Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329044 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gamer96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #450 dnia: Czerwca 07, 2009, 21:35:16 »
    Nie bardzo rozumiem...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #451 dnia: Czerwca 07, 2009, 21:45:31 »
    Daje przykład. Mamy żołnieża X, który One Handed ma na 150.

Ponieważ my mamy zaimportowaną superwypasioną postać rozniesienie dziesiątki takich żołnieży X to bajka. Dlatego można by w grze wprowadzić w jakiś sposób opcję, która te 150 mnożyłaby razy podaną przez gracza liczbę. Byłoby okno "Zwiększ X razy statystyki żołnieży frakcji Y". Albo "Dodaj 40 siły każdemu żołnieżowi frakcji X" etc, etc...

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #452 dnia: Czerwca 07, 2009, 21:48:40 »
    To ja proponuje prostą rzecz zamiast babrać się w skryptach i kombinować: nie importujmy "superwypasionej postaci", a najlepiej to nie importujmy żadnej. Bo co to za frajda jak na samym początku samemu rozwali się lorda??

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #453 dnia: Czerwca 07, 2009, 22:01:44 »
    To ja proponuje prostą rzecz zamiast babrać się w skryptach i kombinować: nie importujmy "superwypasionej postaci", a najlepiej to nie importujmy żadnej. Bo co to za frajda jak na samym początku samemu rozwali się lorda??

Wiesz niektórym podczas testowania jakiegoś moda nie chce się nabijać leveli zresztą M&B to najbardziej kulawy RPG jaki kiedykolwiek widziałem raczej jego głównymi atutami są akcja i pewnego rodzaju strategia(nie mylić z taktyką) ale to dopiero na najtrudniejszym poziomie czyli z rebelią na własny rachunek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #454 dnia: Czerwca 07, 2009, 23:18:08 »
    M&B to nie RPG , CRPG,ACTION ani też rts. To hybryda wielkością przebiła nawet czasy wielkiej świetności SpellForca 1(moja 3 ulubiona gra)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #455 dnia: Czerwca 08, 2009, 00:09:45 »
    Zwiększenie ilości mieszkańców poruszających się po mieście to całkiem dobry pomysł,oczywiście z umiarem tak powiedzmy do 30 mieszkańców,w zależności od wielkości scen.

Ale zwiększenie tej liczby, jeśli korzystać by z oryginalnych skryptów, to masa roboty. Na razie wolę nawet nie próbować nic z tym grzebać, na tę chwilę wystarczy 8 "wędrowniczków".

Myślę, że zamiast pojawienia się jakiegoś budynku we wsi to wolałbym aby ikonka na mapie wsi się zmieniła w zależności od tego co mamy tam wybudowane. Czy byłoby to trudne do wykonania?

Nie. Wymagałoby to tylko zrobienia kilku nowych ikon + mały trigger, który podmieniałby ikony po wzniesieniu nowego budynku. Dobry pomysł, coś spróbuję w tej kwestii wymodzić.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #456 dnia: Czerwca 08, 2009, 01:41:11 »
    A co z zaproponowaną przeze mnie opcją?

To sporo dodatkowej roboty i główkowania przy nowych statystykach dla wszystkich jednostek, więc na razie odpada.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2009, 08:18:32 wysłana przez Daedalus »

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Czerwca 08, 2009, 12:15:09 »
    Daed te nowe mieczyki są po prostu przecudowne mam nadzieje że z nich nie zrezygnujesz...co z pomysłem zrobienia wytrzymałości lanc?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #458 dnia: Czerwca 08, 2009, 16:45:31 »
    Łamiące się lance odpadają. Z kilku powodów. Najważniejszy - nawet jeśli to jakimś cudem wykonalne, to jest to gra nie warta świeczki.

Kiedyś padła propozycja, bym dodał BlackJack Pokera, który jest już we większości modów. Mnie ta gra jednak nie pasowała do realiów M&B i dlatego w moim modzie jej nie będzie...

Będzie za to coś innego. Coś, co moim zdaniem znacznie lepiej wpasowuje się w ogólny klimat świata Calradii. Dwa screeny na zachętę:

Od razu uprzedzę kilka faktów:
    1. Nie, kości nie będą się po stole toczyć i zachowywać zgodnie z prawami fizyki. Nie jestem cudotwórcą. ;)
    2. Jest to raczej tylko taka mała odskocznia, ciekawostka, gdyż...
    3. Gra jest bardzo prosta. Zarówno jeśli chodzi o zasady, jak i szanse na wygraną (choć bardzo dużo zależy od zwykłego szczęścia).

Robiąc tę minigierkę celowałem w Kościanego Pokera, którego niektórzy z Was pewnie znają z Wiedźmina, niestety to przerasta moje umiejętności i na chwilę obecną zasady ograniczają się do dwuturowego "kto wyrzuci więcej", z możliwością wymiany niechcianych kości. Może kiedyś, jeśli znajdę gdzieś w necie rozpisany skrypt zwykłego pokera, to uda mi się rozbudować tę grę. W sumie to wszystko jest przygotowane, wystarczy tylko podmienić skrypt odpowiedzialny za obliczanie wyniku (i zachowania AI). Na razie jednak to odstawiam i biorę się za ważniejsze rzeczy. ;)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #459 dnia: Czerwca 08, 2009, 17:07:29 »
    I ty mówisz ,że cudotwórcą nie jesteś , a i owszem jesteś nikt nie zrobił tylu cudów do M&b prócz ciebie, czekam na tego moda jeszcze niecierpliwiej.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #460 dnia: Czerwca 08, 2009, 18:18:15 »
     Wow, ale fajnie to wygląda... Trzymaj tak dalej!
     Czy jest możliwe dodanie (w czasie wizyty we własnym lochu) opcji dialogowej z schwytanym przez nas lordem, aby go wypuścić? Bo wkurza mnie 20 lordów w moim więzieniu, kiedy ich frakcja upadnie i nie ma z czego zapłacić okupu...

Offline Valgard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Czerwca 08, 2009, 18:29:38 »
    A można by coś zrobić z "Ladys" bo to też denerwuje, biorą tylko kasę na podwyższenie respa u innych lordów i bierze sie udział w turniejach o ich "honor" itp itd
    A jakby tak można było się chajtnać i mieć dziedzica to też pewien nieodzowny element średniowiecznego życia władców, a w modzie mówi się o własnym królestwie więc prowadzić je jako samotny król to według mnie daje mniejsze poczucia i wczuwania się w postać. Przydało by się tez jakiegoś zwierzaka dodać do wioski choćby standardowego psa. Od razu zmienia się wizerunek lokacji. Im więcej drobnych szczegółów tym bardziej oko się cieszy;)

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Czerwca 08, 2009, 20:17:57 »
    Nie widzę sensu marnowania czasu na ozdoby. Jeśli one jednak miały by jakieś zastosowanie praktyczne jak np.: psy mogą kogoś troszeczkę pogryźć(ale to trochę bezsensu bo przecież piesio nie przeżre się przez zbroje).

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Czerwca 08, 2009, 20:21:06 »
    zależy jaka ;]
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #464 dnia: Czerwca 08, 2009, 20:46:46 »
    Lesze byłyby akcje dawania strażnikom łapówki  w miastach i zamkach... i możliwosc uswobodzenia jakiegos lorda z naszej frakcji lub jednostki .... Denerwujące jest to, że jak wchodze do miasta, w którym "niby" jest 50 więźniów .... llochy i tak gniją pustkami (zawsze puste)