Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328954 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #405 dnia: Czerwca 04, 2009, 21:40:16 »
    Grałeś??Przecież to jest film i to nawet całkiem niezły. Jak juztak miało by być to np ,ze oddział składa się z 10 ludzi to 6-8 miało by topory a 2 miecze (w tym dowódca)

Offline Diego

• Użytkownik
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #406 dnia: Czerwca 04, 2009, 21:48:38 »
    Daedalus'ie czy zastanawiałeś się nad wprowadzeniem czegoś takiego do moda? Chodzi mi konkretnie o percherona ze strony 6.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #407 dnia: Czerwca 04, 2009, 22:07:44 »
    1.Dobrze Daedalus'ie, że wziołeś pod uwagę dodanie nowych jednostek zbójeckich. Dobre by było jak wspomniano wyżej do każdej bandy dodać przywódce grupy (np. przywódca leśny bandyta -> lepiej uzbrojony i więcej expa za niego) .... Można by było dodać także nową bandę - "kozaków".
    Coś ala dezerterzy lecz zmieszanie różnych wojaków w danej bandzie (np. nordyccy piechurzy, paru nordyckich huskarli, kilku nordyckich weteranów i przywódca ).
    Lub stworzyć jednostki o nowych nazwach (np. celtycki miecznik, elit.celtycki łucznik, .... , "celtycki" przywódca) --> te jednostki biegałyby tak samo jak inne bandy zbójeckie.
    Takie rozwiązanie wprowadza dużo kolorów do rozgrywki, gdyż nudne jest w wersji native bicie tych samych jednostek np. leśnych bandytów czy też morskich kosarzy.

2.Jeszcze dodam od siebie, że przydałyby się jakieś przywileje od wysokiej renomy. Jakiś większy szacunek u lordów (mam namyśli dialog między nimi). Lub gdy posiadam np. 4k renomy i 25 ludzi w mojej grupie, rozbraja mnie to, gdy goni mnie  np.30 łapciuchów (morskich korsarzy) ....  To jest śmieszne, biorąc pod uwagę moją renomę nie powinni mnie gonić gdy przewaga armii jest tak niewielka.

3.Jeszcze realistyczne byłyby motywy z lordami dezerterami i ich armią (80 ludzi + ). Ów lord dezerteruje np. od swadian i biega z armią (plądruje wioski które napotka potem dołącza do innego królestwa lub nie. Gracz siłą perswazji mógłby nakłonić ów lorda do przyłączenia się do królestwa w którym aktualnie jest lub pokazać mu gdzie raki zimują w zależności od pkt. perswazji i stosunków między nimi.

4. Bandy z czasem gry powinny biegać z większą ilością członków (np. do 100 ludzi)

5.Przydałyby się jeszcze jakieś inne motywy z zarobkiem "większych" pieniędzy. Trudno uzbierać np. 200k na lordowską zbroję płytową plądrując wioski lub odprowadzając karawany :P

Dla niektórych te pomysły mogą być błahe lecz dla mnie wprowadzą DUŻE urozmaicenie w grze. Jak tworzyć moda to konkretnego ;] .
    Oczywiście wiem, że niektóre pomysły mogą być nie do zrealizowania ale moim zadaniem "zaciekawionego" jest nasuwanie pomysłów i ocenianie innych.
    Pzdr.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #408 dnia: Czerwca 04, 2009, 22:32:09 »
    Daedalus'ie czy zastanawiałeś się nad wprowadzeniem czegoś takiego do moda? Chodzi mi konkretnie o percherona ze strony 6.

Ale to nie jest ukończone... i pewnie nigdy nie będzie, bo autor chyba zapomniał o wątku. Ja mam własne modele koni. ;) Nie tak wypasione jak tamten, no ale lepszy rydz, niż nic. Muszę je odkurzyć i zobaczyć, czy jeszcze działają, bo niemal o nich zapomniałem. ;)

Coś ala dezerterzy lecz zmieszanie różnych wojaków w danej bandzie (np. nordyccy piechurzy, paru nordyckich huskarli, kilku nordyckich weteranów i przywódca ).

Ale tak już jest, o czym chyba pisałem. Teraz zarówno grupy dezerterów, jak i bandyckie będą się składały z 1- 4* typów jednostek, a liczebność grup z biegiem czasu będzie coraz większa (zależy od poziomu postaci).

* - zarówno dolną, jak i górną granicę mogę bez problemu podnieść do dowolnej liczby, więc jak komuś będzie mało...

Lub gdy posiadam np. 4k renomy i 25 ludzi w mojej grupie, rozbraja mnie to, gdy goni mnie  np.30 łapciuchów (morskich korsarzy) ....  To jest śmieszne, biorąc pod uwagę moją renomę nie powinni mnie gonić gdy przewaga armii jest tak niewielka.

Jednak z drugiej strony... "Spójrzcie no, chłopcy! Toż to ten sławny typek! Pewnie ma sakiewki pełne złota, a jedynie 25 wojaków ochrony! Ha, nas jest więcej! Na nich, bić, zabić!" ;)

5.Przydałyby się jeszcze jakieś inne motywy z zarobkiem "większych" pieniędzy. Trudno uzbierać np. 200k na lordowską zbroję płytową plądrując wioski lub odprowadzając karawany :P

Bo powinno być trudno. Gdyby łatwo było zdobyć bogactwa, to gra szybko przestałaby być wyzwaniem.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #409 dnia: Czerwca 05, 2009, 08:30:05 »
    BTW: Dzięki za ostatnie concept arty, bo chyba jeszcze Ci nie podziękowałem...

Na prawdę nie ma za co, to nic takiego.

