Daedalus'ie czy zastanawiałeś się nad wprowadzeniem czegoś takiego do moda? Chodzi mi konkretnie o percherona ze strony 6.
Ale to nie jest ukończone... i pewnie nigdy nie będzie, bo autor chyba zapomniał o wątku. Ja mam własne modele koni. ;) Nie tak wypasione jak tamten, no ale lepszy rydz, niż nic. Muszę je odkurzyć i zobaczyć, czy jeszcze działają, bo niemal o nich zapomniałem. ;)
Coś ala dezerterzy lecz zmieszanie różnych wojaków w danej bandzie (np. nordyccy piechurzy, paru nordyckich huskarli, kilku nordyckich weteranów i przywódca ).
Ale tak już jest, o czym chyba pisałem. Teraz zarówno grupy dezerterów, jak i bandyckie będą się składały z 1- 4* typów jednostek, a liczebność grup z biegiem czasu będzie coraz większa (zależy od poziomu postaci).
* - zarówno dolną, jak i górną granicę mogę bez problemu podnieść do dowolnej liczby, więc jak komuś będzie mało...
Lub gdy posiadam np. 4k renomy i 25 ludzi w mojej grupie, rozbraja mnie to, gdy goni mnie np.30 łapciuchów (morskich korsarzy) .... To jest śmieszne, biorąc pod uwagę moją renomę nie powinni mnie gonić gdy przewaga armii jest tak niewielka.
Jednak z drugiej strony... "Spójrzcie no, chłopcy! Toż to ten sławny typek! Pewnie ma sakiewki pełne złota, a jedynie 25 wojaków ochrony! Ha, nas jest więcej! Na nich, bić, zabić!" ;)
5.Przydałyby się jeszcze jakieś inne motywy z zarobkiem "większych" pieniędzy. Trudno uzbierać np. 200k na lordowską zbroję płytową plądrując wioski lub odprowadzając karawany :P
Bo powinno być trudno. Gdyby łatwo było zdobyć bogactwa, to gra szybko przestałaby być wyzwaniem.