Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329036 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matrix0999

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #345 dnia: Maja 27, 2009, 10:23:29 »
    Z tymi menusami chyba można by było zrobić opcję on/off, co o tym myślisz Daedalusie ?

http://aod.xaa.pl/ Serdecznie zapraszam na forum klanu Angels of Death.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #346 dnia: Maja 27, 2009, 10:27:43 »
    Właśnie wprowadzam zmiany w moim module system i ograniczam menu. Jeśli nie napotkam żadnych problemów, to ograniczone menusy będzie można włączyć/wyłączyć w opcjach. Jeśli zrobię/zdobędę nowe sceny miast, to wyłączę tą możliwość wyłączania. ;)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #347 dnia: Maja 27, 2009, 11:32:54 »
    Daed, mnie morduj, ojczyznę morduj ale RESa zostaw! ;]

Wybaczcie panowie ale -to ofkoz moje zdanie mogę sie mylić - usunięcie quick jumpów to morderstwo tego moda. Rozsądnie byłoby dać toffle on/off jak ktoś to wcześniej ujął. Max ustępstwem jakie IMO można tutaj zrobić to upodobnienie się do wersji 808- menusy quieck jump pojawiały się dopiero w chwili gdy byliśmy już w danej lokacji. Pozdrawiam

CB

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #348 dnia: Maja 27, 2009, 11:45:59 »
    Ja tam nie widzę żadnego morderstwa tylko plus dla moda. Do tej pory podjeżdżałeś i miałeś wszystko pod ręką, a tak będzie trzeba troszkę d**ę ruszyć.

Edit: Zapomniałem, lokacje w m&b są tak duże że toż to przecież cały kwadrans zajmie przejście od bramy do sklepu...
    « Ostatnia zmiana: Maja 27, 2009, 11:47:36 wysłana przez proud »

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Maja 27, 2009, 14:58:38 »
    Ja jestem za opcję on/off ... z początku może być wielką euforią bieganie po wioskach, zamkach czy tam miastach w celu znalezienia tego czy owego .... ale z czasem .... znudzi się to .... ile razy będzie można patrzeć na te same wioski czy inne lokacje (5 , 10 , 20 razy). Oczywiście ten kto będzie chciał "realistycznie" wgłębić się w fabułę gry ten kliknie "on" .... Moim zdaniem powinien być właśnie taki wybór, gdyż są gracze za i przeciw ...

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #350 dnia: Maja 27, 2009, 17:51:15 »
    Usunąć całkowicie. Co to za realizm? W prawdziwym świecie wchodzisz do miasta, klikasz kilka razy myszką i wychodzisz obładowany torbami?
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #351 dnia: Maja 27, 2009, 18:11:24 »
    Jestem za wyłączeniem menusów, ale porównując grę do realnego świata to... Coś jest nie tak :D
    XXX

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #352 dnia: Maja 27, 2009, 19:20:10 »
    No świetnie...Cóż grywalność,klimat itd... spoko...Tylko chciałbym wtrącić iż nie każdy Ma aż tak wiele czasu na grę w swoim życiu aby mógł sobie pozwolić na tracenie Swojego cennego czasu na nudnawe (monotonne) podjeżdżanie każdorazowo w celu uzyskania np bydła czy questu...Bo jeżeli jesteśmy "rządni" rozrywki zabawy (i nie mówię tu o epickich walkach,oblegach ale własnie wykonywaniu misji dla wieśniaków)To wg Mnie staje się strasznie nudne kiedy aby z stosunku 0 lub -20 (jeżeli wcześniej plądrowaliśmy) Chcemy wyciągnąć na +20...i co (załóżmy taką teorie):
    Podjeżdżam do Wioski:
    Klikam wycieczkę po wiosce:
    -I teraz tak jeżeli ktoś ma słabego kompa to taki teren nawet przy rozdzielczości 800x600 ładuje mu się ~10-15 sek.
    -Teraz jeżeli nie ma zbytnio obeznania po wiosce zaczyna kluczyć po wiosce ok szuka szuka powiedzmy że za pierwszym razem znajdzie po minucie (następne już krócej tylko czas dojazdu czyli 20 sek)
    -Teraz pogada (5 sek)
    - I wyjście (załadowanie mapy 5 sek)

To nam daje 40-50 sek jeżeli jesteśmy wprawieni i odwiedzamy wioskę często i 1,5 minuty jeżeli odwiedzamy kilkanaście wiosek (multiquest)

teraz pomnóżmy to przez np. 10 razy dla 1 wioski

wychodzi nam iż jeżeli chcielibyśmy poprawić stosunki z Tylko jedną wioską tracimy z naszego wolnego czasu 6,5-8,5 minuty (Teraz załóżmy że chcemy poprawić sobie stosunki z wioskami w frakcji np 15 wiosek) Wtedy tracimy od 2h do nawet (patrząc na multiquest) prawie 4h...