?Przecież to jest film i to nawet całkiem niezły

Film niezły to prawda, ale jeśli chodzi o realistyczność to jest raczej zły;D

Dobra koniec OT

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #410 dnia: Czerwca 05, 2009, 12:45:07 »
    Merkici gotowi. Dorobiłem im kilka paskudnych zbroi oraz kilka nowych broni:

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #411 dnia: Czerwca 05, 2009, 14:01:39 »
    A może dodał byś nowe modele Buzdyganów?? idał im pchnięcie(atak sieczny) wyczytałem w książce uzbrojenia ,że w 17w były w buzdyganie coś ala nóż czy sztylet.

Może dodał byś Dagę(taki sztylet służący do rozłupywania kolczugi , zbroi)
    Nowe jelce(rękojeść i ochronka) do broni?
    Może Karabelkę?? (wschodni odpowiednik szabli)

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #412 dnia: Czerwca 05, 2009, 14:02:58 »
    Ty jesteś strasznym człowiekiem żeby nas tak okrutnie torturować tymi screenami :P.

Nie wiem czy tak miało być ale ta maska wygląda jak owłosienie na jego twarzy :].

A może dodał byś nowe modele Buzdyganów?? idał im pchnięcie(atak sieczny) wyczytałem w książce uzbrojenia ,że w 17w były w buzdyganie coś ala nóż czy sztylet.

Może dodał byś Dagę(taki sztylet służący do rozłupywania kolczugi , zbroi)
    Nowe jelce(rękojeść i ochronka) do broni?
    Może Karabelkę?? (wschodni odpowiednik szabli)

Czyli w ReG będzie odpowiadać któremu wiekowi? Jak 17-temu to od razu zrób broń palną :P. Ja proponuję nie dodawać nowych atakó do broni tylko je ulepszyć. Dodają nowe właściwości np.: włócznikom mur włóczni, a strzałom przebijalność w zależności od miejsca trafienia i opancerzenia celu.

BTW

FireFox nie ma słowa "przebijalność" w swoim słowniku :D.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2009, 14:12:59 wysłana przez gamer96 »

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #413 dnia: Czerwca 05, 2009, 15:35:52 »
    To jest średniowiecze,a nie żaden XVII wiek przypominam...

PS.200 post^^

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #414 dnia: Czerwca 05, 2009, 15:52:42 »
    Z kolei dla Rodhoków elegancka byłaby formacja żółwia .... same piki nie wystarczają Rodhokom gdy szarżuje na nich 70 rycerzy swadiańskich :P.
    Trzeba by "podkoksać" tę frakcję :P .... hehe

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Czerwca 05, 2009, 15:58:32 »
    A Khergitą strzelanie z okręgu, Swadiakom formacje "klin", a dalej nie wiem :P.

MW congratz :]

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Czerwca 05, 2009, 16:18:57 »
    Nom Rhodowie są niedocenieni w grze, może pora ich nieco zmodyfikować :)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #417 dnia: Czerwca 05, 2009, 18:08:39 »
    Nom Rhodowie są niedocenieni w grze, może pora ich nieco zmodyfikować :)
    Rhodowie... Chodzi o Rhodoków? Nie powiedziałbym, że są niedocenieni. Kup sobie champion chargera za nawet 20k i zobacz, jak jakiś perfidny sierżancik zabiera jednym uderzeniem połowę życia biednemu zwierzęciu, nagle doskakuje jeszcze trzech i po koniku, włącznie z komunikatem, że koń jest okulawiony... I nie ma champion, jest samo charger... Do  tego ich strzelcy są strasznie mocni, trudno z nimi walczyć, a jak już ich jest dużo w kupie... Szkoda gadać...
    Daedalus: OMG, jacy Merkici obleśni... Ale będę ich tępił! <demonicznyśmiechniozynazamierzającegotę pićMerkitówperfidnienabijającprzytymkol ejnypost>

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #418 dnia: Czerwca 06, 2009, 00:54:52 »
    Ja jako zapalczywy "Swadianin" w ogóle nie obawiam się Rodhoków :( .... Dla mnie jest to frakcja stanowczo za wolna i bardzo nie zgrana ..... Padają równie szybko jak Nordowie gdy w ich szeregi wbija się ciężka konnica. Co Rodhokom po zabitym koniu przeciwnika jak taki swadiański rycerz bez konia jest i tak szybszy niż typowy włócznik .... Fakt faktem mają dobrych kuszników, ale i ci dużo nie zdziałają przeciw konnicy swadiańskiej ....Rodhocy słyną z broni długiej (piki) co powinno wiązać się z przewagą vs konnica, ale tak nie jest :(. Trzeba by było wprowadzić coś co utrudniło by walkę Swadian z nimi :
    - wprowadzenie jakieś formacji grupowej
    - dodanie lepszych jednostek przeciwko konnicy
    - lub znaczna zmiana terenu na obszarze rodhockim
    - może jakieś uzbrojenie lepsze albo podwyższenie pkt. HP

Jeżeli chodzi o Kheergitów to walka Swadian z nimi jest nużąca. Ciężka jazda Swadii przez całą bitwę goni przeciwnika.
    Jedyne co brak tej frakcji to wspomniana formacja "koła". Jednostki Kheergickie ciągle biegają osobno ... brak zgrania drużynowej.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2009, 00:58:11 wysłana przez KonQbenT »

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Czerwca 06, 2009, 09:34:02 »
    Mój pomysł to możliwość poddania sie. Polagało by to na tym iż Lord X stracił podczas bitwy załóżmy 200 żołnierzy i zostało mu ze 20, jeżeli się podda to pozostałe jednostki są w twojej niewoli a Lord wedle życzenia. Wydaje mi się że system Morale jeżeli zadziała byłby do tego bardzo użyteczny.