunkiem. Co do tego ostatniego, to dopiero dzisiaj się przekonałem, jak idiotyczny jest w tej grze system zarządzania przedmiotami podczas bitwy. Otóż jak wszyscy wiemy można w walce podnieść broń, którą upuści wróg (my upuszczamy swoją). Sęk w tym, że ta nowa broń nie trafia do ekwipunku postaci, tylko jest przechowywana gdzieś indziej (Nobla dla osoby, która wie gdzie - ale o tym za chwilę...). Najstraszniejsze jest to, że w momencie, gdy skorzystamy ze skrzynki z ekwipunkiem, to przedmioty się resetują. Czyli nie ważne gdzie zostawiliśmy swój unikalny dwuręczny miecz, z którym zaczęliśmy walkę, bo nagle drugi jego egzemplarz pojawi nam się magicznie w dłoniach, a broń, którą zwinęliśmy zabitemu wrogowi i targaliśmy za sobą przez pół planszy, nagle w równie magiczny sposób wyparuje... W ten sposób resetuje się również amunicja, co jest wybitnie debilne, bo wystarczy mieć przy sobie jeden kołczan strzał i stać blisko skrzynki, a na całą bitwę mamy zapewnioną nieograniczoną ilość strzał.

Próbowałem dziś z tym coś zrobić i dać możliwość wyrzucania przedmiotów oraz dodać dwa miejsca na przedmioty na wierzchowcu, by mieć np. zapasowe kołczany pod ręką. Wszystko by działało, gdyby nie to przeklęte przechowywanie gdzieś przez grę informacji na temat przedmiotów aktualnie noszonych. Jeśli znajdę gdzie to jest, to wszystko będzie ładnie działać. Szkoda tylko, że nie mam pomysłu gdzie zacząć poszukiwania. ;P Trzeba będzie popytać mądrzejszych...

A screenami mogę rzucić. Nigdy więcej "francisek" dla Nordów!