Pewnie Mnie wyśmiejecie za taki punkt widzenia ale musiałem to napisać -.-

Dlatego proszę Cie Daedlus'ie abyś pozostawił opcję wyboru graczom czy chcą takie menu czy może nie lub w ostateczności wprowadził tak jak mówią użytkownicy wyżej takiej opcji po pierwszym odwiedzeniu lokacji (to da im ten upragniony widok i nie zepsuje do końca gry[zobaczymy i tak i tak jak wygląda wioska])

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #353 dnia: Maja 27, 2009, 19:39:31 »
    Mi tam obojętnie. Ale jak Andre692 wyżej napisał to może lepiej by było włączyć funkcję off/on. Np. jeden lubi se kliknąć kilka razy, a inni wolą się przejść. To drugie jest bardziej realistyczne, ale czasochłonne. A to pierwsze jest szybsze ale mniej realistyczne. Czyli ja jestem za 50% na tak i 50% na nie (chociaż wole szybciej kliknąć kilka razy i jestem gotowy).

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline KonQbenT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Maja 27, 2009, 19:50:33 »
    Możliwość on/off to najlepsze rozwiązanie dla każdego gracza .... dla tego co ma czas i dla tego który go nie ma .... bo faktycznie traci się mnóstwo czasu (sumując) na questy.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Maja 27, 2009, 19:54:24 »
    Traci się czas, ale staje się również coraz nudniejsze takie łażenie. Jak pierwszy raz grałem w M&B, to chciałem zwiedzać wszystkie lokacje, lecz z czasem częściej korzystałem z kliknięć. Jestem za opcją włącz/wyłącz. Wtedy każdy będzie zadowolony:P
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Maja 27, 2009, 22:47:56 »
    Nie wiem czy jest to możliwe, ale czy można dodać wpływ pogody na efektywność wojsk? Na przykład w czasie deszczu spada zasięg łuczników, ewentualnie konie tracą na szybkości z powody błota, a podczas upału ciężka piechota porusza się wolniej bo męczy się w swoich płytówkach.
    A odnośnie "quick jump-ów" to salomonowym rozwiązaniem będzie jednak możliwość włączenia bądź wyłączenia tego w Menu.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Maja 27, 2009, 22:53:07 »
    W Nativie jest tak, że kusze podczas deszczu tracą na skuteczności, ale jeszcze nie było mi tego doświadczyć:P
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #358 dnia: Maja 27, 2009, 22:59:34 »
    Ogólnie w Native kusze mniej niosą wszystko porusza się ździebko wolniej i jest ogólnie gorzej...Dodatkowo deszcz w nocy to porażka dla łucznika :)...Więc nie sądzę aby był z tym problem...Jednak w związku z tym chciałbym coś zaproponować...Mianowicie bagna...Czyli obszary na których działa skrypt jakbyśmy szli po  rzece  element dla oka a cieszy :P

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #359 dnia: Maja 27, 2009, 23:30:24 »
    No świetnie...Cóż grywalność,klimat itd... spoko...Tylko chciałbym wtrącić iż nie każdy Ma aż tak wiele czasu na grę w swoim życiu aby mógł sobie pozwolić na tracenie Swojego cennego czasu na nudnawe (monotonne) podjeżdżanie każdorazowo w celu uzyskania np bydła czy questu...Bo jeżeli jesteśmy "rządni" rozrywki zabawy (i nie mówię tu o epickich walkach,oblegach ale własnie wykonywaniu misji dla wieśniaków)To wg Mnie staje się strasznie nudne kiedy aby z stosunku 0 lub -20 (jeżeli wcześniej plądrowaliśmy) Chcemy wyciągnąć na +20...i co (załóżmy taką teorie):
    Podjeżdżam do Wioski:
    Klikam wycieczkę po wiosce:
    -I teraz tak jeżeli ktoś ma słabego kompa to taki teren nawet przy rozdzielczości 800x600 ładuje mu się ~10-15 sek.
    -Teraz jeżeli nie ma zbytnio obeznania po wiosce zaczyna kluczyć po wiosce ok szuka szuka powiedzmy że za pierwszym razem znajdzie po minucie (następne już krócej tylko czas dojazdu czyli 20 sek)
    -Teraz pogada (5 sek)
    - I wyjście (załadowanie mapy 5 sek)

To nam daje 40-50 sek jeżeli jesteśmy wprawieni i odwiedzamy wioskę często i 1,5 minuty jeżeli odwiedzamy kilkanaście wiosek (multiquest)

teraz pomnóżmy to przez np. 10 razy dla 1 wioski

wychodzi nam iż jeżeli chcielibyśmy poprawić stosunki z Tylko jedną wioską tracimy z naszego wolnego czasu 6,5-8,5 minuty (Teraz załóżmy że chcemy poprawić sobie stosunki z wioskami w frakcji np 15 wiosek) Wtedy tracimy od 2h do nawet (patrząc na multiquest) prawie 4h...

Pewnie Mnie wyśmiejecie za taki punkt widzenia ale musiałem to napisać -.-

Dlatego proszę Cie Daedlus'ie abyś pozostawił opcję wyboru graczom czy chcą takie menu czy może nie lub w ostateczności wprowadził tak jak mówią użytkownicy wyżej takiej opcji po pierwszym odwiedzeniu lokacji (to da im ten upragniony widok i nie zepsuje do końca gry[zobaczymy i tak i tak jak wygląda wioska])

I przez takie podejście ostatnio naciąłem się kilka razy w empikach. Płaciłem po 100-150 zł za grę i jakże się wkur.. denerwowałem, jak na najwyższych poziomach trudbości przechodziłem je w 6-8 h... To jest skandal jeśli chodzi o obecną długość gier. RPGi trwają dłużej, ale są sztucznie przedłużane.
    XXX