No świetnie...Cóż grywalność,klimat itd... spoko...Tylko chciałbym wtrącić iż nie każdy Ma aż tak wiele czasu na grę w swoim życiu aby mógł sobie pozwolić na tracenie Swojego cennego czasu na nudnawe (monotonne) podjeżdżanie każdorazowo w celu uzyskania np bydła czy questu...Bo jeżeli jesteśmy "rządni" rozrywki zabawy (i nie mówię tu o epickich walkach,oblegach ale własnie wykonywaniu misji dla wieśniaków)To wg Mnie staje się strasznie nudne kiedy aby z stosunku 0 lub -20 (jeżeli wcześniej plądrowaliśmy) Chcemy wyciągnąć na +20...i co (załóżmy taką teorie):
Podjeżdżam do Wioski:
Klikam wycieczkę po wiosce:
-I teraz tak jeżeli ktoś ma słabego kompa to taki teren nawet przy rozdzielczości 800x600 ładuje mu się ~10-15 sek.
-Teraz jeżeli nie ma zbytnio obeznania po wiosce zaczyna kluczyć po wiosce ok szuka szuka powiedzmy że za pierwszym razem znajdzie po minucie (następne już krócej tylko czas dojazdu czyli 20 sek)
-Teraz pogada (5 sek)
- I wyjście (załadowanie mapy 5 sek)
To nam daje 40-50 sek jeżeli jesteśmy wprawieni i odwiedzamy wioskę często i 1,5 minuty jeżeli odwiedzamy kilkanaście wiosek (multiquest)
teraz pomnóżmy to przez np. 10 razy dla 1 wioski
wychodzi nam iż jeżeli chcielibyśmy poprawić stosunki z Tylko jedną wioską tracimy z naszego wolnego czasu 6,5-8,5 minuty (Teraz załóżmy że chcemy poprawić sobie stosunki z wioskami w frakcji np 15 wiosek) Wtedy tracimy od 2h do nawet (patrząc na multiquest) prawie 4h...
Pewnie Mnie wyśmiejecie za taki punkt widzenia ale musiałem to napisać -.-
Dlatego proszę Cie Daedlus'ie abyś pozostawił opcję wyboru graczom czy chcą takie menu czy może nie lub w ostateczności wprowadził tak jak mówią użytkownicy wyżej takiej opcji po pierwszym odwiedzeniu lokacji (to da im ten upragniony widok i nie zepsuje do końca gry[zobaczymy i tak i tak jak wygląda wioska])