Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510278 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline duch

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #90 dnia: Lutego 02, 2009, 19:40:02 »
    wchodzisz do zamku/miasta rozmawiasz z kanclerzem(wyglada jak szlachcic) i wybierasz duga opcje. tam wybierasz lenbo. klikasz i wybierasz lorsa szczesciarza.

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Lutego 02, 2009, 19:43:31 »
    ...

:))

gram w SOD4 invasion czy jak dorzuce do tego umarlaki to strace save i bede musial zaczynac od nowa? to samo pytanie dot. najnowszej z 1.2.09 wersji moda.

co moża zrobic zeby zwiekszyc swoja popularnosc w miescie?
    Można grać z inwazją Legionów ALBO Unarlaków. Alternatywa rozłączna. Siła legionu była testowana. Jest twardy, ale da się go pokonać. Czyli jest tak jak być powinno. Nie za łatwo ale do pokonania. Umarlaki zrobiłem bo lubię takie klimaty i nie wiem czy nie są za łatwi stąd 165 dni mniej na przygotowanie. Dla mnie przyjemniej wyżynać zombie ale jeśli chciałbym prawdziwego wyzwania zagrałbym z legionem. Ale de gustibus...

przyznam, ze zakochalem sie w tym modzie ale mam sporo pytan :
    1co daje dzis wypuszczona latka
    2 mam miasto rivenched gdzie populacja to 500000 ;-o ale niewiem ile mam wiary i ile potrzeba do tych elite  warriori ile mozna ich miec ??
    Dzięki!
    1.Łatka dodaje Mapę Strategiczną, z której można wydawać rozkazy swoim lordom. Kod został przygotowany przez znanego tu wszystkim Daedalusa za co dziękuję.
    2.Hymmm... nie raportowano mi buga z taką populacją... O wiarę zapytaj Chancellora. 20 wiary na świętego wojownika MINIMUM. Nie znaczy to, że od razu go dostaniesz.

Phoven> Faktycznie mam raporty, że cos z tym zwoływaniem kampanii jest nie tak, ale teraz z Mapą Strategiczną to juz nie problem.

duch> Inwazja jest tylko jedna. Chociaż w V5 jeśli powstanie planuję zrobić wiele fal (słabszych) inwazji. By je powstrzymać gracz będzie musiał zbudować flotę i zająć porty na kontynencie, z którego przybył.

A oto link do najnowszej łatki (pomyślana jako kompatybilna z zapisami, ale ktoś mi raportował, że ma jakieś problemy z rekrutami po nagraniu łatki...)
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,54436.0.html

Offline duch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Lutego 02, 2009, 19:51:49 »
    a nie mozna ustawic w plikach automatycznej powtarzalnoasci czy trzeba po kazdym ataku zaczynac gre od nowa???poniewaz mam taki problem wybilem ich wszystkich (nieumarlakow) i niemam z kim walczyc.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #93 dnia: Lutego 02, 2009, 19:55:58 »
    a nie mozna ustawic w plikach automatycznej powtarzalnoasci czy trzeba po kazdym ataku zaczynac gre od nowa???poniewaz mam taki problem wybilem ich wszystkich (nieumarlakow) i niemam z kim walczyc.

Właśnie,sam jeszcze nie dożyłem do inwazji umarlaków.(Chodzi mi o moją postać.Musiałem zrobić nową postać.)Ale wiem na pewno że fajnie by było móc jeszcze raz z nimi walczyć.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 02, 2009, 20:02:55 »
    Możesz używając Customization Guide (zobacz 1 post pod koniec) zmienić datę inwazji na jaki chcesz dzień. Np. wybiłeś nieumarlaków, masz dzień 350 to ustaw inwazję na 352. Odczytaj stan gry i przyjdą znowu (może być jeden problem. Być może pojawią się sami Nekromanci bez jednostek... Ale jeśli zdobędą choćby jedno miasto szybko odnowią siły).
    Właśnie,sam jeszcze nie dożyłem do inwazji umarlaków.(Chodzi mi o moją postać.Musiałem zrobić nową postać.)Ale wiem na pewno że fajnie by było móc jeszcze raz z nimi walczyć.
    Z tego co widzę to raczej nie dożyjesz, bo zgłosiłeś mi błąd, który mógł wystąpić jedynie w modzie Lords and Realms z czego wnioskuję, że nie grasz w Sword of Damocles.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 02, 2009, 20:05:58 »
    O jaki błąd ci niby chodzi???O postać???Po prostu dostałem od wroga bardzo mocno,pojmali mnie i wrzucili do lochów.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 02, 2009, 21:17:54 »
    Ja mam taki problem, może ktos go zglaszał. Otoż gdy zdobęde miasto tylko na początku moge budować budynki. Gdy odejde z miasta i wróce to menu się nie wyswietla.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Bolo313

• Użytkownik
    • CS is everything. M&B too.
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 02, 2009, 21:45:28 »
    Mam 5 problemów i czy mógłby mi ktoś pomóc.

