Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329019 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Arrrr
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #375 dnia: Maja 30, 2009, 18:12:50 »
    Wpadł mi ostatnio do głowy pewien pomysł, a mianowicie ostrogi. Czy myślałeś o umieszczeniu ich w modzie? Jeżeli już był tu taki pomysł to przepraszam.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #376 dnia: Maja 30, 2009, 19:12:54 »
    Wpadł mi ostatnio do głowy pewien pomysł, a mianowicie ostrogi. Czy myślałeś o umieszczeniu ich w modzie? Jeżeli już był tu taki pomysł to przepraszam.

Tylko co by to wniosło do gry lub moda? Żeby umieszczenie ostróg miało jakikolwiek sesn, poza dodatkowym elementem wyposażenia, musiałyby w jakiś sposób wpływać na postać je noszącą...gdyby ostrogi dawały np. +1 do jeździectwa czy łucznictwa konnego (bo poprawiają "stabilność" prowadzenia konia), miałoby to jakiś sens...a tak to byłyby IMHO tylko gadżetem nic nie wnoszącym do gry...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #377 dnia: Maja 30, 2009, 20:19:39 »
    Eh można by jak juzdodać specjalne pary(podkreślam Pary butów) do jeżdżenia konno jak powiedzeliście dodających 1 do jeździectwa , byłby to całkiem niezły pomysł

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #378 dnia: Maja 30, 2009, 20:24:03 »
    Dlaczego wy próbujecie za wszelką cenę zrobić z tego klasycznego RPG. Rozumiem karę przy zbroi płytowej do łucznictwa, ale buty, czy strzemiona i bonusy do jeździectwa, lepszy kształt buta/strzemiona pozwala na pewniejsze oparcie przy jeździe, czy co?

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #379 dnia: Maja 30, 2009, 20:31:23 »
    Ostrogi służyły do popędzania konia, ale było ryzyko, że przy za mocnym uderzeniu ostrogami koń poniesie. Przy opancerzonym koniu nie ma to sensu, gdyż całe uderzenie zniweluje kolczuga czy skóra. A poza tym jest to nadmierne bajerowanie moda.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Maja 30, 2009, 20:42:43 »
    Jakie ostrogi? Przecież nawet ani razu tego słowa nie użyłem...

Co do mapy to stoczyłem jeszcze kilka bitew i rzeczywiście przydało by się trochę obniżyć teren.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #381 dnia: Maja 30, 2009, 21:02:34 »
    proudzie, wybacz, mam taki nawyk nieużywania quote'a, a post był do Michała ;-)

Teren trzeba obniżyć, cholernie dziwne jest takie pagórkowate coś.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #382 dnia: Maja 30, 2009, 22:22:16 »
    też pograłem trochę (lecz mojej opinii proszę nie brać pod uwagę) i uważam że teren jest odrobinę zbyt "zniekształcony" lecz mi osobiście na ~40 walk tylko w 2 stanowczo utrudniały grę...O dziwo rozgrywając walki na równinach teren był wystarczająco gładki aby nazwać go "niezdeformowanym" :D

Offline Cezar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Czerwca 01, 2009, 20:30:53 »
    Daedalus, czy jest możliwe abyś przy najbliższej aktualizacji dodał o prócz szczegółów, ogólny postęp prac nad modem? np. w formie "%". Pozdrawiam i życzę owocnej i szybkiej pracy!

Offline Valhar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:32:06 »
    wgrałem sobie mapkę ale sie na niej nie nagrałem :/
    odczytalem save'a
    moja armia była akurat w zamku Ismirala (czy jakoś tak , kolo Khudan w kierunku Swadii)
    i nie mogłem wyjść z zamku :/
    mój błąd czy mapa złe zrobiona?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:35:24 »
    wgrałem sobie mapkę ale sie na niej nie nagrałem :/
    odczytalem save'a
    moja armia była akurat w zamku Ismirala (czy jakoś tak , kolo Khudan w kierunku Swadii)
    i nie mogłem wyjść z zamku :/
    mój błąd czy mapa złe zrobiona?
    Ani twój błąd ani mapa. Mapa jest zrobiona dobrze (przynajmniej według mnie), a twój problem polega na tym, że Daedalus trochę pozmieniał rozmieszczenie lokacji, więc jeśli wszytujesz save zapisany na zwykłej mapie to na tej w tym miejscu może być jakaś lokacja. Jak zaczniesz od początku to będziesz w dobrym miejscu.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #386 dnia: Czerwca 03, 2009, 07:02:34 »
    Ja mogę poradzic tobię popostu wczytać starą mape, i zrobić nowego sava.

Offline Nuzurame

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Czerwca 03, 2009, 14:28:06 »
    Ja się z tobą Proud nie zgodzam. Ta mapka nie jest wcale taka dobra, bo codziennie staczam na niej kilka bitewek w różnych miejscach i naprawdę ten teren jest zbyt zniekształcony. Nawet jeśli dla niektórych to jest jeszcze ok. to defaultowa mapka jest pod tym względem lepsza. A ogólna koncepcja tych map jest taka sama. Pasuje mi tylko te kilka nowych jeziorek.

A co ty w niej widzisz takiego, że nazywasz ją "bardzo dobrą" ?

Nowe teksturki powierzchni by lepiej tą sprawę załatwiły moim zdaniem.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Czerwca 04, 2009, 11:36:05 »
    A co ty w niej widzisz takiego, że nazywasz ją "bardzo dobrą" ?
    "Bardzo dobra" było w odniesieniu do terenu, bo dla mnie ten teren pasuje. Walcze na piechotę więc mi "placek" nie jest potrzebny i pisałem to według WŁASNEGO uznania i dlatego napisałem, żeby też inne osoby się wypowiedziały...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #389 dnia: Czerwca 04, 2009, 11:37:33 »
    Daedalus, czy jest możliwe abyś przy najbliższej aktualizacji dodał o prócz szczegółów, ogólny postęp prac nad modem? np. w formie "%".
    Ogólny postęp prac oceniam na bardzo zaawansowany. :P Ile to jest procent? Nie mam pojęcia. Nie mam również pojęcia jak miałbym to niby obliczyć. Zresztą co Wam po tym, jeśli napiszę np. 99%, gdy na ten ostatni jeden procent będziecie musieli czekać np. ponad miesiąc??? Jak mod będzie się zbliżał do etapu, że można będzie wydać wersję do testów, to z pewnością dam wcześniej znać. ;)

A na razie macie trochę nowego mięska:

Tak teraz prezentują się w boju Nordowie:

Na razie na tarczach mają wzory "okołoceltyckie", ale możliwe, ze trochę przebiorę te wzorki i zostawię tylko takie bardziej pasujące pod kulturę nordycką. Może. ;)

Podróżując po Calradii można natknąć się na nowe grupy bandytów. W górach na - niespodzianka! - górali (już praktycznie gotowi. Pozostaje zmienić im butki i dodać parę nowych tarcz)...

...zaś na stepach - na barbarzyńskich Merkitów (tym jeszcze muszę dorobić jakieś zbroje pasujące do masek):

Kilka z nowych pancerzy:

Oraz nieco z nowych narzędzi mordu: