Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 509419 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #60 dnia: Lutego 02, 2009, 10:13:59 »
    Nie.Umarlaki i w podstawie modu bez umarlaków Legiony przychodzą 200 dni po STARCIE nowej gry.Nie po przejęciu miasta.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2009, 10:16:08 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #61 dnia: Lutego 02, 2009, 10:56:21 »
    mam już 20 tys. żołnierzy.Strasznie duży żołd trzeba płacić tym żołnierzom bo są najlepsi z tych których da się rekrutować.Ale trupy dostaną!!!!!!

Po co aż tyle? Oni mają 80 nekromancerów + lisz co daje w sumie około (zakładając, ze każdy ma 150 ludzi) trochę ponad 12k. Spokojnie by Ci 10 wystarczyło, SPOKOJNIE! :-) A gdybyś się w Grunwalder Castle zamknął to byś i z czterema tysiącami dał rady.

Offline vonmistont

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 02, 2009, 11:02:23 »
    Nie.Umarlaki i w podstawie modu bez umarlaków Legiony przychodzą 200 dni po STARCIE nowej gry.Nie po przejęciu miasta.
    Nie wiem skąd te informacje. Legiony przychodzą po 365 dniach.

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Lutego 02, 2009, 11:04:52 »
    mam już 20 tys. żołnierzy.Strasznie duży żołd trzeba płacić tym żołnierzom bo są najlepsi z tych których da się rekrutować.Ale trupy dostaną!!!!!!

Po co aż tyle? Oni mają 80 nekromancerów + lisz co daje w sumie około (zakładając, ze każdy ma 150 ludzi) trochę ponad 12k. Spokojnie by Ci 10 wystarczyło, SPOKOJNIE! :-) A gdybyś się w Grunwalder Castle zamknął to byś i z czterema tysiącami dał rady.

A co to Grunwalder jest jakiś super zamek? Jakoś lepiej się w nim bronić czy co? Proszę o info, bo nie wiem...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Lutego 02, 2009, 11:10:31 »
    Grunwalder to zamek na pograniczu kraju Rhodoków i Swadii. Ma BARDZO duże walory obronne. bardzo stromy teren w którym ciężko się przeciwnikowi schować, wiele pozycji strzelniczych dla naszych łuczników, dość łatwe w obronie blanki - przy pomocy tych czynników wiele razy broniłem tego zamku w dwie setki ludzi przeciw armiom składającym się nawet z siedmiu, ośmiu lordów nie ponosząc przy tym strat większych niż trzech zabitych i kilku rannych. W przypadku gdy blanki zostaną już zdobyte (co mi się raz tylko zdarzyło) możesz wycofać się albo na inne pozycje obronne w zamku, również calkiem łatwe w obronie.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #65 dnia: Lutego 02, 2009, 11:39:07 »
    Nie wiem skąd te informacje. Legiony przychodzą po 365 dniach.

Przeczytaj pierwszy post.Tam jest napisane.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2009, 11:44:22 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Phoven

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Lutego 02, 2009, 13:39:03 »
    Raz - Archimonde, zastanawiam się niby jakim ty cudem zebrałeś 20 tysięczną aćrmię.
    Dwa - Legiony "przychodzą" dokładnie rok po starcie gry, a nieumarli - 200 dni po starcie gry.

I teraz miałbym pytanie do pytanie do autora  dotczące wiary:
    a)Czy wpływa na coś innego prócz szansy posiadania w swych szeregach świętego wojownika?
    b)Po jakim mniejwięcej czasie przekabacę odpowiednio wielu ludzi by odczuwać jakiekolwiek efekty? Bo póki co kanclerz informuje mnie tylko, że nawróciłem 21 ludzi (Światynia w jednym mieście i monastyr w wiosce) i właściwie to jedyne moje informacje o stanie mojej wiary (we wszystkich miastach moja wiara jest ofc nielubiana mimo, że niemal wszędzie mam relacje +10 do +2x).

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Lutego 02, 2009, 14:27:50 »
    Też się zastanawiałem skąd on wziął 20 tys. armię... I ciekawe jak ją utrzymuje? Pisał, ze niby ja korzystam z kodów, a pewnie ta armia to uzbierana od Jestera, a potem Ctrl+X w inwentarzy, żeby sobie kasy ponabijać na żołd...

Ja to mam w każdym mieście i zamku od 150-300 chłopa i to przeważnie na najniższym szczeblu... Szkolenie trwa, a i za awans trzeba płacić...
    Co do wiary, to ja już mam ponad 1000 ludków "przechrzonych", ale to i tak mało na ponad 10000 płatników podatków... Wydaje mi się (ale niech się autor moda wypowie), że wiara wpływa na większą szansę otrzymania "świętego wojownika".. Im większa liczba ludzi popiera wiarę, tym częściej masz szanse otrzymać świętego wojownika...