1. Mapka calradii, a dokładniej ten teren gdzie jest zaśnieżone to tekstura jest jest jakaś dziwna, w dodatko w kratkę z różowymi paskami.

2. Jeden z konnych Vaegirów walczy pięściami zamiast mieczem. O co chodzi?

3. Mógłby mi ktoś, tu na forum, przetłumaczyć kwestie dla marszałka, kanclerza i tych dwóch innych co są naszym zamku. Bo w ogóle ich nie rozumiem.

4. O co chodzi z tym że jak nie miałem własnego zamku to wy wioskach mogłem rekrutować rolników i ich szkolić na najemników, a jak zdobyłem zamek to mogłem rolników szkolić na rolników?

5. Po co przy nazwach niektórych żołnierzy są gwiazdki?
    "Jutro jest dziś, tyle że jutro."

Offline duch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 02, 2009, 22:00:36 »
    Mam 5 problemów i czy mógłby mi ktoś pomóc.
    4. O co chodzi z tym że jak nie miałem własnego zamku to wy wioskach mogłem rekrutować rolników i ich szkolić na najemników, a jak zdobyłem zamek to mogłem rolników szkolić na rolników?
    5. Po co przy nazwach niektórych żołnierzy są gwiazdki?
    4: Jak zdobyłeś miasto/zamek automatycznie zakładasz państwo czyli w wioskach pojawiaja się tylko rolnicy z plemienia które wybrałes.CZyli najemników zdobedziesz tylko w tawernach
    5: Gwiazdki oznaczaja gotowość do następnego poziomy. Lecz aby ich awansować musisz udac się do zamnku porozmawiać z Marszałkiem i wybrać pierwszą opcję. Wybrać gotowych do awansu i wybrać kolejny poziom.
    Uwaga! Żeby awansować trzeba mieć odpowiedni budynek w państwie, więc żeby awansować piechote potrzebujesz baraki w miastach itd.

Offline lordyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 02, 2009, 22:12:45 »
    vonmistont ->

czy save z poprzedniej wersji współdziałają z tą najnowszą ?
    i
    czy można także bezproblemowo dać na nią tę nakładkę z nieumarłymi? , czy ona także jest do ostatniej wersji?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2009, 22:14:35 wysłana przez lordyp »

Offline duch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 02, 2009, 22:18:20 »
    Ja osobiscie nie moge grac na poprzednich savach. Ale nie powinienes miec problemu z latka o nieumarlych. Ale gra od poczatku Cie czeka

Offline Bolo313

• Użytkownik
    • CS is everything. M&B too.
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 03, 2009, 11:23:36 »
    Ja mam jeszcze 2 pyt.

1. Czy ktoś robi spolszczenie do SoD'a, vomnimost pisał że tego jest 2 strony A4, więc mógłby ktoś zrobić to spolszczenie (oczywiście ktoś kto umie je zrobić, i prosze mi nie pisać, że skoro to takie łatwe i krótkie to niech sam je sobie zrobię), przy minimalnym nakładzie pracy to w tydzień może być gotowe, a jak ktoś ma czas i cierpliwość to w 1 dzień.

2. O co chodzi z tym Jesterem w zamku. Gdy się z nim pogada to można dostać niemalże wszystkie zbroje, bronie i wszystkich nowych żołnierzy.
    "Jutro jest dziś, tyle że jutro."

Offline Phoven

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 03, 2009, 12:16:42 »
    Ja mam jeszcze 2 pyt.

1. Czy ktoś robi spolszczenie do SoD'a, vomnimost pisał że tego jest 2 strony A4, więc mógłby ktoś zrobić to spolszczenie (oczywiście ktoś kto umie je zrobić, i prosze mi nie pisać, że skoro to takie łatwe i krótkie to niech sam je sobie zrobię), przy minimalnym nakładzie pracy to w tydzień może być gotowe, a jak ktoś ma czas i cierpliwość to w 1 dzień.

2. O co chodzi z tym Jesterem w zamku. Gdy się z nim pogada to można dostać niemalże wszystkie zbroje, bronie i wszystkich nowych żołnierzy.
    1. Jak komuś się będzie chciało to zrobi - nie ma co ciągle wałkować tematu spolszczenia. :P
    2. To ułatwienie dla betatesterów, innymi słowy - cheat którego normalny gracz nie powinien używać.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 03, 2009, 13:58:05 »
    Mam problem z tym modem :/ Kiedy próbuję rozpocząć nową grę to wszystko się ładuje a kiedy dochodzi do rozpoczynania rozgrywki wyskakuje błąd(minimalna wartość pamięci wirtualnej jest za niska) i gra się zawiesza :/ Co robić?(W zwykłym native takiego czegoś nie ma,)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 03, 2009, 14:07:50 »
    Ja mam jeszcze 2 pyt.

1. Jak komuś się będzie chciało to zrobi - nie ma co ciągle wałkować tematu spolszczenia. :P
    2. To ułatwienie dla betatesterów, innymi słowy - cheat którego normalny gracz nie powinien używać.

2.
    Ja jak go raz użyłem to mnie wywaliło do pulpitu wiec nie polecam.
    Jacek Piekara