Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329015 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #435 dnia: Czerwca 06, 2009, 20:35:24 »
    Tylko teraz niech się znajdzie taki kto ułoży ładny przewodnik po Calradii dla przewodnikaxD

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #436 dnia: Czerwca 06, 2009, 20:53:12 »
    Może "Górali" jako sub frakcję? Tylko jeśli pojmiemy jakiegoś lub kupimy w tawernie będziemy mozgi go mieć? Można by było dla nich zrobić jakoś jeden zameczek i tyle, bo powiedzmy ze to był by jeden klan czy szczep ;}.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #437 dnia: Czerwca 06, 2009, 21:48:41 »
    Tyle że taki jeden zameczek po jakimś tygodniu, może dwóch zostałby podbity przez jakąś frakcję...

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #438 dnia: Czerwca 07, 2009, 01:15:04 »
    Po takiej debacie o góralach nachodzi mi pomysł o nowej frakcji :P .... Szkoci :P .... tam biegaliby panowie w sukienkach i w śmiesznych góralskich strojach :P .... W tym modzie (The Eagle and The Radiant Cross) widziałem nową frakcję :] .... Ciekawie wyglądałaby nowa fakcja na tych terenach.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #439 dnia: Czerwca 07, 2009, 06:57:33 »
    Ja tam wole te pięć królestw i starą dobrą Calradię. Może to by było jakieś urozmaicenie, ale ja tam jestem sentymentalny;D Zresztą wcześniej już chyba była mowa o nowej frakcji.

Szczerze to sam już nie mogę się doczekać moda;)

Offline Valgard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Czerwca 07, 2009, 15:00:10 »
    Mnie zawsze denerwował np to że jak wybudowałem w swoim, mieście, wsi lub zamku jakiś budynek to nic na mapie się nie zmieniało:( Fajnie by było gdybym kupi sobie np młyn, wchodzę w lokacje a tam proszę młyn nówka nie śmigany. W miastach chodzi może 10 mieszkańców + straż, trochę tego mało.

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #441 dnia: Czerwca 07, 2009, 15:25:32 »
    Z tymi nowymi budynkami we wsiach i innych lokacjach to się zgadzam ale co to większej ilości mieszkańców to nie za bardzo .... za długo by się ładowała dana lokacja ....

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Czerwca 07, 2009, 15:43:38 »
    Popieram budynki, byłby jakiś rozwój w lokalizacjach, a nie cały czas to samo... Można by też zrobić, że jak wioska została splądrowana i się już odbudowuje, to np. trzeba zapłacić za odbudowę spalonego młyna itp. , oczywiście nie zbyt ogromną cenę...
    Co do mieszkańców, to przydało by się, zęby Ci strażnicy też trochę łazili, a nie wszyscy sobie stoją... Niech robią coś w rodzaju wary...

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #443 dnia: Czerwca 07, 2009, 15:57:32 »
    O tym już było... Trzeba by edytować mnóstwo scen i napisać trochę skryptów, a do wsi i tak dość rzadko się zajeżdża...

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #444 dnia: Czerwca 07, 2009, 16:43:07 »
    (...) W miastach chodzi może 10 mieszkańców + straż, trochę tego mało (...)

A co ty sobie myślisz! Że po mieście będzie chodziło 300 mieszkańców i 100 straży. Komuś kto ma słaby komp już by się zawiesił. Chyba że zrobiło by się opcje "ilość mieszkańców chodzących po mieście" i "ilość straży występującej w mieście" to wtedy tak. Ale każdy wie, że to raczej niemożliwe (chociaż ;) ).

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #445 dnia: Czerwca 07, 2009, 16:53:09 »
    Zwiększenie ilości mieszkańców poruszających się po mieście to całkiem dobry pomysł,oczywiście z umiarem tak powiedzmy do 30 mieszkańców,w zależności od wielkości scen.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #446 dnia: Czerwca 07, 2009, 17:03:06 »
    Taaa... A potem masz misje znajdź szpiega i lataj w 30-40 mieszkańcach...

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #447 dnia: Czerwca 07, 2009, 19:21:06 »
    Dokładnie ! Misja szpiega; szukaj spośród 30 wiśniaków tego jednego. Nie ma co marudzić nad tym wątkiem .... Dobre efekty po splądrowaniu to dobry pomysł ale raczej trudny aby go urzeczywistnić.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Czerwca 07, 2009, 20:27:42 »
    Myślę, że zamiast pojawienia się jakiegoś budynku we wsi to wolałbym aby ikonka na mapie wsi się zmieniła w zależności od tego co mamy tam wybudowane. Czy byłoby to trudne do wykonania?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #449 dnia: Czerwca 07, 2009, 21:31:32 »
    A ja wymyśliłem coś co autor moda po prostu musi wprowadzić! :-) I nie ma że złota wolność modderska! obowiązei i już! ;]

Dzisiaj oglądałem statystyki różnych żołnieży i stwierdziłem, że max 250 profki to żenada na kółkach. Sam mam 525 łucznictwa i ~400 innych skillów. Otóż w TLD była (chyba) taka opcja, która umożliwiała mnożenie proff jednostek z podziałem na swoje i wroga. Pojawiał się w pierwszej chwili gry taki gandalfopodobny dziadek i pozwalał na regulacje różnych opcji min. tej. Co o tym sądzicie?