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #68 dnia: Lutego 02, 2009, 14:37:03 »
    Też się zastanawiałem skąd on wziął 20 tys. armię... I ciekawe jak ją utrzymuje? Pisał, ze niby ja korzystam z kodów, a pewnie ta armia to uzbierana od Jestera, a potem Ctrl+X w inwentarzy, żeby sobie kasy ponabijać na żołd...

Jakieś 10tys. z kawałkiem z mojej armii to bandyci a jeśli chodzi o żołd to plądruje wioski rodocków i sprzedaje to co tam znajdę,a do tego jak się ma wysoką umiejętność handlu to można wybadać w miastach okazje do handlu między miastami i z tego często są baaaaaaardzo duże pieniądze.A kodów używam TYLKO do podróżowania w bardzo ważnych sprawach jak zwiewanie przed za dużymi armiami wroga i bandytów,a także dostarczanie wiadomości z polecenia jakiegoś lorda lub króla.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2009, 14:38:34 wysłana przez Archimonde »
    Jacek Piekara

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Lutego 02, 2009, 14:53:12 »
    też się zastanawiałem skąd on wziął 20 tys. armię... I ciekawe jak ją utrzymuje? Pisał, ze niby ja korzystam z kodów, a pewnie ta armia to uzbierana od Jestera, a potem Ctrl+X w inwentarzy, żeby sobie kasy ponabijać na żołd...

Hehe no właśnie też się nad tym zastanawiałem ;] Mój rekord na największą prywatną armie to 1000. Myślę, że 20k da się zrobić. Przynajmniej mi by się udało. Ale jest to w cholerę roboty. Mówimy tu oczywiście o zarekrutowaniu- nie wyszkoleniu na więcej niż poziom wyżej.

kodów używam TYLKO do podróżowania w bardzo ważnych sprawach jak zwiewanie przed za dużymi armiami wroga i bandytów,a także dostarczanie wiadomości z polecenia jakiegoś lorda lub króla.

Nie wiem jak dla innych ale dla mnie cheating to cheating :-) Ale to Twoja sprawa.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #70 dnia: Lutego 02, 2009, 14:58:23 »
    Inni używają kodów do wszystkiego a ja tylko do podróży.A jeśli chodzi o ilość wojsk,cały czas jeździłem po mapie i miałem w cholerę i jeszcze więcej roboty ale się udało a jeśli chodzi o wyszkolenie zdobyli
    je w walce z bandytami którzy nie chcieli się do nas dołączyć.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2009, 15:04:44 wysłana przez Archimonde »
    Jacek Piekara

Offline Phoven

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Lutego 02, 2009, 15:05:27 »
    Jeszcze inni w ogóle nie używają kodów. :P

Tak z ciekawości - ile tego twojego wojska masz w zamkach, ilu u lordów a jeszcze ilu u siebie? :P

EDIT: @down: wydaje mi się, ze po czymś takim kontynuowanie rozmowy nie ma sensu. :D Tak więc - EOT.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2009, 15:22:19 wysłana przez Phoven »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #72 dnia: Lutego 02, 2009, 15:16:46 »
    Jakieś 5tyś. wojska patroluje dookoła wiosek podzieleni na grupy a reszta tkwi w mieście.Lordów nie mam bo ostatnim razem jak lorda z rekrutowałem to zwiał z częścią moich wojsk do Rodocków z którymi akurat prowadziłem wojnę i zarządziłem kampanię to zdradził mnie w bitwie z królem Rodocków!!!Bardzo pożałowałem tego bo straciłem 100 woja ze swojej armii i 235 woja których dałem mu bo dostawał ciągle w siedzenie od wroga.
    Jacek Piekara

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Lutego 02, 2009, 15:39:38 »
    zdradził mnie w bitwie z królem Rodocków!!!

A to cham :) Nie dość, że Cię zdradził to jeszcze bezczelnie podczas bitwy i to z samym królem ;] Dlatego też u siebie wyłączyłem krzaki na polu bitwy ;]

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 02, 2009, 15:40:50 »
    No cham wielki.A ja dałem mu elitę swojej armii!!!

EDIT;pokazało mi się w tym ekranie gdzie przed bitwą jest napisana ilość wojsk po obu stronach coś takiego; ,,Knight Attaman has jojned for battle to King Yargolek".Czy coś takiego nie pamiętam.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2009, 15:49:04 wysłana przez Archimonde »
    Jacek Piekara