Łamiące się lance odpadają. Z kilku powodów. Najważniejszy - nawet jeśli to jakimś cudem wykonalne, to jest to gra nie warta świeczki.
Kiedyś padła propozycja, bym dodał BlackJack Pokera, który jest już we większości modów. Mnie ta gra jednak nie pasowała do realiów M&B i dlatego w moim modzie jej nie będzie...
Będzie za to coś innego. Coś, co moim zdaniem znacznie lepiej wpasowuje się w ogólny klimat świata Calradii. Dwa screeny na zachętę:

Od razu uprzedzę kilka faktów:
1. Nie, kości nie będą się po stole toczyć i zachowywać zgodnie z prawami fizyki. Nie jestem cudotwórcą. ;)
2. Jest to raczej tylko taka mała odskocznia, ciekawostka, gdyż...
3. Gra jest bardzo prosta. Zarówno jeśli chodzi o zasady, jak i szanse na wygraną (choć bardzo dużo zależy od zwykłego szczęścia).
Robiąc tę minigierkę celowałem w Kościanego Pokera, którego niektórzy z Was pewnie znają z Wiedźmina, niestety to przerasta moje umiejętności i na chwilę obecną zasady ograniczają się do dwuturowego "kto wyrzuci więcej", z możliwością wymiany niechcianych kości. Może kiedyś, jeśli znajdę gdzieś w necie rozpisany skrypt zwykłego pokera, to uda mi się rozbudować tę grę. W sumie to wszystko jest przygotowane, wystarczy tylko podmienić skrypt odpowiedzialny za obliczanie wyniku (i zachowania AI). Na razie jednak to odstawiam i biorę się za ważniejsze rzeczy. ;)